De Beste Oogschaduw Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar nieuwe oogschaduw? Lees dan gauw verder. In deze koopgids zetten we namelijk de top 10 beste oogschaduw merken van dit moment op een rijtje. Ook benoemen we per merk een aantal van de meest populaire oogschaduws, zodat je alvast een indruk krijgt van het aanbod. Zo kun jij de verschillende merken goed met elkaar vergelijken en uiteindelijk voor een oogschaduw gaan die het beste bij jou past!

De top 10 beste oogschaduw merken

Hieronder hebben we de top 10 beste oogschaduw merken van dit moment op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 beste oogschaduw merken uitgekomen!

1.      Urban Decay

Het merk Urban Decay is het meest populaire merk voor oogschaduw van dit moment. Het merk is in het jaar 1996 opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van make-up. Het merk heeft dan ook een groot assortiment dat bestaat uit onder andere mascara, lipstick, oogpotlood, wenkbrauwpotlood en nog veel meer. Een groot deel van het assortiment is oogschaduw en je kunt bij dit merk voor zo’n beetje elke kleur oogschaduw terecht. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die je graag wilt, of een heel oogschaduwpalet met kleuren die bij elkaar passen. De oogschaduw van het merk blijft erg goed en lang zitten, wat fijn is voor als je een lange dag voor de boeg hebt. Omdat het assortiment aan oogschaduw zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oogschaduw uit te kiezen. Hieronder benoemen we een aantal van de meest populaire oogschaduws van het merk, zo kun je alvast wat inspiratie opdoen!

Voordelen Urban Decay:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Veel paletten

Nadelen Urban Decay:

 • Prijzig

Onze favoriete Urban Decay oogschaduws:

Om alvast een beeld te krijgen van het assortiment van Urban Decay, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van de meest populaire oogschaduws van Urban Decay is het NAKED ROBIN EISENBERG PALETTE. Dit palet is voorzien van een heel aantal verschillende kleuren hooggepigmenteerde oogschaduw en is ontworpen door de kunstenares Robin Eisenberg uit Los Angeles. Een ander zeer bekend oogschaduwpalet van het merk is het Naked 3 Palette. Dit palet bestaat uit verschillende nude/rosé tinten die je goed samen kunt mengen voor een optimaal resultaat. Ben je op zoek naar een klein palet? Dan zou je voor het Naked Mini Palet kunnen gaan. Deze is voorzien van 6 nude-achtige tinten die ook weer goed bij elkaar passen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een iets kleiner palet! Je merkt het al, bij Urban Decay kun je goed terecht voor nieuwe oogschaduw!

2.      Anastasia Beverly Hills

Het merk Anastasia Beverly Hills is ook een zeer populair oogschaduw merk. Anastasia Beverly Hills is in het jaar 1997 opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van make-up. Anastasia Beverly Hills heeft dan ook een groot assortiment aan make-up, waaronder mascara, lipstick, oogschaduw, wenkbrauwpotloden en nog veel meer. Vooral de oogschaduwpaletten van het merk zijn erg bekend en van zeer goede kwaliteit. Ideaal voor als je op zoek bent naar hoogwaardige oogschaduwpaletten met prachtige kleuren. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn een geschikt palet uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete paletten van het merk.

Voordelen Anastasia Beverly Hills:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Veel paletten

Nadelen Anastasia Beverly Hills:

 • Prijzig

Onze favoriete Anastasia Beverly Hills oogschaduws:

Om alvast een goed beeld te krijgen van het assortiment oogschaduw van Anastasia Beverly Hills, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van de meest populaire oogschaduwpaletten van het merk is de Mini Soft Glam. Dit palet heeft maar liefst 8 verschillende tinten, waarvan er zowel wat mat zijn als glanzend. Ideaal om met elkaar te combineren. Ben jij op zoek naar een groter oogschaduwpalet? Dan zou je voor het Norvina CollectionNorvina Vol. 5 oogschaduwpalet kunnen gaan. Dit palet bestaat uit 25 verschillende lila tinten die ook weer goed bij elkaar passen. Ben jij op zoek naar een palet met nude/roséachtige tinten? Dan zou je voor het Primrose palet kunnen gaan, wat ook uit matte en glanzende hooggepigmenteerde tinten bestaat. Kortom, ook bij Anastasia Beverly Hills kun je goed terecht voor een nieuw oogschaduwpalet!

3.      M.A.C. Cosmetics

Ook het merk M.A.C. Cosmetics is een van de meest populaire oogschaduwmerken van dit moment. M.A.C. Cosmetics is in het jaar 1984 opgericht in Canada en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmetica, waaronder natuurlijk oogschaduw. Het merk heeft een groot assortiment aan oogschaduw, zowel losse kleuren als paletten. De oogschaduw van M.A.C. is van hoogwaardige kwaliteit en blijft de hele dag mooi opzitten. Het merk verkoopt prachtige oogschaduwpaletten waarvan de kleuren goed combineren. Omdat het assortiment erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk!

Voordelen M.A.C. Cosmetics:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Prachtige paletten

Nadelen M.A.C. Cosmetics:

 • Prijzig

Onze favoriete M.A.C. Cosmetics oogschaduws:

Omdat M.A.C. Cosmetics een groot assortiment aan oogschaduws heeft, kan het erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van de meest populaire oogschaduws van het merk is de SPARKLER EYE SHADOW / BUBBLES & BOWS. Deze oogschaduw is glanzend en hooggepigmenteerd en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ideaal voor als je op zoek bent naar een glanzende oogschaduw die de hele dag goed op blijft zitten! Als je echt voor glitter & glamour wilt gaan, zou je voor de SHADESHIFTER DUOCHROME EYE SHADOW / HYPNOTIZING HOLIDAY kunnen gaan. Deze oogschaduw zit vol met glitters en is in twee kleuren beschikbaar. Wil jij liever een normalere, matte en goed dekkende oogschaduw? Dan zou je voor de Eye Shadow kunnen gaan. Deze is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en de meest populaire oogschaduw van het merk. Je merkt het al, ook bij M.A.C. Cosmetics kun je terecht voor kwalitatieve oogschaduw!

4.      L’Oréal Paris

Ook het merk L’Oréal Paris is een geliefd merk voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe oogschaduw. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in het jaar 1909 opgericht in Frankrijk. L’Oréal Paris houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van make-up, gezichtsverzorging, haarverzorging en nog veel meer. L’Oréal heeft niet een heel groot assortiment aan oogschaduw, maar er zitten zeker een paar mooie paletten en veel verschillende losse kleuren tussen. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte kleur tussen. Veel mensen kiezen voor een nieuwe oogschaduw van L’Oréal Paris, mede om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding van de producten van het merk. Kortom, het is zeker de moeite waard om de oogschaduws van L’Oréal Paris te overwegen!

Voordelen L’Oréal Paris:

 • Paletten en losse kleuren
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen L’Oréal Paris:

 • Geen erg groot assortiment

Onze favoriete L’Oréal Paris oogschaduws:

Ondanks dat het assortiment aan oogschaduws van L’Oréal Paris niet erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oogschaduw te vinden. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van de meest populaire oogschaduws van het merk is de Color Queen Oilshadow. Deze oogschaduw bevat pure kleurpigmenten, heeft een goede dekking en is verrrijkt met essentiële oliën. Ben jij juist op zoek naar een nieuw oogschaduwpalet? Dan zou je voor het La Palette Nude kunnen gaan. Dit palet heeft verschillende nude-kleuren die goed bij elkaar passen en dus goed te combineren zijn. Je merkt het al, ook de oogschaduws van L’Oréal Paris zijn zeker de moeite waard om te overwegen!

5.      Pupa Milano

Ook het merk Pupa Milano is een van de meest bekende oogschaduw merken. Pupa Milano is in het jaar 1975 opgericht in Italië en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten. Denk aan mascara, lipstick, oogpotlood, nagellak en nog veel meer. Het merk heeft dan ook een vrij groot assortiment aan oogschaduw, zowel verschillende losse kleuren als mooie paletten. De oogschaduws van Pupa Milano staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn erg geschikt voor mensen met een kleiner budget. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk.

Voordelen Pupa Milano:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Pupa Milano:

 • Geen

Onze favoriete Pupa Milano oogschaduws:

Omdat Pupa Milano een vrij groot assortiment heeft aan verschillende oogschaduws, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Als je op zoek bent naar een mooi oogschaduwpalet, zou je voor de Rose Addicted 004 kunnen gaan. Dit palet heeft verschillende mooie roseachtige kleuren die je goed met elkaar kunt combineren. Het palet is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, dus ook dat is fijn voor als je geen groot budget hebt. Ben jij op zoek naar een losse kleur? Dan zou je voor een kleur uit de Wet & Dry eyeshadow kunnen gaan. Deze oogschaduw heeft een zachtromige textuur en kun je daardoor extra goed aanbrengen op je ogen. Kortom, ook Pupa Milano is een merk om te bekijken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe oogschaduw!

6.      Maybelline

Het merk Maybelline is ook een erg populair make-up merk onder vele make-up liefhebbers. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in het jaar 1915 opgericht in de Verenigde Staten. Maybelline houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van make-up, waaronder lipstick, mascara, oogpotlood, wenkbrauwpotlood en nog veel meer. Ook oogschaduw is onderdeel van het assortiment. Het merk heeft geen groot assortiment aan oogschaduw, maar biedt zeker een aantal prachtige oogschaduwpaletten aan. Ook niet geheel onbelangrijk: de paletten zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen Maybelline:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Mooie oogschaduwpaletten

Nadelen Maybelline:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Maybelline oogschaduws:

Ondanks dat Maybelline geen groot assortiment aan oogschaduw heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van onze favoriete oogschaduws van Maybelline is The Nudes Pallete. Dit palet zit vol met nude kleuren die erg goed bij elkaar passen en hebben een goede dekking. Ben jij op zoek naar een wat kleurrijker palet? Dan zou je voor de Eyestudio Pallette kunnen gaan. Dit palet is voorzien van veel rose-achtige kleuren die ook weer goed met elkaar combineren. Kortom, ook bij Maybelline kun je terecht voor een nieuw oogschaduwpalet met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

7.      Morphe

Ook het merk Morphe is een van de meest bekende en populaire oogschaduwmerken. Het merk is nog vrij jong en in het jaar 2008 opgericht in de Verenigde Staten. Morphe focust zich vooral op het ontwikkelen van cosmetica, waaronder natuurlijk oogschaduw. Het merk heeft dan ook een groot assortiment aan oogschaduw, waaronder veel verschillende oogschaduwpaletten. Er zit werkelijk voor iedereen wel een geschikt palet tussen bij dit merk. De paletten zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, wat natuurlijk erg fijn is voor als je een wat kleiner budget hebt. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete oogschaduwpaletten van het merk.

Voordelen Morphe:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Morphe:

 • Geen

Onze favoriete Morphe oogschaduws:

Omdat het assortiment aan oogschaduw bij Morphe erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van onze favoriete oogschaduws van het merk is het 35O Supernatural Glow palet. Dit palet bestaat uit maar liefst 35 verschillende nude kleuren en zo zit er voor iedereen wel een geschikte kleur tussen. Ben jij juist op zoek naar een wat kleiner palet? Dan zou je voor de 9M Midnight Dune Artistry kunnen gaan. Dit palet bestaat uit 9 natuurlijke kleuren en is ideaal voor als je op zoek bent naar een klein oogschaduw palet. Je merkt het al, ook bij Morphe kun je goed terecht voor het kopen van een nieuw oogschaduwpalet!

8.      Revolution

Ook Revolution is een populair merk voor als je op zoek bent naar nieuwe oogschaduw. Het merk is in het jaar 2014 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmetica. Het assortiment aan oogschaduw bij Revolution is erg groot en bestaat vooral uit vele prachtige oogschaduwpaletten. Je kunt zo’n beetje voor elke kleur oogschaduw een passend palet vinden, wat natuurlijk erg handig is voor als je op zoek bent naar een specifieke kleur. Verder zijn de oogschaduwpaletten voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Omdat het assortiment aan paletten vrij groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk!

Voordelen Revolution:

 • Groot assortiment
 • Veel oogschaduwpaletten
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Revolution:

 • Geen losse kleuren

Onze favoriete Revolution oogschaduws:

Omdat het assortiment aan Revolution oogschaduws vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oogschaduw te vinden. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van onze favoriete paletten is de Maxi Nudes Oogschaduw Palette. Zoals de naam al zegt is dit een groot pallet met vooral veel nude kleuren. Ideaal voor als je graag nude kleuren als oogschaduw draagt. Wil jij graag een wat kleurrijker pallet? Dan zou je voor het Forever Bird Of Paradise Oogschaduw Pallette kunnen gaan. Dit palet zit vol met heftige en vrolijke kleuren die zeker opvallen. Ideaal voor als je graag opvallende kleuren als oogschaduw wilt dragen. Kortom, ook bij Revolution kun je ook goed terecht voor nieuwe oogschaduw!

9.      NYX Professional Makeup

Ook NYX Professional Makeup is een interessant merk om te overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe oogschaduw. Het merk is in het jaar 1999 opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van makeup. Denk bijvoorbeeld aan mascara, lipstick, oogpotlood, wenkbrauwpotlood en natuurlijk oogschaduw. Het assortiment aan oogschaduw is vrij groot en bestaat uit zowel losse kleuren als oogschaduwpaletten. Het merk is erg populair, mede dankzij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Voor een kleine prijs kun je al een mooi oogschaduwpalet scoren bij NYX Professional Makeup. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen NYX Professional Makeup:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen NYX Professional Makeup:

 • Geen erg hoogwaardige kwaliteit

Onze favoriete NYX Professional Makeup oogschaduws:

Omdat het assortiment aan oogschaduws bij NYX erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hier alvast een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van onze favoriete oogschaduws is het Ultimate Shadow Palette. Deze is voorzien van maar liefst 16 verschillende matte en glanzende kleuren en verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties. Ideaal voor als je op zoek bent naar een kleurrijk oogschaduw palet. Ben jij juist op zoek naar een losse kleur? Dan zou je voor een van de kleuren van de ‘oogschaduw’ lijn kunnen gaan. Deze zijn erg voordelig en ideaal voor als je op zoek bent naar een specifieke kleur. Kortom, ook bij NYX Professional Makeup kun je zeker terecht voor het uitzoeken van een nieuwe oogschaduw!

10. Sunkissed

Ook het merk Sunkissed heeft een aantal mooie oogschaduws in het assortiment die je zeker moet bekijken! Het merk is in 1990 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van cosmeticaproducten, gezichts- en lichaamsverzorging. Het merk verkoopt cosmeticaproducten zoals mascara, blush, bronzer, foundation en nog veel meer. Het assortiment aan oogschaduw is ook vrij groot en zeker de moeite waard om te bekijken. Het merk staat vooral bekend om het gebruik van natuurlijke producten, wat het merk erg duurzaam en natuurlijk maakt. Om alvast een idee te krijgen van de oogschaduws van het merk, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete oogschaduws van Sunkissed!

Voordelen Sunkissed:

 • Groot assortiment
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Sunkissed:

 • Geen losse kleuren verkrijgbaar

Onze favoriete Sunkissed oogschaduws:

Omdat het assortiment aan oogschaduws bij Sunkissed vrij groot is, benoemen we hier een aantal van onze favoriete oogschaduws van het merk. Een van onze favoriete oogschaduws is het Sunkissed Diamond Dreams palet. Dit palet bestaat uit 6 verschillende kleuren met glitters en is ideaal om op te doen voor een feestje. Ben jij op zoek naar een mega groot palet met alle kleuren die je nodig hebt? Dan zou je voor de Make me Fancy kunnen gaan. Dit palet heeft veel verschillende kleuren en zo zit er voor elke gelegenheid wel een geschikte kleur tussen. Je merkt het al, ook bij Sunkissed kun je goed terecht voor een nieuw oogschaduwpalet!

Veel gestelde vragen over de beste oogschaduw merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste oogschaduw merken.

Wat is de beste matte oogschaduw?

Het beste matte oogschaduwpalet van dit moment is het Urban Decay Naked Basics 2 Palette. Dit palet zit vol mooie nude kleuren die erg goed met elkaar te combineren zijn. De oogschaduw is van hoge kwaliteit en blijft erg lang zitten. Ideaal voor als je op zoek bent naar nieuwe matte oogschaduw!

Wat is de beste gepigmenteerde oogschaduw?

De beste gepigmenteerde oogschaduw van dit moment is de Anastasia Beverly Hills – Oogschaduwpalet – Soft Glam. Dit oogschaduwpalet bestaat uit maar liefst 14 verschillende kleuren oogschaduw, waarvan sommige mat en sommige glanzend zijn. Met deze oogschaduw haal je een zeer kwalitatieve gepigmenteerde oogschaduw in huis!

Na het lezen van deze koopgids weet jij zo’n beetje alles over de beste oogschaduw merken. Nu kun jij op zoek naar het oogschaduwpalet dat het beste bij jou past!

Plaats een reactie