De Beste Make-Up Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar nieuwe make-up maar weet je niet voor welk merk je moet gaan? Lees dan gauw verder. In deze koopgids zetten we namelijk de top 10 beste make-up merken van dit moment op een rijtje. Ook benoemen we per merk een aantal van de meest populaire producten. Zo kun jij de merken goed met elkaar vergelijken en uiteindelijk voor het merk gaan dat het beste bij jou past!

De top 10 beste make-up merken

Hieronder hebben we de top 10 beste make-up merken van dit moment op een rijtje gezet. We hebben verschillende reviews en beoordelingen uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen. Per merk benoemen we ook een aantal van de meest populaire producten van het merk. Zo kun jij de merken goed met elkaar vergelijken en uiteindelijk voor het merk gaan dat jou het meest aanspreekt!

1.      M.A.C. Cosmetics

Het merk M.A.C. Cosmetics is een van de meest populaire make-up merken van dit moment. Het merk is in 1984 opgericht in Canada en houdt zich sindsdien bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige cosmetica producten. M.A.C. heeft dan ook een zeer groot assortiment aan verschillende make-up producten, van foundation, mascara tot aan nagellak. Bij dit merk kun je terecht voor alle make-up die je nodig hebt. Het merk heeft ook voor elk type huid en gezicht geschikte producten, dus iedereen kan goed slagen bij M.A.C. De producten van het merk zijn bij vele drogisterijen en cosmeticawinkels verkrijgbaar. Om alvast een idee te krijgen van het uitgebreide assortiment benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen M.A.C. Cosmetics:

 • Groot assortiment
 • Geschikt voor iedereen
 • Hoogwaardige producten

Nadelen M.A.C. Cosmetics:

 • Prijzig

Onze favoriete M.A.C. producten:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een van de meest populaire producten van het merk is de Studio Fix Fluid SPF15 foundation. Deze vloeibare foundation is in veel verschillende tinten verkrijgbaar en heeft een sterke en matte dekking. Het voordeel aan deze foundation is dat het voorzien is van SPF factor 15 en dus ook beschermt tegen de zon. Ben jij juist op zoek naar een nieuwe lipstick? Dan is de Queen of Drag Matte een goede keuze. Deze matte lipstick is een van de meest populaire lipsticks van M.A.C. en is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij het merk kun je ook goed terecht voor een nieuw wenkbrauwpotlood. Een goed voorbeeld hiervan is de Eye Brows Styler. Dit wenkbrauwpotlood is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er voor iedereen wel een geschikte kleur tussenzit. Je merkt het al, bij het merk M.A.C. kun je terecht voor alle soorten make-up!

2.      Benefit

Ook het merk Benefit is een van de meest populaire en beste make-upmerken van dit moment. Het merk is in het jaar 1970 opgericht in London en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmetica. Het merk heeft een groot assortiment aan allerlei verschillende make-up producten. Denk bijvoorbeeld aan foundation, oogschaduw, wenkbrauwpotloden, mascara maar ook highlighters. Ideaal voor als je al je make-up producten bij een merk wilt halen. Ook biedt het merk een aantal handige producten aan die oplossingen brengen voor zichtbare poriën of een droge huid. De producten van het merk zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit, wat je ook weer terugziet in de prijs. Om alvast wat inspiratie op te doen uit het assortiment van het merk, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk!

Voordelen Benefit:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Oplossingen voor algemene beauty problemen

Nadelen Benefit:

 • Prijzig

Onze favoriete Benefit make-up producten:

Omdat het merk Benefit een groot assortiment aan make-up heeft, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een van onze favoriete producten van het merk is de Brow Collection Precisely, My Brow Pencil. Dit wenkbrauwpotlood is in verschillende kleuren verkrijgbaar en staat bekend om zijn precisie. Ben jij juist op zoek naar een mascara met een groot volume? Dan zou je voor de BADgal Bang! Volume kunnen gaan. Deze mascara is waterproof en heeft een erg dikke dekking. Ben je op zoek naar een vrolijke, rode lipstick? Dan zou je voor de GoGo Tint kunnen gaan. Deze lipstick is vloeibaar en heeft een prachtige rode kleur. Kortom, ook bij Benefit kun je terecht voor veel verschillende soorten make-up!

3.      Charlotte Tilbury

Ook het merk Charlotte Tilbury is een erg bekend en populair make-up merk. Het merk bestaat nog niet zo heel lang en is in het jaar 2013 opgericht in London. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten. Charlotte Tilbury heeft dan ook een groot assortiment aan verschillende cosmeticaproducten. Denk bijvoorbeeld aan foundations, highlighters, wenkbrauwpotloden, mascara’s, lipsticks en nog veel meer. De producten van het merk zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en dat zie je ook terug in de prijs. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete cosmeticaproducten van het merk.

Voordelen Charlotte Tilbury:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige producten

Nadelen Charlotte Tilbury:

 • Prijzig

Onze favoriete Charlotte Tilbury producten:

Omdat Charlotte Tilbury een groot assortiment aan cosmetica producten heeft, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete cosmeticaproducten van het merk! Een van de meest populaire producten is de Hollywood Flawless Filter – primer, highlighter & corrector. Dit product kun je zien als 3 producten in 1. Het is zowel een primer, highlighter & corrector in een. Ideaal voor als je niet teveel producten wilt gebruiken en snel klaar wilt zijn met het aanbrengen van je make-up! Ben jij op zoek naar een goede foundation? Dan zou je voor de Airbrush Flawless Foundation kunnen gaan. Deze foundation is in oneindig veel verschillende kleuren beschikbaar en van hoge kwaliteit. Je merkt het al, ook bij Charlotte Tilbury kun je goed terecht voor nieuwe make-up!

4.      L’Oréal Paris

Het merk L’Oréal Paris is ook een van de meest bekende en populaire make-up merken. L’Oréal Paris bestaat al meer dan een eeuw en is in het jaar 1909 opgericht in Frankrijk. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten. L’Oréal Paris heeft dan ook een groot aanbod aan verschillende cosmeticaproducten. Denk bijvoorbeeld aan mascara, oogschaduw, foundation, wenkbrauwpotloden, lipsticks, nagellak en nog veel meer. Het merk is erg populair, mede omdat het cosmeticaproducten tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding verkoopt. Ideaal voor als je op zoek bent naar kwalitatieve cosmeticaproducten tegen een lage prijs. Omdat het assortiment vrij groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk!

Voordelen L’Oréal Paris:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen L’Oréal Paris:

 • Geen

Onze favoriete L’Oréal Paris cosmeticaproducten:

Omdat het merk L’Oréal Paris een enorm groot assortiment aan make-upproducten heeft, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een van de meest populaire producten van het merk is de Infaillible 24H Fresh Wear foundation. Dit is een poeder foundation die erg lang op de huid blijft zitten. De foundation is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en zo zit er voor ieders huidtype wel een geschikte kleur tussen. Ben jij juist op zoek naar een nieuwe mascara? Dan zou je voor de Lash Paradise Intense Black mascara kunnen gaan. Deze mascara geeft de wimpers veel volume en geeft je wimpers een intense look. Je merkt het al, ook bij L’Oréal Paris kun je goed terecht voor nieuwe make-up!

5.      Maybelline

Het merk Maybelline is ook een van de meest bekende en populaire make-upmerken van dit moment. Het merk is in het jaar 1915 opgericht in New York en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten. Het assortiment is dan ook erg groot en bestaat onder andere uit mascara, foundation, oogschaduw, wenkbrauwpotloden maar ook nagellak. De producten van Maybelline staan erg bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen Maybelline:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Groot assortiment

Nadelen Maybelline:

 • Geen

Onze favoriete Maybelline cosmeticaproducten:

Omdat Maybelline een groot assortiment aan cosmeticaproducten heeft, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast een goed beeld te krijgen van het aanbod van het merk, benoemen we hier een aantal van de meest populaire make-upproducten van Maybelline. Een van de meest populaire producten van het merk is de Super Stay-vinylinkt. Dit is een vloeibare lipstick die in veel kleuren verkrijgbaar is. De lipstick staat erom bekend urenlang goed op te blijven zitten. Ben jij juist op zoek naar mascara? Ook dan kun je bij Maybelline goed terecht. Een van de meest populaire mascara’s van het merk is de Lash Sensational Sky High. Deze mascara geeft je wimpers veel volume en een intense look. Ook zullen je wimpers een stuk langer lijken met deze mascara. Kortom, ook bij Maybelline zijn er genoeg hoogwaardige cosmeticaproducten verkrijgbaar!

6.      Rimmel London

Rimmel London is ook een erg bekend en populair make-upmerk onder vele mensen. Het merk is in het jaar 1988 opgericht in London en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten. Rimmel London heeft dan ook een groot assortiment aan verschillende cosmeticaproducten. Denk bijvoorbeeld aan mascara, oogschaduw, lipstick, nagellak en nog veel meer. De producten van het merk zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Om een beter beeld van het assortiment te krijgen, benoemen we hieronder een aantal van de meest populaire make-upproducten van het merk.

Voordelen Rimmel London:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Rimmel London:

 • Geen

Onze favoriete Rimmel London cosmeticaproducten:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen uit het assortiment van Rimmel, benoemen we hier een aantal van de meest populaire producten van het merk. Een van de meest populaire producten van het merk is de Natural Powder bronzer. Deze bronzer geeft je huid een prachtige warme gloed en is ook nog voorzien van SPF 8, waarmee je huid goed wordt beschermd tegen de zon. Ben jij op zoek naar een vrolijke nagellak van Rimmel? Dan zou je voor de 60 Seconds nagellak kunnen gaan. Deze is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, droogt snel op en blijft erg lang goed zitten. Je merkt het al, ook Rimmel London heeft alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar nieuwe make-up!

7.      MaxFactor

Het merk MaxFactor is ook een van de meest populaire en beste make-upmerken van dit moment. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in het jaar 1909 opgericht in Polen. MaxFactor heeft een groot assortiment aan verschillende cosmeticaproducten. Denk bijvoorbeeld aan mascara, foundation, oogschaduw, wenkbrauwpotloden en nog veel meer. Ook de producten van MaxFactor staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van de meest populaire producten van het merk!

Voordelen MaxFactor:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen MaxFactor:

 • Geen

Onze favoriete MaxFactor cosmeticaproducten:

Om een beter beeld te krijgen van het assortiment van MaxFactor, benoemen we hier een aantal van de meest populaire producten van het merk. Een van de meest populaire producten van het merk is de lipfinity lipstick. Deze vloeibare lipstick is in veel kleuren verkrijgbaar en blijft heel lang goed zitten. Ben jij juist op zoek naar een nieuwe mascara? Dan zou je voor de False Lash Effect Mascara van MaxFactor kunnen gaan. Deze mascara zorgt ervoor dat je wimpers dikker en langer lijken en geven je dus een intensere look. Een ander populair product van MaxFactor is de Creme Puff Pressed Powder Compact Gezichtspoeder. Deze poeder geeft je huid een matte en heeft een hoge dekking. Uiteraard is de gezichtspoeder in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je merkt het al, ook bij MaxFactor kun je goed terecht voor het kopen van nieuwe cosmeticaproducten!

8.      Lancome

Lancome is al jarenlang een populair cosmeticamerk. Het merk bestaat al bijna een eeuw en is in het jaar 1935 opgericht in Frankrijk. Lancome houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van make-up, parfum, gezichtverzorging en nog vele andere producten. Het assortiment aan make-up is erg groot en bestaat onder andere uit foundation, lipstick, oogschaduw, mascara en nog veel meer. De producten van het merk staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, wat je dan ook weer terugziet in de prijs. Om alvast wat inspiratie op te doen uit het assortiment van Lancome, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen Lancome:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Lancome:

 • Prijzig

Onze favoriete Lancome cosmeticaproducten:

Om alvast een beeld te krijgen van het make-up assortiment van Lancome, benoemen we hier een aantal van de meest populaire make-up producten van het merk. Een van de meest populaire producten is bijvoorbeeld de hypnose mascara. Deze mascara is verkrijgbaar in zwart en bruin en geeft je wimpers veel volume. Een ander populair product van Lancome is de Teint Idole Ultra Wear foundation. Deze foundation is ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dekt erg goed en blijft erg lang goed zitten. Ben jij op zoek naar een nieuwe eye-liner? Dan zou je voor de Artliner eyeliner kunnen gaan. Deze eyeliner is erg precies en blijft lang goed zitten. Verder is de eyeliner in verschillende kleuren verkrijgbaar en zit er voor iedereen wel een geschikte kleur tussen. Kortom, ook bij Lancome kun je goed terecht voor nieuwe make-up!

9.      Estée Lauder

Ook het merk Estée Lauder is voor veel mensen een geliefd make-up merk. Het merk bestaat al decennialang en is in het jaar 1946 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van gezichtverzorgingsproducten, make-up, parfums en nog veel meer. Het assortiment aan make-up is erg groot en bestaat onder andere uit mascara, oogschaduw, lipstick, wenkbrauwpotloden en nog veel meer. De make-up is van hoogwaardige kwaliteit en dat zie je ook weer terug in de prijs. Om alvast een goed beeld te krijgen van het assortiment van Estée Lauder, benoemen we hieronder een aantal van de meest populaire producten van het merk.

Voordelen Estée Lauder:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Estée Lauder:

 • Prijzig

Onze favoriete Estée Lauder make-up:

Om alvast een goed beeld te krijgen van het assortiment van Estée Lauder, benoemen we hier een aantal van de meest populaire cosmeticaproducten van het merk. Een van de meest populaire producten van het merk is de Double Wear Stay-In-Place foundation. Deze foundation is erg dekkend en in verschillende kleuren verkrijgbaar. De foundation is van hoogwaardige kwaliteit en blijft dan ook erg lang goed zitten. Ben je juist op zoek naar een nieuwe mascara? Dan zou je voor de Sumptuous Extreme mascara kunnen gaan. Deze mascara geeft veel volume en een intense look. Ook deze mascara blijft erg lang zitten. Kortom, ook bij Estée Lauder kun je goed terecht voor nieuwe make-up!

10. Clinique

Het merk Clinique is ook een hoogwaardige en populair cosmeticamerk. Het merk is in het jaar 1968 opgericht in de Verenigde Staten. Clinique houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van gezichtverzorgingsproducten, make-up, parfum en nog veel meer. Het make-up assortiment van Clinique is erg groot en bestaat onder andere uit mascara, oogschaduw, foundation, bronzer en nog veel meer. De producten van Clinique staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Om alvast een indruk te krijgen van het assortiment van Clinique, benoemen we hieronder een aantal van de meest populaire producten van het merk.

Voordelen Clinique:

 • Hoogwaardige producten
 • Groot assortiment

Nadelen Clinique:

 • Prijzig

Onze favoriete Clinique cosmeticaproducten:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen uit het assortiment van Clinique, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een van de meest populaire producten van Clinique is de High Impact Zero Gravity™ Mascara. Deze mascara lift je wimpers en geeft ze volume, waardoor je wimpers erg groot en lang lijken. Uiteraard blijft de mascara erg lang goed zitten. Ben jij juist op zoek naar een nieuwe oogschaduw? Dan zou je voor de All About Shadow Quad kunnen gaan. Dit oogschaduwpalet bestaat uit vier verschillende kleuren en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleuren zijn goed in combinatie met elkaar te gebruiken en de oogschaduw blijft erg lang zitten. Je merkt het al, ook bij Clinique kun je goed terecht voor nieuwe make-up!

Veel gestelde vragen over de beste make-up merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste make-up merken.

Wat zijn de beste foundation merken?

De beste foundation merken van dit moment zijn Charlotte Tilbury en Estée Lauder. Beide merken hebben een groot assortiment aan verschillende foundations van hoogwaardige kwaliteit. Met een foundation van een van deze merken weet je dus zeker dat je goed zit!

Welke merken verkopen goede concealer?

De merken Clinique en Maybelline staan bekend om hun hoogwaardige concealers. Als je op zoek bent naar een nieuwe concealer raden we je aan om bij een van deze twee merken te kijken!

Na het lezen van deze koopgids weet jij als het goed is alles over de beste make-up merken. Nu kun je de merken beter met elkaar vergelijken en uiteindelijk kiezen voor make-up van het merk dat het beste bij jou past!

Plaats een reactie