De Beste Parfum Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar een nieuwe parfum? Maar weet je niet wat goede merken zijn voor het aanschaffen van parfum? Lees dan gauw verder. In deze koopgids zetten we namelijk de top 10 beste parfum merken van dit moment op een rijtje. Ook benoemen we per merk een aantal relevante parfums, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen. Na het lezen van deze koopgids kun jij op zoek naar de parfum die het beste bij jou past!

De top 10 beste parfum merken

Hieronder hebben we de top 10 beste parfum merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar beoordeeld. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen. Per merk benoemen we ook een aantal van de meest populaire parfums. Zo kun jij alvast inspiratie opdoen en uiteindelijk een parfum uitkiezen die goed bij jou past!

1.      Chanel

Chanel is een van de bekendste parfummerken tegenwoordig. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in het jaar 1909 opgericht in Frankrijk. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van make-up, parfum, kleding, accessoires en nog veel meer. Het is een van de bekendste en meest populaire parfum merken van dit moment en dat is niet voor niets. Het merk biedt een groot assortiment aan parfums, zowel voor mannen als vrouwen. Parfum van Chanel is van hoogwaardige kwaliteit en blijft na het aanbrengen een lange tijd ruiken. Ideaal voor als je een lange dag voor de boeg hebt en graag een lekker geurtje op wilt hebben. Omdat het assortiment aan parfums bij Chanel erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums op van het merk!

Voordelen Chanel:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Voor mannen en vrouwen

Nadelen Chanel:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete Chanel parfums:

Omdat Chanel een groot assortiment aan parfums heeft, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete Chanel parfums. Een van de meest populaire parfums van het merk is Coco Mademoiselle. Deze parfum is al jarenlang een van de best verkochte uit het gehele assortiment. De parfum heeft een heerlijke frisse geur en is verkrijgbaar in verschillende inhouden. Ben je op zoek naar parfum voor mannen? Dan zou je voor een parfum van de Bleu de Chanel lijn kunnen gaan. De parfum is verkrijgbaar als Eau de Parfum en is een van de meest populaire parfums onder mannen. Een andere parfum die ook vaak wordt gekozen is de Chanel No5. Deze parfum is ook al jarenlang een favoriet onder vele mensen. De parfum heeft een bloemige geur die erg lang blijft zitten. De parfum is echter alleen geschikt voor mensen met een groot budget, want de parfum is erg kostbaar. Je merkt het al, ook bij Chanel kun je goed terecht voor het kopen van een heerlijke nieuwe parfum!

2.      Lancome

Ook Lancome is een van de meest populaire en bekendste parfummerken van dit moment. Het merk is in het jaar 1935 opgericht in Frankrijk en houdt zich bezig met het ontwikkelen van parfums, cosmetica, accessoires en nog veel meer. Het merk heeft dan ook een groot assortiment aan parfums voor vrouwen. De parfums van Lancome zijn ook van hoogwaardige kwaliteit en blijven erg lang ruiken. Ideaal voor als je op zoek bent naar een geur die je de hele dag goed kunt blijven ruiken. Je kunt de parfums van Lancome in verschillende hoeveelheden kopen, dus je kunt zowel voor een klein flesje kiezen als voor een grote. Handig als je bijvoorbeeld een klein flesje als cadeau wilt geven, of juist een grote wilt kunnen delen met je familie of vrienden. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk!

Voordelen Lancome:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende hoeveelheden verkrijgbaar

Nadelen Lancome:

 • Geen parfum voor mannen

Onze favoriete Lancome parfums:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest bekende en populairste parfums van het merk is de ‘La vie es Belle’ parfum. Deze parfum heeft een bloemige geur die erg lang blijft zitten. De parfum is verkrijgbaar in verschillende groottes flesjes. Ideaal voor als je op zoek bent naar een flesje met een kleine of juist met een grotere inhoud. Een andere bekende parfum van het merk is de parfum ‘Idole’. Deze parfum heeft ook een bloemige geur en is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Ook deze parfum blijft erg lang zitten en blijf je een hele dag goed ruiken. Ben jij op zoek naar een geur die je goed tijdens een feestje of een diner ‘s nachts op kunt doen? Dan zou je voor de ‘La Nuit Tresor’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een oriëntaalse geur en is erg geschikt om ‘s avonds en ‘s nachts te dragen. Je merkt het al, ook bij Lancome kun je goed terecht voor het aanschaffen van een nieuwe parfum!

3.      Yves Saint Laurent

Ook het merk Yves Saint Laurent is een bekend parfum merk, dat in het jaar 1962 is opgericht in Frankrijk. Yves Saint Laurent staat niet alleen bekend om zijn heerlijke parfums, maar het merk verkoopt ook cosmetica, accessoires en nog veel meer. Het merk heeft een groot assortiment aan parfums, zowel voor vrouwen als voor mannen. De parfums van het merk zijn van hoogwaardige kwaliteit en blijven urenlang goed ruiken. Ideaal voor als je op zoek bent naar een parfum die de hele dag door blijft ruiken en die je niet telkens weer opnieuw moet opspuiten. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte parfum uit te kiezen. Om alvvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk.

Voordelen Yves Saint Laurent:

 • Groot assortiment
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Yves Saint Laurent:

 • Geen

Onze favoriete Yves Saint Laurent parfums:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de bekendste en meest populaire parfums van het merk is de ‘Libre Le Parfum’. Deze parfum is geschikt voor vrouwen en heeft een bloemige geur. De parfum is verkrijgbaar in verschillende inhouden en zo zit er voor iedereen wel een geschikte inhoud tussen. Ben je juist op zoek naar een parfum voor mannen? Dan zou je voor de ‘Y le Parfum’ kunnen gaan. Deze parfum is ook verkrijgbaar in verschillende inhouden en heeft als hoofdgeuren gember, grapefruit en appel. Ook deze parfum blijft erg lang ruiken en is ideaal om op te doen als je een lange dag voor de boeg hebt. Kortom, ook bij Yves Saint Laurent kun je goed terecht voor een nieuwe kwalitatieve parfum voor zowel mannen als vrouwen!

4.      Dior

Ook het merk Dior is een van de meest populaire en bekendste parfummerken van dit moment. Het merk is in het jaar 1946 opgericht in Frankrijk en houdt zich bezig met het ontwikkelen van parfums, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Dior heeft een groot assortiment aan parfums, zowel voor mannen als voor vrouwen. De parfums van Dior zijn van hoogwaardige kwaliteit en de parfum blijft erg lang zitten. Ideaal voor als je lange dagen maakt en graag de hele dag lekker wilt ruiken zonder de hele tijd opnieuw parfum op te hoeven spuiten. Omdat het assortiment aan parfums bij Dior erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om alvast inspiratie op te doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk.

Voordelen Dior:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Groot assortiment

Nadelen Dior:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete Dior parfums:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen uit het grote assortiment van Dior, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest populaire parfums van het merk is ‘Miss Dior’. Deze parfum is al jarenlang de populairste parfum van het merk. De parfum ruikt fruitig en blijft erg lang zitten. Je kunt de parfum in verschillende hoeveelheden kopen. Ben jij juist op zoek naar een parfum voor mannen? Dan zou je voor de ‘Sauvage’ parfum kunnen gaan. Deze parfum heeft een aromatische geur en blijft ook erg lang zitten. Ook deze parfum is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Een andere populaire parfum van Dior is ‘J’adore’. Deze parfum ruikt naar speciale bloemen vanuit de hele wereld. De parfum blijft ook erg lang zitten en is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Je merkt het al, ook bij Dior kun je terecht voor hoogwaardige en heerlijke parfums voor zowel mannen als vrouwen!

5.      Armani

Het merk Armani is ook een van de meest bekende en populaire parfum merken van dit moment. Het merk is in 1975 opgericht in Italië en houdt zich bezig met het ontwikkelen van parfum, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Armani heeft een groot assortiment aan parfum voor zowel mannen als vrouwen. De parfum is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en blijft dan ook de hele dag goed opzitten. Ideaal voor als je op zoek bent naar parfum die je een hele dag blijft ruiken. De parfums van Armani zijn in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Zo krijg jij alvast een goed beeld van het assortiment van het merk.

Voordelen Armani:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zowel voor mannen als vrouwen

Nadelen Armani:

 • Geen

Onze favoriete Armani parfums:

Om alvast een goed beeld te krijgen van de parfums van Armani, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest populaire en bekende parfums van het merk is ‘Code Homme Parfum’. Deze mannenparfum heeft een heerlijke aromatische en houtachtige geur en blijft de hele dag lekker ruiken. Uiteraard is deze parfum in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar! Ben je juist op zoek naar een vrouwenparfum? Dan zou je voor de damesparfum ‘Si Eau de Parfum’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een bloemige, fruitige en houtachtige geur en blijft de hele dag goed opzitten. Ook deze parfum zijn in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Een andere populaire damesgeur van Armani is de ‘My Way Eau de Parfum’. Deze parfum heeft een bloemige geur en blijft de hele dag door lekker ruiken. Ook deze parfum kun je in verschillende hoeveelheden kopen. Je merkt het al, ook Armani is een interessant merk voor als je op zoek bent naar een nieuwe parfum!

6.      Chloé

Het merk Cloé is ook een populair en bekend parfummerk onder vele parfumliefhebbers. Het merk is in 1952 opgericht in Frankrijk en houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van parfum, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Het assortiment aan parfum bij Chloé is dan ook vrij groot en er zit voor iedereen wel een passende geur bij. Je kunt bij Chloé alleen terecht voor damesgeuren en je kunt de geuren in verschillende hoeveelheden kopen. De parfums van Chloé zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en blijven erg lang ruiken. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte geur te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk!

Voordelen Chloé:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • In verschillende hoeveelheden verkrijgbaar

Nadelen Chloé:

 • Geen parfums voor mannen

Onze favoriete Chloé parfums:

Om alvast een goed beeld te krijgen van de Chloé parfums, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest populaire parfums van het merk is de ‘Naturelle’. Deze parfum heeft een frisse bloemige geur en de ingrediënten zijn onder andere cedraat, zwarte bes en biologische roos. Uiteraard is de parfum verkrijgbaar in meerdere hoeveelheden. Een andere populaire parfum van het merk is de ‘Nomade’. Deze parfum heeft ook een bloemige geur en ruikt onder andere naar de Freesia bloem en de kersenpruim. Ook deze kun je in verschillende hoeveelheden aanschaffen. Kortom, ook bij Chloé kun je terecht voor het aanschaffen van heerlijke damesparfums!

7.      Hugo Boss

Het merk Hugo Boss staat ookal jarenlang bekend als een van de meest bekende parfummerken. Het merk bestaat al sinds 1924 en is opgericht in Duitsland. Hugo Boss houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van parfums, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Hugo Boss heeft een groot assortiment aan parfums voor zowel dames als heren. De parfums van Hugo Boss blijven lang goed ruiken en zijn uiteraard in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. De parfums zijn van hoogwaardige kwaliteit en van alleen de beste ingrediënten gemaakt. Om alvast een idee te krijgen van het assortiment van het merk benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van Hugo Boss.

Voordelen Hugo Boss:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zowel voor vrouwen als mannen

Nadelen Hugo Boss:

 • Geen

Onze favoriete Hugo Boss parfums:

Om alvast een goed beeld te krijgen van de parfums van Hugo Boss, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest populaire parfums van het merk is de ‘Femme’ parfum. Deze parfum ruikt naar bloemen en de ingrediënten zijn onder andere mandarijn, jasmijn en abrikoos. Deze parfum is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Ben je juist op zoek naar een parfum voor heren? Dan zou je voor de ‘Boss Bottled, Night Night’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een aromatische, houtachtige geur met als topnoten lavendel en berk. Ook deze parfum is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Een andere parfum die erg populair is bij dames is de ‘Boss Ma Vie Pour Femme’. Deze parfum heeft een bloemige geur en blijft de hele dag door ruiken. Uiteraard is ook deze parfum in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Je merkt het al, ook Hugo Boss heeft zeker een aantal heerlijke parfums in het assortiment!

8.      Dolce & Gabbana

Het merk Dolce & Gabbana staat ook bekend om zijn heerlijke en hoogwaardige parfums. Het merk is in 1985 opgericht in Italië en houdt zich bezig met het ontwikkelen van parfums, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Dolce & Gabbana heeft een groot assortiment aan parfums, voor zowel mannen als vrouwen. De parfums zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en zullen dan ook een lange tijd blijven ruiken. Je kunt alle parfums van Dolce & Gabbana in verschillende hoeveelheden kopen en zo zit er altijd wel een geschikt flesje parfum voor iedereen tussen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder noemen we een aantal van onze favoriete parfums van het merk op, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen!

Voordelen Dolce & Gabbana:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige ingrediënten
 • Parfums voor mannen en vrouwen

Nadelen Dolce & Gabbana:

 • Geen

Onze favoriete Dolce & Gabbana parfums:

Om een goed beeld te krijgen van het assortiment van Dolce & Gabbana, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van de meest populaire parfums van het merk is de ‘Light Blue Eau de Toilette’. Deze heeft een bloemige en citroenachtige geur die urenlang blijft zitten. Deze parfum is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Ben je juist op zoek naar een mannenparfum van Dolce & Gabbana? Dan zou je voor de ‘K by Dolce & Gabbana Eau de Parfum’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een aromatische en houtachtige geur, die je urenlang goed blijft ruiken. Een andere populaire parfum van het merk is ‘The One Eau de Parfum Spray’. Deze parfum heeft een bloemige en oriëntale geur die je erg lang blijft ruiken. Uiteraard kun je ook deze parfum in verschillende hoeveelheden kopen. Kortom, ook bij Dolce & Gabbana kun je terecht voor heerlijke geuren!

9.      Viktor & Rolf

Het merk Viktor & Rolf is een bekend parfummerk van Nederlandse bodem. Het merk is in 1993 opgericht in Nederland en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van parfums, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Het merk heeft geen heel groot assortiment aan parfum, maar wel een aantal hoogwaardige parfums voor zowel dames als heren. De kwaliteit van de parfums van het merk ligt hoog en dat merk je. De geur van de parfums ruik je urenlang en zijn van hoogwaardige ingrediënten gemaakt. Uiteraard kun je de parfums van Viktor & Rolf in verschillende hoeveelheden kopen. Ondanks dat het assortiment aan parfum bij Viktor & Rolf niet erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder kun je alvast wat inspiratie opdoen, want wij benoemen hier onze favoriete parfums van het merk.

Voordelen Viktor & Rolf:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voor mannen en vrouwen

Nadelen Viktor & Rolf:

 • Kleiner assortiment

Onze favoriete Viktor & Rolf parfums:

Om alvast een goed beeld te krijgen bij het assortiment aan parfum bij Viktor & Rolf, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums van het merk. Een van onze favoriete parfums van het merk is de ‘Flowerbomb’. Deze damesparfum heeft een oriëntale, houtachtige geur die urenlang blijft zitten. Ideaal voor als je de hele dag lekker fris wilt ruiken. Ben je op zoek naar een parfum voor mannen? Dan zou je voor de ‘Spicebomb Extreme’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een oriëntale en kruidige geur en valt zeker op. Ook deze parfum kun je in verschillende hoeveelheden kopen. Je merkt het al, ook bij het merk Viktor & Rolf kun je goed terecht voor het kopen van nieuwe parfum!

10. Paco Rabanne

Het merk Paco Rabanne is ook een van de meest bekende en populaire parfummerken van dit moment. Paco Rabanne is in het jaar 1966 opgericht in Spanje en houdt zich bezig met het ontwikkelen van parfum, cosmetica, kleding, accessoires en nog veel meer. Het merk heeft een groot assortiment aan parfums voor zowel mannen als vrouwen. De parfums zijn van hoge kwaliteit en zijn in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Omdat het assortiment vrij groot is kan het lastig zijn om een geschikte parfum uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete parfums van het merk!

Voordelen Paco Rabanne:

 • Groot assortiment
 • Voor mannen en vrouwen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Paco Rabanne:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete Paco Rabanne parfums:

Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen uit de parfums van Paco Rabanne, benoemen we hier een aantal van onze favoriete parfums. Een van de bekendste parfums van het merk is ‘Fame Eau de Parfum’. Deze damesparfum heeft een fruitige geur en is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Ben je juist op zoek naar een parfum voor mannen? Dan zou je voor de ‘Black XS Black’ kunnen gaan. Deze parfum heeft een oriëntale, houtachtige geur en is in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Kortom, ook bij Paco Rabanne kun je goed terecht voor het uitzoeken van een nieuwe parfum!

Veel gestelde vragen over de beste parfum merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste parfum merken.

Waar kun je de beste merken parfum kopen?

De beste parfum merken kun je zowel online als in fysieke winkels kopen. In deze koopgids hebben we een aantal linkjes van de beste parfums naar relevante websites verwerkt. Bij een van deze websites kun je zeker goed terecht voor het kopen van een nieuwe parfum!

Wat zijn de beste mannen parfum merken?

De beste mannen parfum merken zijn Dior, Armani en Dolce & Gabbana. Al deze merken hebben een uitgebreid assortiment aan parfums voor mannen. Bij een van deze merken kun je dus goed terecht voor het aanschaffen van een nieuwe mannenparfum!

Na het lezen van deze koopgids weet jij als het goed is alles over de beste parfum merken. Nu kun jij op zoek gaan naar de parfum die het beste bij jou past!

Plaats een reactie