De Beste Elektrische Fiets Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar een elektrische fiets, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Lees dan gauw verder. Het uitzoeken van een nieuwe elektrische fiets kan erg lastig zijn met het grote aanbod van tegenwoordig. Welk merk is goed en welk model moet je kiezen? Het is allemaal vrij lastig wanneer je nog niet bekend bent met deze markt.

In deze koopgids gaan wij je helpen met het uitzoeken van een nieuwe elektrische fiets. Zo zetten we de top 10 beste elektrische fiets merken op een rijtje. Ook benoemen we van elk merk een aantal van onze favoriete modellen. Zo weet jij na het lezen van deze koopgids een stuk beter bij welk merk je goed terecht kan voor een kwalitatieve elektrische fiets!

De top 10 beste elektrische fiets merken

Hieronder hebben we de top 10 beste elektrische fiets merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 beste elektrische fiets merken uitgekomen! Verder benoemen we van elk merk onze favoriete modellen, zodat je alvast wat inspiratie op kan doen.

1.      Gazelle

Gazelle is een van de meest bekende en populaire fiets merken in Nederland. Het merk bestaat dan ook al meer dan een eeuw en is in 1892 opgericht in Dieren, Gelderland. Fietsen van Gazelle zijn van hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit en dat geldt ook voor de elektrische fietsen van Gazelle. Het merk heeft een ruim assortiment aan elektrische fietsen en zo zit er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen. De prijzen verschillen ook veel en daarom zit er voor elk budget wel wat tussen. Ook kun je er terecht voor elektrische fietsen met een middenmotor, een Gazelle elektrische transportfiets of een Gazella elektrische moederfiets. Als je echt snel wilt kunnen fietsen, kun je kiezen voor een ‘Speed Pedelec’, welke tot wel 45km/uur kan gaan. Je merkt het al, het assortiment Gazelle elektrische fietsen is erg groot. Het kan daarom wel lastig worden om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete modellen!

Voordelen Gazelle:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ruim assortiment
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Gazelle:

 • Geen

Onze favoriete Gazelle elektrische fietsen:

Omdat het assortiment aan elektrische fietsen bij Gazelle zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen wij hier een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen is de Gazelle Paris C7 HMB 2022. Deze elektrische fiets heeft een midden motor, 7 versnellingen, een actieradius van 40-90 kilometer en een accucapaciteit van 300Wh. Een van onze andere favorieten is de Gazelle Chamonix C7 HMS 2022. Deze fiets heeft ook een middenmotor, 7 versnellingen en een veel grotere actieradius van 80-150 kilometer. Ook is de accucapaciteit van 500Wh een stuk groter. Ideaal voor als je van plan bent om lange afstanden te gaan fietsen. Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor je kind? Dan zou je voor de Gazelle Esprit HFB 2022 kunnen gaan. Deze fiets is voorzien van een actieradius van 30-60 kilometer, 7 versnellingen en heeft de motor bij het voorwiel. De ideale fiets voor ritjes naar school of naar het station! Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte fiets bij!

2.      Sparta

Ook het merk Sparta bestaat al meer dan een eeuw en is in 1917 opgericht in Apeldoorn. Het merk is tegenwoordig erg populair en biedt veel verschillende soorten fietsen, waaronder natuurlijk ook elektrische fietsen. De elektrische fietsen van Sparta zijn van hoogwaardige kwaliteit en in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Het assortiment bestaat onder andere uit elektrische stadsfietsen, elektrische hybride fietsen en ook de zogenoemde ‘Speed Pedelecs’. Verder zijn de fietsen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en zo zit er voor ieder budget wel een geschikt exemplaar tussen. Omdat het assortiment vrij groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes. Hierdoor kun jij straks beter kiezen welke model het beste bij jou past!

Voordelen Sparta:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Sparta:

 • Geen

Onze favoriete Sparta elektrische fietsen:

Omdat het assortiment aan elektrische fietsen bij Sparta erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikt exemplaar uit te kiezen. Daarom benoemen we een aantal van onze favorieten. Een van onze favoriete modellen is de Sparta a-shine M7b 2021. Deze fiets is voorzien van een middenmotor, een 7 versnellingen, een actieradius van 40-90 kilometer en een accucapaciteit van 300Wh. Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een iets grotere actieradius? Dan zou je voor de Sparta c-grid Energy M7Tb 2022 kunnen gaan. Deze fiets heeft een actieradius van 50-110 kilometer en een accucapaciteit van 400Wh. Erg handig voor als je vaak lange afstanden wilt afleggen op de fiets. Ben jij op zoek naar een Speed Pedelec? Dan zou de Sparta d-Burst METB Smart Speed 2020 625Wh wat voor je kunnen zijn. Met deze Speed Pedelec kun je tot wel 45 kilometer per uur fietsen! Je merkt het al, er is genoeg keuze uit verschillende elektrische fietsen bij Sparta. Er zit vast en zeker een perfect model voor jou tussen!

3.      Cube

Het merk Cube is in tegenstelling tot de bovenstaande merken nog lang geen eeuw oud. Het merk is opgericht in 1993 in Duitsland en is tegenwoordig ook in Nederland erg populair onder de fietsliefhebbers. Het merk heeft een aantal hoogwaardige elektrische fietsen in het assortiment, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Cube houdt zich ook voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en staat bekend om zijn perfectionisme. De elektrische fietsen van Cube zijn onderverdeeld in verschillende series, waaronder Cube Kathmandu en Cube Touring. Verder kun je er ook terecht voor compacte elektrische fietsen en elektrische bakfietsen. Met al deze opties kan het lastig worden om een goede keuze te maken voor jou. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete modellen!

Voordelen Cube:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Compacte e-bikes en bak e-bikes
 • Groot assortiment

Nadelen Cube:

 • Prijzig

Onze favoriete Cube elektrische fietsen:

Het assortiment aan elektrische fietsen bij Cube is erg groot, waardoor het lastig kan worden om een model uit te kiezen dat bij jou past. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete elektrische fietsen van Cube. Een van onze favoriete modellen is de Club Touring Hybrid One 400 2022 Dames. Deze fiets is voorzien van 9 versnellingen, een actieradius van 60 kilometer en een accucapaciteit van 400Wh. Een prima fiets voor als je graag vaak op de fiets stapt of van fietstochten houd. Ben jij op zoek naar een elektrische bakfiets? Dan zou je voor de Cube Cargo Hybrid 500 2022 kunnen gaan. Deze fiets is voorzien van een traploze versnelling, een actieradius van 40-80 kilometer en een accucapaciteit van 500Wh. Ideaal voor als je graag je kinderen of je huisdieren makkelijk op de fiets wilt kunnen vervoeren. Ben je op zoek naar een compacte elektrische fiets? Dan zou je voor de Cube Compact Hybrid 500 2022 kunnen gaan. Deze fiets kun je makkelijk overal mee naartoe nemen, zoals bijvoorbeeld in de bus of de trein. De fiets heeft 5 versnellingen, een actieradius van 50-100 kilometer en een accucapaciteit van 500Wh. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets tussen!

4.      Batavus

Het merk Batavus is ook een erg bekend én populair Nederlands fietsmerk. Het merk bestaat al meer dan een eeuw en is in 1904 opgericht in Heerenveen. Batavus heeft een vrij groot assortiment aan elektrische fietsen en daarom zit er voor iedere doelgroep wel een geschikte fiets tussen. Het merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en biedt daarnaast ook een aantal modellen aan tegen scherpe prijzen. Ideaal voor als je een wat kleiner budget hebt, maar toch op zoek bent naar een kwalitatieve Batavus e-bike. Het merk biedt onder andere elektrische stadsfietsen, elektrische hybride fietsen, elektrische transportfietsen en ook elektrische moederfietsen. De fietsen zijn voorzien van een middenmotor of een voorwielmotor en je kunt kiezen uit modellen met verschillende actieradiussen. Het kan vrij lastig zijn om een geschikt model uit te kiezen uit het grote assortiment. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete modellen.

Voordelen Batavus:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Batavus:

 • Geen

Onze favoriete Batavus elektrische fietsen:

Omdat het assortiment aan elektrische fietsen bij het merk Batavus erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte fiets uit te zoeken. Daarom benoemen we hier onze favoriete modellen. Een voorbeeld van een model met een zeer scherpe prijs is de Batavus Fonk E-Go N7 2022. Deze elektrische fiets heeft een voorwiel motor, 7 versnellingen en een actieradius van 30 tot 70 kilometer. De elektrische fiets is ideaal voor als je op zoek bent naar een fiets waarmee je korte afstanden kan afleggen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wil jij juist graag een elektrische fiets met een grotere actieradius? Dan kun je voor de Batavus Finez E-Go Power 2022 gaan. Deze elektrische fiets heeft een middenmotor, 8 versnellingen en een actieradius van 50 tot 110 kilometer. Hiermee kun je bijvoorbeeld langere fietstochten maken zonder dat je de accu moet opladen. Ben je op zoek naar een elektrische fiets voor kinderen? Dan kun je voor de Batavus Entree E-go 2022 gaan. Deze fiets heeft 7 versnellingen, een voorwiel motor en een actieradius van 30-70 kilometer. Ideaal voor als de school van je kinderen ver weg gelegen is. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets bij!

5.      Stella

Stella is een vrij nieuw merk dat in 2011 is opgericht in Nederland. Het bijzondere aan het merk is dat het alleen elektrische fietsen ontwikkelt en een normale fietsen. Omdat het merk zich alleen focust op elektrische fietsen, zie je dit terug in de hoogwaardige kwaliteit van de fietsen. Stella houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Zo zijn bijna alle e-bikes van het merk voorzien van een hele grote actieradius, waardoor je erg lange afstanden kan afleggen zonder dat je de accu hoeft op te laden. Het assortiment van Stella is erg groot en zo zit er voor iedereen wel een passende elektrische fiets tussen. Denk bijvoorbeeld aan mamafietsen, schoolfietsen, transportfietsen, driewielers, mountainbikes, trekkingfietsen en vouwfietsen. Stella heeft voor iedereen wel een specifiek exemplaar. Ideaal voor als je op zoek bent naar een elektrische fiets voor een specifiek doel. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een passende elektrische fiets voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete exemplaren.

Voordelen Stella:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Elektrische fietsen voor speciale doelgroepen
 • Innoverende technologieën

Nadelen Stella:

 • Geen

Onze favoriete Stella elektrische fietsen:

Omdat Stella een groot assortiment aan elektrische fietsen heeft, kan het lastig zijn om een geschikt exemplaar uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen voor als je op zoek bent naar een damesfiets met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is de Vicenza Superior MDB. Deze fiets heeft een actieradius van 160 kilometer, een middenmotor en 7 versnellingen. Ben je op zoek naar een fiets met kinderzitjes aan zowel de voor- en achterkant? Dan kun je voor de Fiore Comfort FDST gaan. Deze fiets heeft een actieradius van 140 kilometer, een voorwielmotor en 7 versnellingen. Verder is de fiets voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ook geschikt voor mensen met een wat kleiner budget. Ben je op zoek naar een elektrische mountainbike? Dan is de Tierra Pro MDB FI een interessante optie. Deze mountainbike heeft een actieradius tot 220 kilometer, een geïntegreerde accu en een middenmotor. Ideaal om mee op avontuur te gaan. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikt Stella model bij!

6.      Amslod

Ook het merk Amslod is een van de bekendste en populairste merken voor elektrische fietsen. Het merk is oorspronkelijk in 1915 opgericht in Drenthe, is tussendoor even gestopt maar is sinds 2015 weer snel gegroeid. Tegenwoordig is het dus een van de bekendste elektrische fiets merken en heeft het een erg groot assortiment aan verschillende soorten elektrische fietsen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen met een middenmotor of een voorwielmotor. Het merk focust zich ook veel op het ontwikkelen van innoverende technologieën. Je bent er dus van verzekerd dat je met een elektrische fiets van Amslod een fiets met de nieuwste technologieën hebt. Omdat het assortiment van Amslod vrij groot is, kan het lastig zin om een passende fiets voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete opties.

Voordelen Amslod:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Amslod:

 • Geen elektrische fietsen voor specifieke doelgroepen

Onze favoriete Amslod elektrische fietsen:

Het aanbod elektrische fietsen bij Amslod is erg groot. Daardoor kan het lastig worden een goede keuze te maken. Wij benoemen hier een aantal elektrische fietsen die een goede optie zouden kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een elektrische fiets met een lage prijs, dan zou je voor de Newton LTX-600 kunnen gaan. Deze fiets is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, een voorwielmotor, 3 versnellingen en een actieradius van 150 kilometer. Ben je op zoek naar een wat hoogwaardigere en luxere elektrische fiets? Dan zou je voor de Amslod Hilston LTX-500 Web-Only kunnen gaan. Deze fiets heeft 7 versnellingen, een midden motor en een Platina accu van 500Wh. Als je voor nog betere kwaliteit wilt gaan, kun je voor de Amslod Kent E-LD-600 gaan. Deze fiets heeft een actieradius van 150 kilometer, een accu van 600Wh, 7 versnellingen en een erg luxe afwerking. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets bij!

7.      Cortina

Het Nederlandse merk Cortina is ook een van de bekendste en populairste merken voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve elektrische fiets. Het merk heeft een groot assortiment met elektrische fietsen en er zit voor iedereen wel een passend exemplaar bij. Het merk staat erg bekend om zijn elektrische fietsen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo heb je al een elektrische fiets van Cortina vanaf €1500,-! Je kunt er ook terecht voor de wat hoogwaardigere elektrische fietsen, zoals elektrische fietsen met een middenmotor en een grote actieradius. Omdat het merk een vrij groot assortiment heeft, is het moeilijker om het perfecte exemplaar te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Cortina:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Cortina:

 • Geen elektrische fietsen voor speciale doelgroepen

Onze favoriete Cortina elektrische fietsen:

Omdat het lastig is om een geschikte elektrische fiets uit het grote assortiment van Cortina te kiezen, hebben we hier een aantal van onze favorieten benoemd. Een van onze favorieten is de Cortina E-U1 N3 2022. Dit is de fiets met de scherpste prijs in het assortiment van Cortina. De fiets is voorzien van een voorwiel motor, 3 versnellingen en een actieradius van 40-80 kilometer. Ideaal voor als je kortere afstanden wilt fietsen en op zoek bent naar een elektrische fiets met een scherpe prijs. Wil je juist een elektrische fiets met een midden motor? Dan zou je voor de Cortina E-Nite NB M 2022 kunnen gaan. Deze fiets is voorzien van een midden motor, heeft 8 versnellingen en een actieradius van 40-80 kilometer. Kortom, er is genoeg keuze bij het assortiment van Cortina!

8.      Giant

Giant is een bekend merk voor elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes. Het merk is opgericht in 1972 in Taiwan en focust zich vooral op het ontwikkelen van hoogwaardige elektrische fietsen. Ook is het merk continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, welke je bij elk model terug zal zien. Het merk heeft een aantal modellen met een scherpe prijs, maar houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de hoogwaardige en luxe modellen. Het assortiment is erg groot en daarom kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder benoemen we daarom onze favoriete keuzes.

Voordelen Giant:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Giant:

 • Vooral duurdere modellen

Onze favoriete Giant elektrische fietsen:

Omdat het assortiment vrij groot is, is het lastig om de perfecte elektrische fiets voor jou uit te zoeken. Wij benoemen daarom een paar van onze favoriete exemplaren. Een van onze favorieten is de Dailytour E+. Dit model is voorzien van een midden motor, een geïntegreerde accu en een actieradius van tussen de 75 en 220 kilometer. Hiermee kun je zonder probleem lange afstanden fietsen. Ben jij op zoek naar een elektrische trailbike? Dan kun je voor de Trance X Advanced E+ 0 gaan. Deze fiets is erg luxe en hoogwaardig en hiermee kun je vele avonturen aangaan. Zo is de fiets voorzien van een middenmotor, een bedieningsunit op het stuur en een actieradius van 60 tot 190 kilometer. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets tussen!

9.      Koga

Het merk Koga is in 1974 in Heerenveen opgericht en houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van elektrische fietsen. Het merk heeft een groot assortiment aan hoogwaardige elektrische fietsen. De elektrische fietsen van Koga staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en luxe afwerking. Het merk biedt onder andere elektrische hybride fietsen, elektrische stadfietsen en Speed Pedelecs. Zo zit er voor iedereen wel een geschikt model tussen. Bij Koga kun je echter niet terecht voor goedkopere modellen, het merk biedt alleen hoogwaardige en dus wat prijzigere opties. Door het grote assortiment kan het lastig zijn om een geschikte fiets voor jou uit te zoeken. Om alvast wat inspiratie op te doen benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete opties!

Voordelen Koga:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Luxe afwerking
 • Innoverende technologieën

Nadelen Koga:

 • Geen betaalbare opties

Onze favoriete Koga elektrische fietsen:

Omdat het assortiment aan elektrische fietsen bij Koga erg groot is, kan het lastig zijn om het perfecte exemplaar voor jou uit te zoeken. Hier benoemen we een aantal van onze favorieten, waardoor jij alvast een beetje inspiratie kan opdoen. Een van onze favorieten is de Koga PACE S10 LTD 2020. Deze elektrische fiets is voorzien van een midden motor, 11 versnellingen en een actieradius van 70-150 kilometer. Ideaal om lange afstanden mee te fietsen dus! Een andere goede optie kan de Koge E-Nova EVO 2022 zijn. Deze elektrische fiets is voorzien van een middenmotor, 8 versnellingen en een actieradius van 40-80 kilometer. Je merkt het al, er zijn genoeg kwalitatieve opties bij het merk Koga!

10. Trek

Trek is een fietsenmerk dat in het jaar 1975 is opgericht in de Verenigde Staten. Het merk heeft een groot assortiment aan elektrische fietsen in verschillende prijsklassen en van verschillende kwaliteit. Zo biedt het merk bijvoorbeeld extreem hoogwaardige elektrische fietsen aan, die ook erg prijzig zijn. Deze fietsen zijn voorzien van de nieuwste innoverende technologieën en bijvoorbeeld ook geschikt om mee off-road te gaan. Toch heeft het merk ook een hee aantal elektrische fietsen met een normale prijs. Zo zit er voor iedereen wel een interessant model tussen! Hieronder benoemen we onze favorieten.

Voordelen Trek:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Groot assortiment
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Trek:

 • Hoogwaardige modellen zijn erg prijzig

Onze favoriete Trek elektrische fietsen:

Omdat het merk een groot assortiment heeft, kan het lastig zijn om een geschikt model uit te zoeken. Daarom benoemen we hier onze favoriete elektrische fietsen van het merk. Een van onze favorieten is de Verve+ 1 Lowstep. Deze elektrische fiets heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, 8 versnellingen en een accucapaciteit van 300Wh. Ga jij liever voor een iets hoogwaardiger elektrische mountainbike model? Dan zou je voor de E-Caliber 9.6 kunnen gaan. Deze elektrische mountainbike is voorzien van 12 versnellingen, is voorzien van slimme software voor trailrijden en is gemaakt van sterk en luxe materiaal. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte elektrische fiets bij van het merk Trek! 

Veel gestelde vragen over de beste merken e-bikes 

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over elektrische fiets merken.

Wat is de beste elektrische vouwfiets?

De beste elektrische vouwfiets van dit moment is de Stella Citta Superior MDS. Deze fiets kun jij overal makkelijk mee naartoe nemen, om vervolgens lekker snel op je locatie aan te komen!

Wat is de beste elektrische stadsfiets?

De beste elektrische stadsfiets van dit moment is de Stella Vicenza Superior MDB. Deze fiets is ideaal voor het rijden van korte afstanden en is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over elektrische fiets merken. Nu kun jij op zoek gaan naar een elektrische fiets die goed bij jou past!

Plaats een reactie