De Beste Handgereedschap Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar handgereedschap maar weet je niet welk merk het beste handgereedschap verkoopt? Lees dan gauw verder. In deze koopgids hebben we namelijk de top 10 beste handgereedschap merken van dit moment op een rijtje gezet. Ook benoemen we van elk merk een aantal populaire handgereedschappen. Zo kun jij alvast inspiratie opdoen en uiteindelijk voor handgereedschappen kiezen die het beste bij jou passen!

De top 10 beste handgereedschap merken

Hieronder hebben we de top 10 beste handgereedschap merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van handgereedschap merken op relevante webistes uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen!

1.      Makita

Makita is een van de meest populaire en bekende merken voor handgereedschap en staat mede daarom op nummer 1. Het merk is in 1915 opgericht in Japan en heeft een zeer groot assortiment aan handgereedschap. Makita is erg geliefd bij klussers, omdat de producten van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zijn voorzien. Bij Makita kun je voor veel verschillende soorten handgereedschap terecht. Denk aan een rolbandmaat, een gereedschapset, een werkmes, een hamer, een schroevendraaier en nog veel meer! Ideaal voor als je thuis aan het klussen bent en graag producten wilt gebruiken van hetzelfde merk. Bij Makita kun je terecht voor alle producten die jij nodig hebt. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk!

Voordelen Makita:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Groot assortiment
 • Veel verschillende producten
 • Ideaal voor klussers

Nadelen Makita:

 • Geen

Onze favoriete Makita handgereedschap:

Omdat het assortiment van Makita zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een van de meest populaire producten van Makita is de inbussleutelset 9-delig B-65894. Deze set heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is voorzien van een kogelkop aan de onderkant en een clip, waarmee je de set aan je broek kunt hangen bijvoorbeeld. Ideaal voor als je tijdens het klussen verschillende sleutels nodig hebt. Ben je op zoek naar een compleet handgereedschapset? Dan zou je voor de P-90532 Handgereedschapset 227-delig kunnen gaan. Deze set bestaat uit 139 bits in verschillende maten, 2 schroevendraaiers, 3 bitadapters, 12 ring-/steeksleutels en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt aan handgereedschap vind je in deze set! Ben jij alleen op zoek naar een schroevendraaierset? Dan kun je voor de E-10528 Schroevendraaierset 6-delig SL4/SL5,5 /PH1/PH2/PZ1/PZ2 gaan. Je merkt het al, bij Makita kun je terecht voor elk soort handgereedschap!

2.      DeWalt

Een ander bekend en populair merk voor handgereedschap is DeWalt. Dit merk is in 1924 opgericht in de Verenigde Staten en biedt een ruim assortiment aan verschillende soorten gereedschap, waaronder natuurlijk ook handgereedschap. Het merk biedt voor zowel klussers als professionele vakmensen geschikt gereedschap aan. Het assortiment handgereedschap is ook erg groot en je kunt voor meerdere soorten handgereedschap terecht bij DeWalt. Denk bijvoorbeeld aan een rolbandmaat, een mes, een beitel, handzaag, hamers, breekijzer en nog veel meer. Voor iedere klus zit er wel een geschikt soort gereedschap bij! Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk!

Voordelen DeWalt:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Zowel voor klussers als professionele vakmensen

Nadelen DeWalt:

 • Wat prijziger

Onze favoriete DeWalt handgereedschap:

Omdat DeWalt een groot assortiment heeft, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal populaire opties. Een van onze favoriete producten is de DT7506 Slagmoersleutel doppenset 17-delig. Deze bestaat onder andere uit de doppen 6 tot en met 27 en wordt geleverd in een koffer die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Dit product is vooral geschikt voor professionele vakmensen. Ben jij op zoek naar een moker? Dan zou je voor de DWHT56024-1 Moker Bullet Nose 1,81kg kunnen gaan. Deze is voorzien van een Carbon Fiber Composite overslagbescherming, waardoor de moker extra stevig is. Verder is het voorzien van een EXOCORE™ holle steel, waardoor je de moker licht en evenwichtig kan zwaaien. Ook voor als je op zoek bent naar een beitel, kun je bij DeWalt terecht. Neem bijvoorbeeld de DT6942 Platte Beitel Hex 25x400mm. Dit is een simpele beitel met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor zowel klussers als professionele vakmensen. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikt soort handgereedschap bij!

3.      Festool

Ook het merk Festool is erg populair bij zowel klussers als professionele vakmensen. Festool is in 1925 opgericht in Duitsland en houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende soorten gereedschap, waaronder natuurlijk handgereedschap. Het merk heeft een groot assortiment aan handgereedschap, waaronder bijvoorbeeld schroevendraaiers, tangen, meetlinten, schuurblok, ratelset en nog veel meer handgereedschap. Festool houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, zodat consumenten altijd gebruik kunnen maken van producten van hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Zo kun je jarenlang genieten van je gereedschap en gaat het vrijwel nooit kapot. Hieronder benoemen we een aantal populaire handgereedschappen van het merk. Zo krijg je alvast een idee van het aanbod van Festool!

Voordelen Festool:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige en duurzame kwaliteit
 • Geschikt voor klussers en professionals
 • Innoverende technologieën

Nadelen Festool:

 • Prijzig

Onze favoriete Festool handgereedschappen:

Omdat het assortiment handgereedschap van Festool erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten. Een van onze favoriete producten is de Festool SYS 3 M 112 ZA Systainer Tangen – 577456. Deze set bestaat uit verschillende tangen die erg handig zijn voor zowel klussers als professionele vakmensen. Een paar voorbeelden van tangen zijn de waterpomptang, combinatietang, zijsnijtang, platspitse tang gebogen, isolatietang en de nijptang. Dit zijn de meest voorkomende tangen die je als klusser nodig hebt, allemaal in een set! Ben jij op zoek naar een simpel meetlint? Dan kun je voor de Meetlint MB 5m – 205182 gaan. Dit is een hoogwaardig meetlint met een lengte van 5 meter. Het meetlint is voorzien van een stabiele riemclip en een automatisch oprolsysteem. Ideaal voor zowel klussers als professionele vakmensen. Je merkt het al, ook bij Festool kun je goed slagen voor verschillende soorten handgereedschappen! 

4.      Bosch

Ook het merk Bosch heeft een groot assortiment aan hoogwaardige gereedschappen die onder zowel klussers als professionele vakmensen erg populair zijn. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in 1886 in Duitsland opgericht. Het handgereedschap van Bosch is erg hoogwaardig en duurzaam en gaat daarom jarenlang mee. Verder houdt Bosch zich altijd bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, waardoor je altijd snel en efficiënt kan werken! Het assortiment aan handgereedschappen is vrij groot en bestaat onder andere uit werkbanken, meetgereedschap, sleutelgereedschap, schroevendraaiers en nog veel meer. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk.

Voordelen Bosch:

 • Hoogwaardig en duurzaam
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën

Nadelen Bosch:

 • Prijzig

Onze favoriete Bosch handgereedschappen:

Omdat Bosch een groot assortiment aan handgereedschappen heeft, kan het lastig zijn om een geschikt soort gereedschap uit te kiezen. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favorieten! Een populair handgereedschap is bijvoorbeeld de Bosch Truvo Leidingzoeker, waarmee je snel en makkelijk leidingen en elektriciteitskabels in muren kan vinden. Ideaal voor zowel klussers als professionele vakmensen. Ben je op zoek naar een schroevendraaierset? Dan kun je voor de Bosch Schroevendraaierset – 46-delig. Deze set bestaat uit een koffer met 12 steeksleutels en verschillende schroevendraaiers. Met deze set kun je jarenlang door. Ideaal voor zowel klussers als professionele vakmensen. Ben jij juist op zoek naar een bits- en doppenset? Dan zou je voor je de Bosch bits- en doppenset, 43-delig kunnen gaan. Deze bestaat uit maar liefst 43 verschillende doppen en bits, waardoor er voor elke klus wel een geschikte maat tussen zit. Er zit voor iedereen wel een geschikt soort handgereedschap bij van Bosch!

5.      Milwaukee

Ook het merk Milwaukee is erg populair en heeft een groot assortiment aan verschillende gereedschappen. Het merk is in 1924 in de Verenigde Staten opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige gereedschappen. De gereedschappen van Milwaukee zijn zowel voor klussers als professionele vakmensen geschikt. Het assortiment aan handgereedschappen, waaronder aftekenmateriaal, messen, ringsteeksleutel, schroevendraaiers, tangen, zagen en nog veel meer. Het handgereedschap is van hoogwaardige en duurzame kwaliteit, waardoor het jarenlang meegaat. Verder zijn de meeste handgereedschappen ook voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Omdat het assortiment aan handgereedschappen zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte soort handgereedschap uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk.

Voordelen Milwaukee:

 • Groot assortiment
 • Goede en duurzame kwaliteit
 • Uitstekende prijs/kwaliteit

Nadelen Milwaukee:

 • Geen

Onze favoriete Milwaukee handgereedschappen:

Het assortiment aan handgereedschappen van Milwaukee is erg groot. Daardoor kan het lastig zijn om een geschikt product te vinden. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete producten van het merk. Een populair handgereedschap van het merk is de Milwaukee 4932471808 10-delige Tri-lobe schroevendraaiersset – PZ/PH/SL. Deze set bestaat uit maar liefst 10 schroevendraaiers met een Lanyard-gat waardoor je ze makkelijk op kunt hangen. Erg handig voor zowel klussers als professionele vakmensen. Een andere populaire keuze is de Milwaukee 48221903 / 4932471358 FastBack 3 Universeel kantelmes met opslagruimte. Dit mes is voorzien van een messnelwisselsysteem waardoor je eenvoudig van mes kan veranderen. Ben jij op zoek naar een draadstriptang? Dan kun je voor de Milwaukee 4932464573 VDE Draadstriptang – 160mm gaan. Deze is voorzien van inductie geharde snijkanten waarmee je zelfs de lastigste materialen kunt snijden. Je merkt het al, ook Milwaukee heeft voor iedere klusser en professional wel een geschikt product!

6.      Stanley

Een ander merk waar je terecht kunt voor hoogwaardig handgereedschap is Stanley. Dit merk bestaat al meer dan een eeuw en is opgericht in 1857 in de Verenigde Staten. Stanley is een merk dat zich met name richt op het ontwikkelen van handgereedschap en niet op andere soorten gereedschap zoals de bovenstaande merken. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat de kwaliteit erg hoog ligt en dat het assortiment erg groot is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit betonscharen, hamers, koevoets, schroevendraaiers, tangen, zagen en nog veel meer. De handgereedschappen zijn van hoge kwaliteit en erg duurzaam. Zo kun je jarenlang door met dit gereedschap en hoef je niet telkens nieuw gereedschap te kopen. Omdat het assortiment zo groot, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk Stanley.

Voordelen Stanley:

 • Gespecialiseerd in handgereedschap
 • Hoge en duurzame kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Stanley:

 • Niet veel andere soorten gereedschap

Onze favoriete Stanley handgereedschappen:

Omdat het assortiment van Stanley groot is, benoemen we hieronder een aantal populaire producten van het merk. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen en krijg je een idee wat het merk allemaal te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een koevoet, kun je voor de Stanley 1-55-515 Wonder Bar koevoet – 300mm gaan. Deze koevoet is gemaakt van gesmede staal en daardoor extra hard. Verder is de koevoet voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook voor hamers kun je goed terecht bij Stanley. Kies bijvoorbeeld voor de Stanley 1-51-488 Blue Strike klauwhamer – 450 gram. Deze hamer is ook voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit en van een getemperde en gesmede kop waardoor het extra stevig en duurzaam is. Natuurlijk kun je bij Stanley ook terecht voor de populaire messen van het merk. Neem bijvoorbeeld de Stanley 0-10-481 FatMax afbreekmes. Dit mes is gemaakt van roestvrij staal en daarom erg duurzaam, zodat je het jarenlang kan gebruiken. Je merkt het al, bij Stanley kun je terecht voor veel verschillende soorten handgereedschappen.

7.      Hikoki

Het merk Hikoki is ook een erg populair en bekend gereedschapsmerk. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in 1910 opgericht in Japan. Hikoki heeft naast elektrisch gereedschap en accu gereedschap ook een groot assortiment aan handgereedschap. De gereedschappen van Hikoki zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en daarnaast voorzien van een goede prijs. Met gereedschap van Hikoki kun je makkelijk jarenlang klussen. De gereedschappen van het merk zijn zowel voor klussers als professionele vakmensen geschikt. Het assortiment aan handgereedschap bestaat onder andere uit doppensets, messen, ontbramers, scharen en nog veel meer. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product te vinden. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete handgereedschappen.

Voordelen Hikoki:

 • Groot assortiment
 • Hoge en duurzame kwaliteit
 • Geschikt voor klussers en professionals

Nadelen Hikoki:

 • Geen

Onze favoriete Hikoki handgereedschappen:

Omdat Hikoki een groot assortiment aan handgereedschap heeft, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk. Zo kun je alvast wat inspiratie op doen en krijg je een idee van wat het merk allemaal te bieden heeft. Een van de meest populaire handgereedschappen van het merk is de Hikoki 40030033 13-delige doppenset. Deze set bestaat uit 13 verschillende doppen die je voor verschillende klussen kan gebruiken. Ben jij op zoek naar een ontbramer? Dan zou je voor de Hikoki 780142 ontbramer M8 kunnen gaan. Deze ontbramer is geschikt voor de CL10D en is van uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook voor een tandbeitel kun je goed terecht bij Hikoki. Neem bijvoorbeeld de Hikoki 751127 Spline Tandbeitel met widia tanden – 150x32mm. Deze is van hoogwaardige en duurzame kwaliteit en geschikt voor zowel klussers als professionele vakmensen. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt soort handgereedschap tussen bij Hikoki!

8.      Bahco

Het merk Bahco bestaat ook al meer dan een eeuw en is in 1886 opgericht in Zweden. Het merk heeft een zeer groot assortiment aan handgereedschap en staat bekend om zijn hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Het assortiment aan handgereedschap bestaat onder andere uit beitels, doppensets, hamers, inbussleutels, koevoets, moersleutels, ringsteeksleutels, steeksleutels, vijlen, zagen en nog veel meer. Je kunt hier terecht voor al je benodigdheden, en dat tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding. Omdat assortiment zo groot is, kan het wel lastig zijn om het juiste product uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete producten van het merk.

Voordelen Bahco:

 • Groot assortiment handgereedschap
 • Hoogwaardige en duurzame kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Bahco:

 • Geen

Onze favoriete Bahco Handgereedschappen:

Bahco heeft een groot assortiment aan handgereedschappen. Daardoor kan het moeilijk zijn om een geschikt product uit te kiezen. Wij benoemen hier daarom een aantal van onze favoriete producten, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen. Een van onze favoriete producten is de Bahco 2600-22-XT-HP Superior 2600 handzaag – 550mm-9-10TPI. Deze zaag is van hoge kwaliteit en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben jij op zoek naar een moersleutel? Dan zou je voor de Bahco 9031-T 90-serie Verstelbare moersleutel – 38mm – 203mm kunnen gaan. Ideaal voor zowel klussers als professionals. Bij Bahco kun je ook terecht voor een dopsleutelset, waarvan de Bahco S910 91-delige dopsleutelset – 1/ 4” 1/ 2” een goed voorbeeld is. Je merkt het al, je kunt voor elk soort handgereedschap terecht bij Bahco!

9.      Facom

Het merk Facom staat ook erg bekend om zijn handgereedschap. Het merk is in 1918 opgericht in Parijs en houdt zich vooral bezig met het produceren van handgereedschap. Het merk heeft daarom ook een zeer groot assortiment aan handgereedschap, dat zowel geschikt is voor klussers als professionals. Denk bijvoorbeeld aan doppen, schroefbits, stifsleutels, krachtdoppen, ringsteeksleutels en nog veel meer. De handgereedschappen zijn van hoge en duurzame kwaliteit en gaan daarom jarenlang mee. Omdat het assortiment van Facom zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk.

Voordelen Facom:

 • Groot assortiment
 • Hoge en duurzame kwaliteit
 • Geschikt voor klussers en professionals

Nadelen Facom:

 • Prijzig

Onze favoriete Facom handgereedschappen:

Omdat Facom een groot assortiment aan handgereedschappen heeft, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te kiezen. We benoemen hier een aantal van onze favoriete producten van het merk, zodat jij alvast inspiratie op kunt doen! Een van onze favoriete handgereedschappen van Facom is het inbussleutelset Lang met Kogelkop 1,5-10mm – 9-delig – 83SH.JP9BPB. Deze set bestaat uit maar liefst 9 inbussleutels, waardoor er voor elke klus wel een geschikte tussen zit. Ben jij juist op zoek naar een moker? Dan kun je voor de terugstootloze moker met verwisselbare hamerdoppen – 212A.50 gaan. Deze moker heeft een steel van glasvezel en een stalen kop waardoor de moker erg duurzaam is en jarenlang meegaat. Ben jij op zoek naar een schroevendraaierset? Ook dan kun je terecht bij Facom. Kies bijvoorbeeld voor de Set van 10 schroevendraaiers – ATW.J10PB welke uit 10 verschillende schroevendraaiers bestaat. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt soort handgereedschap tussen bij Facom!

10. Gedore

Ook het merk Gedore is een populair merk voor als je op zoek bent naar handgereedschap. Het merk is in 1919 in Duitsland opgericht en focust zich voornamelijk op het ontwikkelen van handgereedschap. Het merk staat er bekend om gereedschap van hoge kwaliteit te produceren, dat zowel voor klussers als professionals geschikt is. Het assortiment van handgereedschap bestaat onder andere uit gereedschapsets, haaksleutels, hamers, inbussleutels, ringsteeksleutels, schroevendraaiers en nog veel meer. Omdat het assortiment zo groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk.

Voordelen Gedore:

 • Groot assortiment
 • Hoge kwaliteit
 • Geschikt voor klussers en professionals

Nadelen Gedore:

 • Niet veel soorten overig gereedschap

Onze favoriete Gedore handgereedschappen:

Omdat Gedore een groot assortiment aan handgereedschap heeft, kan het lastig zijn om een geschikt product uit te zoeken. Om alvast wat inspiratie op te doen, benoemen we hier een aantal van onze favoriete handgereedschappen van het merk. Een van onze favoriete gereedschappen is de Gedore VDE 2170-2160 PH-077 7-delige VDE-Schroevendraaierset – 1616048. Deze set bestaat uit verschillende schroevendraaiers die geschikt zijn voor verschillende klussen. Ben jij juist op zoek naar een inbussleutelset? Dan zou je voor de Gedore H 42-10 10-delige inbussleutelset – 1,3-10mm – 1505408 kunnen gaan. Deze sleutelset bestaat uit verschillende inbussleutels die bij het klussen goed van pas komen. Kortom, ook Gedore heeft een groot assortiment aan verschillend handgereedschap!

Veel gestelde vragen over de beste handgereedschap merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over handgereedschap merken.

Waar kan ik het beste handgereedschap kopen?

Handgereedschap kun je zowel online als in fysieke winkels kopen. In deze koopgids hebben we een aantal linkjes verwerkt van onze favoriete producten naar relevante websites. Bij een van deze websites kun je goed terecht voor het aanschaffen van nieuw handgereedschappen!

Welk merk heeft de beste kwaliteit handgereedschap?

Makita is op dit moment het merk wat handgereedschap van de beste kwaliteit verkoopt. Met handgereedschap van Makita weet je zeker dat je goed zit!

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste handgereedschap merken. Ook heb je alvast wat inspiratie op kunnen doen bij de door ons benoemde handgereedschappen van elk merk. Nu kun jij op zoek gaan naar het handgereedschap dat het beste bij jou past!

Plaats een reactie