De Beste Hondenvoer Merken: Onze Top 10

Elk hondenbaasje wil natuurlijk het beste voor zijn hond. Een hond moet elke dag genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen en het baasje moet zijn voeding uitzoeken. Het is dan ook belangrijk dat je hondenvoer uitzoekt dat geschikt is voor jouw soort hond. Maar waar kun je nou beginnen met het zoeken naar hondenvoer?

In deze koopgids hebben we de top 10 beste hondenvoer merken op een rijtje gezet. Zo krijg je alvast een idee van de verschillende merken en wordt het makkelijker om een merk te kiezen. We benoemen per merk een aantal favoriete keuzes, zodat je alvast een idee krijgt wat voor voeding het merk in zijn assortiment heeft!

De top 10 beste hondenvoer merken

Hieronder staat de top 10 beste hondenvoer merken op een rijtje. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 beste hondenvoer merken uitgekomen!

1.      Royal Canin

Royal Canin is een van de bekendste en het beste merk hondenvoer van dit moment. Het merk is in 1968 opgericht in Frankrijk en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van honden- en kattenvoer. Het merk heeft een erg groot assortiment aan verschillende soorten hondenvoer en daarom zit er voor elke soort en leeftijd hond wel een geschikte soort voer bij. Denk bijvoorbeeld aan hondenvoer voor puppy’s, volwassen honden en ook oudere honden. Ook biedt het merk speciaal voer voor honden met allergieën of vachtproblemen bijvoorbeeld. Het hondenvoer heeft verder een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is daarom ook een goede keuze. Omdat het merk een groot assortiment heeft, kan het lastig zijn om een geschikte soort hondenvoer uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes!

Voordelen Royal Canin:

 • Kwalitatief voer
 • Voor elke soort en leeftijd hond geschikt voer
 • Ruim assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Royal Canin:

 • Geen hoogwaardige verse voeding

Onze favoriete Royal Canin keuzes:

Royal Canin heeft zo’n groot assortiment aan hondenvoer dat het lastig kan zijn om een geschikt soort voer voor jouw hond uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Als je een puppy hebt, zou je voor de Royal Canin Maxi brokken kunnen gaan. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor puppy’s van grote hondenrassen. Het stimuleert de groei, de weerstand en bevordert de spijsvertering van je viervoeter. Heb je juist een volwassen hond van middelmatige grootte? Dan zou je voor de Royal Canin Medium Adult 7+ hondenvoer kunnen gaan. Dit voer bevordert onder andere de spijsvertering en zorgt ervoor dat de vacht van je hond mooi blijft glanzen. Heeft je hond last van zijn spijsvertering? Dan kun je de Royal Canin Digestive Care Medium proberen. Dit voer bevordert de spijsvertering en verbetert de ontlasting van je hond. Kortom, er is genoeg keuze uit verschillende soorten hondenvoer bij Royal Canin!

2.      Renske

Het merk Renske bestaat al ongeveer 25 jaar en focust zich tegenwoordig op het ontwikkelen van 100% natuurlijke hondenvoeding. Hierdoor is het merk ook erg bekend geworden en is het een van de beste merken voor als je op zoek bent naar hondenvoer. Het merk heeft een groot assortiment aan verschillende soorten natuurlijke hondenvoeding voor honden van verschillende rassen, leeftijden en groottes. Verder biedt het merk veel verschillende smaken hondenvoer, zoals zalm, lam, kip en zelfs oceaanvis. De kans is groot dat je hond een van deze smaken lekker vindt! De voeding bestaat uit een grote variatie aan ingrediënten die de groei en de weerstand van je hond bevorderen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte soort voeding voor je hond te vinden. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes!

Voordelen Renske:

 • 100% natuurlijk
 • Groot assortiment
 • Voor elke soort en maat hond geschikt voer

Nadelen Renske:

 • Prijzig

Onze favoriete Renske keuzes:

Omdat het assortiment aan hondenvoer van Renske erg groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete hondenvoedingen. Als je een puppy hebt, kun je voor de Super Premium Droogvoer Puppy – Vers Bereide Kip met Lam gaan. Deze voeding bevat een hoog gehalte aan verse kip en stimuleert de groei van je puppy. Dankzij de omega-3 vetzuren stimuleert de voeding ook de ontwikkeling van je puppy. Heb je een volwassen hond? Dan kun je beter voor de Super Premium Droogvoer – Vers Bereide Zalm gaan. Dit voer zit boordevol verse zalm, is graanvrij, hypoallergeen en voorzien van veel omega-3 vetzuren. Een andere optie is de Vers Bereide Kalkoen met Eend. Dit hondenvoer is glutenvrij en zit boordevol met verse kalkoen, eend en rijst. Kortom, er zit voor elke hond wel een geschikte voeding bij!

3.      Pro Plan

Het merk Pro Plan is onderdeel van Purina, dat in 2001 is opgericht in de Verenigde Staten. Het merk houdt zich al jarenlang bezig met het ontwikkelen van zowel honden- als kattenvoer en snoepjes. Pro Plan heeft dan ook een erg groot assortiment aan hondenvoer, waardoor er voor iedere soort en grootte hond wel een geschikte soort hondenvoer tussen zit. Zo kun je er terecht voor hondenvoeding voor zowel je puppy, een volwassen hond of een oudere hond. Verder biedt het merk ook voeding voor honden met speciale behoeftes. Deze speciale voeding stimuleert bijvoorbeeld de spijsvertering, de vacht of de weerstand van je hond. De meeste soorten voer van het merk zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en dus goed betaalbaar. Omdat Pro Plan een groot assortiment aan hondenvoer heeft, kan het lastig zijn om een geschikte soort uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Pro Plan:

 • Groot assortiment
 • Voor iedere leeftijd, ras, grootte geschikte voeding
 • Speciale voeding
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Pro Plan:

 • Geen 100% natuurlijke voeding

Onze favoriete Pro Plan keuzes:

Het assortiment aan hondenvoeding van Pro Plan is zo groot, dat het lastig kan worden om een geschikte soort voeding voor de hond te vinden. Daarom benoemen we hier onze favoriete keuzes. Als je een kleine pup hebt, kun je voor de Pro Plan Dog Puppy Small & Mini Breed hondenvoer kip gaan. Dit voer bevat veel kip en stimuleert de groei en weerstand van je puppy. Heb je juist een grote volwassen hond? Dan kun je het beste voor de Pro Plan Dog Adult Large Breed Robust Kip hondenvoeding gaan. Deze voeding stimuleert de weerstand en de spijsvertering van volwassen honden. Als je een middelgrote senior hond hebt, kun je het beste voor Pro Plan Dog Senior Medium & Large Breed Sensitive Zalm hondenvoer gaan. Kortom, er is genoeg keuze uit het assortiment van Pro Plan. Zo zit er voor iedere hond wel een geschikt soort voer tussen!

4.      Kronch

Het merk Kronch is een merk dat gespecialiseerd is in het produceren van hondenvoer met zalm als hoofdingrediënt. Kronch heeft een eigen fabriek in Denemarken, waar de hondenvoeding wordt gemaakt. Het merk focust zich niet alleen op het produceren van hondenvoer, maar ook op kattenvoer. Kronch heeft geen groot assortiment aan hondenvoer, maar toch biedt het voor elke leeftijd hond een verschillende soort voer. Zo kun je er terecht voor zowel puppy’s, volwassen honden en senior honden. Ook kun je kiezen uit basic, active, graanvrij of optimal voer. Het ligt er maar net aan waar jouw hond beter op functioneert. Het voer van Kronch is wel erg prijzig en dus niet geschikt voor hondenbaasjes met een klein budget. Toch is dit merk zeker de moeite waard om te bekijken, want de kwaliteit ligt erg hoog en wie wil er nou niet het beste voor zijn viervoeter? Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Kronch:

 • Hoogwaardige voeding
 • Zalm als hoofdingrediënt
 • Geschikt voor alle leeftijden

Nadelen Kronch:

 • Klein assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete Kronch keuzes:

Ondanks dat het assortiment niet erg groot is, delen we graag een aantal favoriete keuzes van het merk Kronch. Een van onze favoriete hondenvoedingen is de Kronch Basic Adult. Dit voer is geschikt voor volwassen honden van elk ras en elke grootte. Het voer is 100% natuurlijk en heeft als hoofdingrediënt zalm. Heb je juist een puppy? Dan zouden we de Optimal Puppyvoer aanraden. Deze voeding heeft ook als hoofdingrediënt zalm, maar beschikt over net iets meer ingrediënten die de groei en de weerstand van je puppy stimuleren. Voor senior honden kun je voor het voer Main Senior gaan. Dit voer biedt alle voedingsstoffen dat een oudere hond nodig heeft op zijn oude dag. Kortom, er zit voor elke hond wel een geschikt soort voer bij!

5.      Cavom

Het merk Cavom is in 1898 opgericht en houdt zich tegenwoordig bezig met het produceren van natuurlijke hondenvoeding. De voeding van het merk is voorzien van de meest hoogwaardige grondstoffen. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je hond een beter gebit krijgt, meer energie krijgt en dat de weerstand en spijsvertering worden gestimuleerd. Uiteraard biedt het merk meerdere soorten hondenvoer aan, voor zowel puppy’s, volwassen honden als senior honden. Het assortiment is niet erg groot, maar biedt toch voldoende mogelijkheid om van smaken te wisselen en voor elke leeftijd een geschikte soort voeding uit te kiezen. Omdat het voer helemaal natuurlijk is, is het ook erg prijzig en dus alleen geschikt voor hondenbaasjes met een groter budget. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Cavom:

 • 100% natuurlijke voeding
 • Hoogwaardige voedingsstoffen
 • Voor elke leeftijd hond

Nadelen Cavom:

 • Prijzig
 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Cavom hondenvoeding:

Ondanks dat het assortiment niet erg groot is, benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Als je een puppy hebt, zou je voor de Cavom compleet pup kunnen gaan. Deze voeding stimuleert de groei en de weerstand van je puppy. Zo krijgt je puppy genoeg voedingsstoffen binnen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Voor volwassen honden zou je kunnen kiezen voor de Cavom compleet voeding, welke boordevol gezonde voedingsstoffen zit voor je volwassen hond. Als je een senior hond hebt, kun je weer beter voor de Cavom compleet senior voeding gaan. Deze zorgt ervoor dat je senior hond al zijn benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Kortom, er zit voor elke soort hond wel een geschikte voeding bij van Cavom!

6.      Acana

Ook Acana is een erg populair merk voor hondenvoer. Het merk is opgericht in Alberta, Canada en houdt zich bezig met het ontwikkelen van de beste kwaliteit honden- en kattenvoer. Het voer van Acana zit vol met verse dierlijke voedingsstoffen, fruit en groenten. Het merk krijgt deze voedingsstoffen van door hun geselecteerde boerderijen en vissers, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Acana heeft een groot assortiment aan hondenvoer, zodat er voor elke leeftijd, ras en grootte wel een geschikt soort voer tussen zit. Ook biedt het merk voeding voor honden met een speciaal dieet, denk bijvoorbeeld aan graanvrij voer, hypoallergeen voer of voer dat helpt voor het bereiken van een gezond gewicht. Omdat het aanbod zo groot is, kan het lastig zijn om een juiste soort voeding uit te kiezen. Hieronder benoemen we daarom een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Acana:

 • Hoogwaardige verse voeding
 • Groot assortiment
 • Speciale voeding
 • Voor elke leeftijd, ras en grootte

Nadelen Acana:

 • Prijzig

Onze favoriete Acana diervoeding:

Omdat het assortiment diervoeding bij Acana erg groot is, benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favorieten is de Wholesome Grains Puppy Recipe. Deze voeding zit boordevol kip en vezels en stimuleert je puppy om te groeien en een goede weerstand op te bouwen. Een andere favoriet is de Freshwater Fish Recipe. Deze voeding zit boordevol verse vis, groenten en fruit en bevat alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft. Ook kun je de Beef & Pumpkin Recipe eens uitproberen, dat vol zit met dierlijke eiwitten, groenten en fruit. Kortom, er is genoeg keuze bij Acana en zo zit er voor iedere hond wel een geschikte voeding bij!

7.      Bonzo

Bonzo hondenvoer is een onderdeel van het merk Purina. Bonzo heeft een groot assortiment aan hondenvoeding, zodat er voor elke hond wel een geschikte soort voer tussen zit. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor voer puppy’s, volwassen honden en senior honden. Ook kun je kiezen uit voeding dat speciaal bedoeld is voor kleine, middelgrote of grote hondenrassen. Verder biedt Bonzo ook speciale voeding voor honden die op dieet zijn. Over het algemeen gebruikt Bonzo verse kip, rundvlees en lam als hoofdingrediënt. Verder bevat het voer veel groenten, fruit en alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond te leven. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte soort voeding uit te zoeken voor je hond. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Bonzo:

 • Hoogwaardige voeding
 • Groot assortiment
 • Veel dierlijke eiwitten, groenten en fruit

Nadelen Bonzo:

 • Prijzig

Onze favoriete Bonzo diervoeding:

Het kan vrij lastig zijn om uit het grote assortiment van Bonzo de juiste voeding te vinden voor jouw hond. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favorieten is het Bonzo Mini Menu met Kip hondenvoer. Dit hondenvoer is speciaal ontwikkeld voor kleine hondenrassen en zit vol met de voedingsstoffen die zij nodig hebben. Ben je op zoek naar hondenvoer voor je senior hond? Dan zou je voor de Bonzo Senior met Kip en Groenten kunnen gaan. Deze voeding zit vol met dierlijke eiwitten, groenten en bevat alle voedingsstoffen die een senior hond nodig heeft. Ben je op zoek naar voer voor je volwassen hond? Dan zou je voor de Bonzo in saus met Kip, Pasta en Wortelen natvoer kunnen gaan. Deze voeding bevat alle voedingsstoffen die jouw volwassen hond nodig heeft.

8.      Pedigree

Pedigree is al jarenlang een zeer bekend merk voor hondenvoeding. Het merk staat bekend om zijn grote assortiment en zijn betaalbare hondenvoer. Het merk biedt zowel droogvoer en natvoer, wat je eventueel ook kan afwisselen met elkaar. Bij Pedigree kun je terecht voor hondenvoer voor elke soort hond. Het maakt niet uit hoe oud je hond is, wat voor ras het is en wat de grootte van je hond is. Het voer van Pedigree is erg afwisselend, het merk maakt gebruik van hoofdingrediënten zoals kip, rund en lam. Dit wordt aangevuld met verschillende groenten, fruit en alle andere benodigde voedingsstoffen. Omdat het aanbod erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte soort voeding uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Pedigree:

 • Betaalbaar
 • Groot assortiment
 • Complete voeding

Nadelen Pedigree:

 • Geen verse natuurlijke voeding
 • Geen speciale diëten

Onze favoriete Pedigree hondenvoeding:

Omdat het assortiment bij Pedigree vrij groot is, kan het lastig zijn om een juiste soort voeding uit te kiezen. Daarom benoemen we een aantal van onze favorieten. Een van onze favoriete voedingen is de Pedigree Adult Hondenbrokken Rund en Groenten hondenvoer. Deze voeding heeft als hoofdingrediënt rund en groenten en is erg geschikt voor volwassen honden. Ben jij op zoek naar natvoer? Dan zou je voor de Pedigree Kip en Rund in Saus kunnen gaan. Deze voeding is geschikt voor volwassen honden en bevat alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft. Ben je op zoek naar een goede voeding voor je puppy? Dan zou je voor de Pedigree maaltijdzakjes Junior Mix kunnen gaan. Deze voeding is erg geschikt voor puppy’s en zorgt ervoor dat je puppy goed kan groeien en een goede weerstand opbouwt. Je merkt het al, Pedigree heeft voor elke hond wel een geschikte voeding!

9.      Smolke

Smolke is ook een merk voor hondenvoer dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Het merk heeft een groot aanbod aan hondenvoeding en is redelijk betaalbaar. Smolke heeft een ruim assortiment, waardoor er voor elke soort, leeftijd en grootte hond wel een geschikte voeding bij zit. Zo heeft het merk speciale voeding voor puppy’s, volwassen honden en senior honden. Ook kun je kiezen uit een aantal verschillende hoofdingrediënten. Verder biedt het merk ook voeding met een speciaal doel, zoals het stimuleren van de spijsvertering, de vacht of een gezond gewicht. Het merk biedt ook graanvrije voeding voor honden met een allergie. Je merkt het al, er zit voor elke hond wel een geschikte voeding tussen! Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete opties.

Voordelen Smolke:

 • Groot aanbod
 • Betaalbaar
 • Speciale voeding

Nadelen Smolke:

 • Geen natuurlijke verse voeding

Onze favoriete Smolke hondenvoeding:

Omdat het aanbod vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte keuze te maken voor jouw hond. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete opties. Een van onze favoriete soort voedingen is de Adult Grain Free Formula, welke graanvrij is en dus erg geschikt voor volwassen honden met een allergie. Als je hond een gezonder gewicht moet krijgen, kun je kiezen voor de Weight Control voeding. Heb je een puppy van een groot ras? Dan zou je voor de Puppy Maxi Optimal Growth kunnen gaan. Deze stimuleert de groei en de weerstand van je puppy. Kortom, er zit voor elke hond wel een geschikte voeding tussen!

10. Carocroc

Carocroc is een merk dat zich vooral focust op het ontwikkelen van natuurlijke diervoeding, voor zowel honden als katten. Het merk heeft veel verschillende soorten voeding in het assortiment, die allemaal bestaan uit natuurlijke voedingsstoffen. Zo kun je er terecht voor het voer van je puppy, volwassen hond en senior hond. Verder heeft het merk ook speciale voeding voor als je hond veel energie heeft of juist niet. Ook kun je kiezen voor graanvrij voer, voer dat de huid extra beschermt en voer voor gevoelige senior honden. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte voeding te kiezen voor jouw viervoeter. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Carocroc:

 • Groot assortiment
 • Natuurlijke voeding
 • Speciale voeding

Nadelen Carocroc:

 • Prijzig

Onze favoriete Carocroc hondenvoeding:

Om het assortiment wat overzichtelijker te maken, benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete keuzes is de puppy Large, welke geschikt is voor puppy’s van grote hondenrassen. Deze voeding stimuleert de groei van de pup en ondersteunt de weerstand. Ben je op zoek naar graanvrije hondenvoeding? Dan kun je voor de Grain Free hond gaan. Deze voeding is compleet, maar bevat geen granen en dat is fijn voor als je hond daarvoor allergisch is. Het merk heeft ook worst in het assortiment, voor als je op zoek bent naar natvoer. Dan zou je kunnen gaan voor de worst met kip hond. Deze voeding is geschikt voor volwassen honden en bevat veel verschillende voedingsstoffen. Je merkt het al, er zit voor iedere hond wel een geschikt soort voer tussen!

Veel gestelde vragen over de beste merken hondenvoer

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over hondenvoer merken.

Wat zijn goede merken voor hondenbrokken?

Goede merken voor hondenbrokken zijn onder andere Royal Canin, Cavom en Pro Plan. Bij deze merken kun je terecht voor hondenbrokken voor iedere soort, leeftijd en grootte hond. De brokken zijn van goede kwaliteit en bevatten alle voedingsstoffen die honden nodig hebben!

Wat is het beste hypoallergeen hondenvoer?

Het beste hypoallergeen hondenvoer van dit moment is de Carocroc Grain Free hond. Dit is een complete natuurlijke voeding zonder granen. Ideaal voor als je een hond met allergie hebt!

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste hondenvoer merken. Nu heb je misschien al een idee gekregen van welk merk het beste bij jouw hond past. Ook kun je onze favoriete keuzes eens proberen om te bekijken of het voer bij jouw hond past!

Plaats een reactie