De Beste Boormachine Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar een nieuwe boormachine maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Lees dan gauw verder. In deze koopgids zetten we namelijk de top 10 beste boormachine merken op een rijtje. Ook benoemen we per merk een aantal van onze favoriete boormachines. Zo kun jij alvast inspiratie opdoen en uiteindelijk de boormachine uitkiezen die het beste bij jou past!

De top 10 beste boormachine merken

Hieronder hebben we de top 10 beste boormachine merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen!

1.      Makita

Makita is het beste merk voor boormachines van dit moment. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in 1915 opgericht in Japan. Makita heeft een groot assortiment aan boormachines die zowel voor klussers als professionals geschikt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit accuboormachines of boormachines zonder accu. De boormachines van Makita zijn van hoge kwaliteit en erg duurzaam. Zo kun je de boormachines jarenlang gebruiken zonder dat ze kapotgaan. Makita houdt zich daarnaast voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. En verder staan de boormachines van het merk ook bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, ideaal voor als je geen eindeloos budget hebt. Omdat het assortiment aan boormachines bij Makita zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Makita:

 • Groot assortiment
 • Hoge en duurzame kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen Makita:

 • Geen

Onze favoriete Makita boormachines:

Makita heeft een groot assortiment aan boormachines en daarom kan het lastig zijn om een boormachine uit te zoeken. Om alvast wat inspiratie op te doen benoemen we hier een aantal van onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Makita DDF482RTJ 18V Li-Ion Accu boor-/schroefmachine set. Deze boormachine wordt geleverd met een draaghaak, een oplader, 2 accu’s en een mbox. Ideaal voor als je op zoek bent naar een complete boormachineset! Ben jij alleen op zoek naar een boormachine body? Dan zou je voor de Makita DDF482ZJ 18V Li-Ion Accu boor-/schroefmachine body in mbox kunnen gaan. Deze wordt zonder accu en oplader geleverd, maar wel met een draaghaak. Ben jij op zoek naar een boormachine met een lagere prijs? Dan kun je voor de Makita DF333DZ 12V Li-Ion Max Accu boor-/schroefmachine body gaan. Deze boormachine is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope boormachine.

2.      Bosch

Het merk Bosch is een erg bekend gereedschapsmerk en verkoopt ook hoogwaardige boormachines. Bosch bestaat al meer dan een eeuw en is in 1886 opgericht in Duitsland. Het merk houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende soorten gereedschap, waaronder natuurlijk ook boormachines. Het assortiment aan boormachines van Bosch is erg groot en bestaat onder andere uit accu boorschroefmachines, boorschroefmachine sets en boorschroefmachine sets met accessoires. De kwaliteit ligt bij Bosch erg hoog en daarom kun je met een boormachine van dit merk jarenlang door. Ook houdt het merk zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Omdat het assortiment boormachines van Bosch erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Bosch:

 • Groot assortiment
 • Hoge en duurzame kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen Bosch:

 • Prijzig

Onze favoriete Bosch boormachines:

Het assortiment boormachines bij Bosch is erg groot en bestaat onder andere uit losse body’s en boorschroefmachine sets. Om alvast wat inspiratie op te doen benoemen we hier een aantal van onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Bosch GSR 12V-15 12V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set in tas incl. 39-delige accessoireset. Als je voor een complete set wilt gaan, is dit een ideale optie! Ben jij juist alleen op zoek naar een losse body? Dan is de Bosch GSR 12V-15 FC 12V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body in L-Boxx – 06019F6002. Dit is een hoogwaardige boor-/schroefmachine en wordt zonder accessoires zoals accu’s en een oplader geleverd. Wil jij graag een koolborstelloze boor-/schroefmachine body? Dan kun je voor de Bosch GSR 18V-60 C SOLO 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body – koolborstelloos 06019G1102. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte boormachine bij van het merk Bosch!

3.      DeWalt

DeWalt is ook een erg populair gereedschap en boormachine merk. Het merk is in 1924 opgericht in de Verenigde Staten en heeft verschillende boormachines in het assortiment. Bij DeWalt staat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom kun je met een boormachine van dit merk jarenlang door. Het assortiment aan boormachines bij DeWalt is niet erg groot, maar toch zitten er genoeg verschillende opties bij voor elke klusser en elk vakmens. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een losse body, maar ook voor een boor-/schroefmachine set bijvoorbeeld. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk!

Voordelen DeWalt:

 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam
 • Keuze uit sets en losse body’s

Nadelen DeWalt:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete DeWalt boormachines:

Ondanks dat het assortiment aan boormachines bij DeWalt niet erg groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete opties van het merk. Als je op zoek bent naar een boor-/schroefmachine set kun je bijvoorbeeld voor de DeWalt DCD791P2 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set in TSTAK  – koolborstelloos – DCD791P2 – QW gaan. Deze set wordt geleverd met een riemhaak, 2 accu’s, 1 oplader en een TSTAK koffer. Ben jij juist op zoek naar een losse body? Dan zou je voor de DeWalt DCD791NT 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body in TSTAK – koolborstelloos – DCD791NT-XJ kunnen gaan. Deze boormachine wordt geleverd met een riemhaak en is van hoogwaardige kwaliteit. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte boormachine tussen het assortiment van DeWalt!

4.      Metabo

Ook het merk Metabo is een erg bekend gereedschap merk en is in 1924 opgericht in Duitsland. Het merk heeft een groot assortiment aan boormachines, waardoor er voor iedereen wel een geschikte boormachine tussen zit. De boormachines van Metabo zijn voor zowel klussers als professionele vakmensen geschikt. Ook kun je kiezen uit accu boor-/schroefmachines en uit boor-/schroefmachine sets. De boormachines van Metabo staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Al tegen een lage prijs koop je een boormachine of een boormachineset. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Metabo:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Hoge kwaliteit

Nadelen Metabo:

 • Minder innoverende technologieën

Onze favoriete Metabo boormachines:

Het assortiment aan boormachines van Metabo is erg groot en daarom kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Om alvast een beetje inspiratie op te kunnen doen, benoemen we daarom onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Metabo BS 18 L 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body. Deze boormachine is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is erg krachtig en compact. Handig om overal mee naartoe te nemen. Ben jij juist op zoek naar een boormachineset? Dan zou je voor de Metabo BS 18 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set in koffer incl. 73-delige accessoire set – 602207880 kunnen gaan. Deze set bestaat uit een boormachine, een lader en een koffer met maar liefst 73 accessoires. Zo kun je direct goed aan de slag met al je klussen! Kortom, ook bij Metabo kun je goed terecht voor kwalitatieve boormachines en boormachinesets.

5.      Hikoki

Ook Hikoki is een bekend en populair gereedschap en boormachine merk. Het merk is in 1910 opgericht in Japan en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van gereedschap, waaronder natuurlijk boormachines. Hikoki staat bekend om zijn boormachines van hoge en duurzame kwaliteit. Dat betekent dat je jarenlang gebruik kunt maken van de boormachines van het merk. Het assortiment bestaat vooral uit losse boormachines en boormachinesets die zowel geschikt zijn voor klussers als voor professionele vakmensen. Het assortiment aan boormachines van Hikoki is vrij groot en daarom kan het lastig zijn om een geschikte boormachine voor jou uit te kiezen. Wij benoemen daarom hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Hikoki:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment

Nadelen Hikoki:

 • Geen

Onze favoriete Hikoki boormachines:

Omdat het assortiment aan boormachines van Hikoki zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Hikoki DS18DBSLW3Z 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body – koolborstelloos. Deze boormachine wordt zonder accessoires zoals accu’s en een oplader geleverd en is van hoge kwaliteit. Ben jij juist wel op zoek naar een complete boor-/schroefmachine set? Dan zou je voor de Hikoki DS18DBSLWNZ 18V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set in HSC – koolborstelloos kunnen gaan. Met deze set heb je alle benodigdheden bij elkaar voor al je klusjes. Je merkt het al, ook bij Hikoki kun je goed terecht voor boormachines.

6.      Milwaukee

Milwaukee is ook een populair en bekend gereedschap en boormachine merk. Het merk is in 1924 opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van gereedschap, waaronder natuurlijk boormachines. Milwaukee heeft een groot assortiment aan boormachines, waaronder accuboormachines maar ook boor-/schroefmachinesets. Milwaukee houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Zo weet je zeker dat je nieuwe boormachine is voorzien van de nieuwste mogelijkheden! De boormachines zijn Milwaukee zijn vooral geschikt voor professionele vakmensen. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Milwaukee:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen Milwaukee:

 • Prijzig

Onze favoriete Milwaukee boormachines:

Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete boormachines van Milwaukee. Een van onze favoriete boormachines is de Milwaukee M12 BDD-0 12V Li-Ion accu boor-/schroefmachine body – 4933441930. Dit is een kwalitatieve boormachine die zonder accu’s en oplader wordt geleverd, maar wel met een 10mm snelspanboorhouder. Ideaal voor als je alleen op zoek bent naar een boormachine body! Ben jij juist op zoek naar een boor-/schroefmachine set? Dan zou je voor de Milwaukee M12 BDD-202C 12V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set in koffer – 4933441915. Deze set wordt geleverd met 2 accu’s, 1 oplader, 1 koffer en een draaghaak. Zo kun je direct beginnen met klussen! Ben jij op zoek naar een koolborstelloze boormachine? Dan zou je voor de Milwaukee M18 BLDD2-402X 18V Li-Ion accu schroefboormachine set in HD-box – koolborstelloos – 82Nm – 4933464559 kunnen gaan. Deze set wordt geleverd met een Li-Ion accu en een klopboor-/schroefmachine body – koolborstelloos. Je merkt het al, bij Milwaukee kun je goed terecht voor verschillende soorten boormachines!

7.      Festool

Festool is ook een geschikt merk voor als je op zoek bent naar een boormachine. Festool is in 1925 opgericht in Duitsland en heeft een paar kwalitatieve boormachines in het assortiment. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en produceert daarom boormachine van zeer hoogwaardige kwaliteit. Mede daarom zijn de boormachines van Festool vooral erg populair bij professionele vakmensen. Het assortiment bestaat zowel uit boormachine body’s als uit boormachinesets. Zo zit er voor iedereen wel een geschikt exemplaar bij. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Festool:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Breed assortiment
 • Geschikt voor professionele vakmensen

Nadelen Festool:

 • Prijzig

Onze favoriete Festool boormachines:

Omdat het assortiment van Festool vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te zoeken. Om alvast wat inspiratie op te kunnen doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Festool TXS 2,6-Set 10,8V Li-Ion accu schroefboormachine set in systainer – 16Nm – 12mm. Deze boormachine wordt geleverd met een oplaadapparaat MXC, een hoekaanzetstuk CXS en een CENTROTEC gereedschapshouder. Deze set is van hoogwaardige kwaliteit en erg geschikt voor professionele vakmensen. Ben jij op zoek naar een nog completere set met meerdere accu’s en opladers? Dan zou je voor de Festool TDC 18/4 5,2/4,0 I-Plus QUADRIVE 18V Li-Ion accu schroefboormachine set in systainer – 75Nm. Deze set wordt geleverd met een accu BP 18 Li 4,0 HPC-ASI, een accu BP 18 Li 5,2 ASI en een snellader TCL 6 CENTROTEC. Met deze set weet je zeker dat je niet zonder accu komt te zitten en kun je langer blijven boren. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte set of boormachine tussen!

8.      Fein

Boormachines van het merk Fein zijn ook zeker de moeite waard om in de gaten te houden. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in 1867 opgericht in Duitsland. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van gereedschap, waaronder natuurlijk boormachines. Het assortiment aan boormachines is niet erg groot, maar desondanks zitten er zeker een aantal kwalitatieve exemplaren tussen. Zo heb je de keuze tussen een boormachine body of een boormachine set. De prijzen verschillen ook en daarom zit er zowel voor de klusser en de professional wel een geschikte boor tussen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Fein:

 • Hoge kwaliteit
 • Verschillende prijzen
 • Geschikt voor klussers en professionals

Nadelen Fein:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Fein boormachines:

Ondanks dat Fein geen groot assortiment aan boormachines heeft, kunnen we een aantal favoriete boormachines opnoemen. Zo krijg jij een goed beeld van het aanbod van Fein. Een van onze favoriete boormachines is de Fein ABSU 12C 12V Li-Ion accu schroef-/boormachine body in koffer – 71132064000. Deze boormachine is van hoge kwaliteit en wordt geleverd met een accuschroefboormachine, een riemclip en een bitdepot. Ben jij op zoek naar een koolborstelloze boormachine? Dan zou je voor de Fein ASCM 18 QM Select 18V Li-Ion Accu schroefboormachine body – koolborstelloos kunnen gaan. Ook deze wordt geleverd met een QuickIN boorhouder, een riemclip en een bitdepot. Kortom, bij Fein kun je zeker terecht voor een kwalitatieve boormachine!

9.      Black + Decker

Bij het merk Black + Decker kun je ook terecht voor het kopen van een kwalitatieve boormachine. Het merk bestaat ook al meer dan een eeuw en is in 1910 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk houdt zich vooral bezig met het produceren van elektrisch gereedschap, handgereedschap en natuurlijk boormachines. Het assortiment van boormachines is niet erg groot, maar er zitten zeker een aantal interessante opties tussen. De boormachines van Black + Decker zijn erg geliefd, mede door hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo kun je al voor een kleine prijs een kwalitatieve boormachine kopen. Ideaal voor klussers met een wat kleiner budget. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Black + Decker:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding 
 • Geschikt voor klussers

Nadelen Black + Decker:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Black + Decker boormachines:

Ondanks dat Black + Decker geen groot assortiment aan boormachines heeft, kunnen we zeker een aantal interessante opties benoemen. Als je op zoek bent naar een boormachine met een lage prijs, kun je voor de Black + Decker BDCDD12 10,8V Li-Ion accu boor-/schroefmachine set – 26Nm – BDCDD12-QW gaan. Deze boormachine is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en wordt geleverd met een 1,5Ah accu en een lader. Ben je op zoek naar een boormachineset? Dan zou je voor de Black + Decker BDCDD186K 18V Li-Ion accu Schroef-/boormachine set in koffer – 40Nm – BDCDD186K-QW kunnen gaan. Deze boormachineset bestaat onder andere uit een koffer, een lader, een accu en natuurlijk een boormachine. Ook deze set is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor klussers met een klein budget.

10. Hazet

Het merk Hazet is ook meer dan een eeuw oud en in 1868 in Duitsland opgericht. Het merk houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende soorten gereedschap en heeft een aantal kwalitatieve boormachines in het assortiment. De boormachines van Hazet zijn van hoge kwaliteit en voorzien van innoverende technologieën. De boormachines zijn voor zowel klussers als professionele vakmensen geschikt. Het assortiment aan boormachines van Hazet is niet erg groot, maar er zitten zeker een aantal interessante opties tussen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk.

Voordelen Hazet:

 • Kwalitatieve boormachines
 • Geschikt voor klussers en professionele vakmensen

Nadelen Hazet:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Hazet boormachines:

Omdat Hazet een klein assortiment aan boormachines heeft, kan het lastig zijn om een geschikte boormachine uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we een aantal van onze favoriete boormachines van het merk. Een van onze favoriete boormachines is de Hazet Pneumatische boormachine 1/ 4” 6.3 bar. Deze boormachine is van hoge kwaliteit en wordt zonder koffer geleverd. Ben jij op zoek naar een accuboormachine? Dan zou je voor de Hazet 9230-2 accuboormachine 18V Li-Ion kunnen gaan. Deze boormachine is borstelloos en wordt geleverd met een koffer, een accu, een oplader en een riemclip. Zo kun je gelijk van start met boren! Je merkt het al, ook bij Hazet zit er voor iedereen wel een geschikte boormachine tussen!

Veel gestelde vragen over de beste boormachine merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste boormachine merken.

Wat is de beste Makita schroefboormachine?

De beste Makita schroefboormachine is de Makita DHP382RTJ. Deze schroefboormachine is voor zowel klussers als professionele vakmensen geschikt en van hoge kwaliteit. Verder is de schroefboormachine ook voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Wat is het beste accuboormachine merk?

Op dit moment is Makita het beste accuboormachine merk. Het merk heeft een aantal hoogwaardige accuboormachines in het assortiment die voorzien zijn van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve accuboormachine met een lage prijs!

Na het lezen van deze koopgids weet jij als het goed is alles over de beste boormachine merken. Nu kun jij op zoek gaan naar de boormachine die het beste bij jou past!

Plaats een reactie