De Beste Koptelefoon Merken: Onze Top 10

Als je van muziek houd kan een koptelefoon natuurlijk niet ontbreken. Met een koptelefoon kun je genieten van de muziek als je onderweg bent, aan het werk bent of gewoon even muziek wilt luisteren. Er zijn veel verschillende merken die koptelefoons aanbieden en daardoor kan het lastig zijn om een koptelefoon uit te kiezen.

Daarom hebben we in deze koopgids de top 10 beste koptelefoon merken op een rijtje gezet. Ook benoemen we per merk een aantal van onze favoriete keuzes. Zo kun jij alvast inspiratie op doen en weet je beter waar je moet beginnen met zoeken!

De top 10 beste koptelefoon merken

Hieronder hebben we de top 10 beste koptelefoon merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 beste koptelefoon merken uitgekomen. Per merk lichten we ook een paar interessante modellen uit. Zo kun jij straks beter een keuze maken!

1.      Sony

Sony is een erg populair merk in de muziekindustrie en elektronica. Het merk is opgericht in 1946 in Japan en staat bekend om het produceren van producten van hoogwaardige kwaliteit. Dit zie je ook terug bij de koptelefoons van het merk. Sony heeft een groot assortiment aan koptelefoons en zo zit er voor iedereen wel een geschikte koptelefoon bij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor on ear koptelefoons of over ear koptelefoons. Verder biedt Sony ook noise cancelling koptelefoons aan, die het omgevingsgeluid dempen zodat je optimaal kan genieten van de muziek. Alle Sony koptelefoons kun je besturen via de Connect app op je smartphone of tablet. De koptelefoons zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijscategorieën, waardoor er voor elk budget wel een geschikte koptelefoon tussen zit. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Sony:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Verschillende prijscategorieën
 • On ear en over ear koptelefoons

Nadelen Sony:

 • Geen

Onze favoriete Sony koptelefoons:

Omdat Sony een groot assortiment aan koptelefoons heeft, kan het lastig zijn om een geschikte koptelefoon voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favorieten is de Sony WH-1000XM4 Zwart. Deze over ear koptelefoon is van topklasse kwaliteit en noise cancelling. Ideaal voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige koptelefoon met noise cancelling. Ben je op zoek naar een iets goedkoper model? Dan kun je voor de Sony WH-XB910N gaan. Dit is ook een over ear noise cancelling koptelefoon, maar dan een iets goedkoper model. Wil jij juist graag een on ear koptelefoon? Dan zou je voor de Sony WH-CH510 Zwart kunnen gaan. Deze koptelefoon is niet noise cancelling en voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt model tussen!

2.      Beats

Het merk Beats is nog vrij jong en is in 2006 door bekende artiesten in de Verenigde Staten opgericht. Het merk houdt zich bezig met het ontwikkelen van koptelefoons, oortelefoons en luidsprekers. De kwaliteit van de koptelefoons ligt erg hoog en dat komt omdat de koptelefoons in samenwerking met artiesten zijn samengesteld. Hierdoor hebben de koptelefoons een erg goede geluidskwaliteit en draagcomfort. Het merk heeft geen groot assortiment, maar toch zit er zeker voor iedereen wel een geschikt model tussen. Het enige nadeel aan de koptelefoons van Beats is dat de koptelefoons vrij prijzig zijn. Ze zijn dus alleen geschikt voor mensen die echt op zoek zijn naar een koptelefoon van hoogwaardige kwaliteit en daar een hoge prijs voorover hebben. Hieronder benoemen we een paar van onze favoriete keuzes, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen.

Voordelen Beats:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Samengesteld door artiesten
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Draagcomfort

Nadelen Beats:

 • Klein assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete Beats koptelefoons:

Ondanks dat het merk Beats geen groot assortiment aan koptelefoons heeft, hebben we een aantal favorieten kunnen kiezen. Een van onze favorieten is de Beats Solo3 Wireless. Dit is een on ear koptelefoon die niet noise cancelling is. De geluidskwaliteit ligt erg hoog en het is een van de ‘goedkoopste’ opties van het merk. Als je voor een koptelefoon wilt gaan met een mooi design, dan kun je voor de Beats Studio3 Wireless gaan. Deze over ear noise cancelling koptelefoon is voorzien van een zwart met goud design en heeft een uitstekende geluidskwaliteit. Uiteraard staat daar ook een hogere prijs tegenover. Wil jij voor een iets normaler design gaan en ben je op zoek naar een over ear noise cancelling koptelefoon? Dan kun je voorde Beats Studio3 Wireless Mat Zwart gaan. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte koptelefoon tussen.

3.      JBL

JBL is een ander bekend en populair merk dat koptelefoons ontwikkelt. Het merk is opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van koptelefoons, speakers en andere audioapparatuur. De koptelefoons van JBL zijn van hoogwaardige kwaliteit en allemaal draadloos. Ook bij dit merk kun je weer voor 2 soorten modellen kiezen, een on ear koptelefoon of een over ear koptelefoon. Sommige koptelefoons van het merk zijn noise cancelling, wat erg fijn is als je geen last wilt hebben van omgevingsgeluid. Het assortiment aan koptelefoons van JBL is erg groot en daarom zit er voor iedereen wel een geschikt model tussen. De prijscategorieën verschillen ook enorm, dus er zit ook voor ieder budget wel een geschikte koptelefoon bij. Hieronder benoemen we een aantal van onze favorieten. Zo kun je alvast wat inspiratie opdoen!

Voordelen JBL:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Verschillende prijscategorieën
 • Zowel on ear als over ear

Nadelen JBL:

 • Geen

Onze favoriete JBL koptelefoons:

Omdat het assortiment aan koptelefoons bij JBL zo groot is, kan het vrij lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete koptelefoons van JBL is de JBL Tune 760 NC. Dit is een over ear koptelefoon die noise cancelling is en een fijn draagcomfort en uiteraard goede geluidskwaliteit heeft. Ben je juist op zoek naar een on ear koptelefoon? Dan kun je beter voor de JBL Tune 660NC gaan. Dit is een on ear koptelefoon met noise cancelling, een goed draagcomfort en uitstekende geluidskwaliteit. Ook voor kinderen heeft het merk een geschikte koptelefoon ontworpen, namelijk de JBL JR310BT. Deze on ear koptelefoon is voorzien van noise cancelling, heeft een fijn draagcomfort en een uitstekende geluidskwaliteit. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel wat tussen!

4.      Sennheiser

Het merk Sennheiser is ook een erg bekend en hoogwaardig merk voor als je op zoek bent naar een nieuwe koptelefoon. Het merk is in 1945 in Duitsland opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van koptelefoons, microfoons en andere geluidsapparatuur. Sennheiser heeft een groot aanbod aan verschillende koptelefoons en er zit voor iedereen wel een geschikte tussen. Zo heeft het merk bijvoorbeeld koptelefoons met noise cancelling, maar ook zonder. Verder biedt Sennheiser ook koptelefoons met een microfoon aan, waarmee je kan bellen voor je werk bijvoorbeeld. Ook kun je kiezen uit een draadloze koptelefoon of een koptelefoon met draad, een on ear of een over ear koptelefoon. Het merk houdt zich daarnaast uiteraard continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Zo weet je zeker dat je een koptelefoon van hoge kwaliteit aanschaft als je voor Sennheiser kiest. Omdat het aanbod zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete koptelefoons van het merk!

Voordelen Sennheiser:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën
 • Over ear en on ear
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Sennheiser:

 • Geen

Onze favoriete Sennheiser koptelefoons:

Omdat het assortiment aan koptelefoons erg groot is bij Sennheiser, kan het lastig zijn om een geschikte koptelefoon uit te kiezen. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete opties is de Sennheiser Momentum 4 Wireless Zwart. Dit is een bluetooth over ear koptelefoon, die noise cancelling is. Ideaal voor als je geen last wilt hebben van omgevingsgeluid en op zoek bent naar een draadloze koptelefoon. De geluidskwaliteit is verder erg hoogwaardig, maar hier staat dan ook weer een hogere prijs tegenover. Ben jij juist op zoek naar een wat goedkopere on ear koptelefoon? Dan zou je voor de Sennheiser RS 120-W kunnen gaan. Deze koptelefoon werkt ook met bluetooth, is dus draadloos en heeft een on ear pasvorm. Dat betekent dat deze koptelefoon geen noise cancelling biedt en dat je dus nog wel omgevingsgeluid zult horen. Ben jij op zoek naar een hoogwaardige koptelefoon die niet draadloos is? Dan kun je voor de Sennheiser HD 660 S gaan. Deze is niet voorzien van bluetooth, heeft een over ear pasvorm en geen noise cancelling. Het bijzondere aan deze koptelefoon is dat het een groot frequentiebereik heeft van wel 10 tot 41.000 Hertz. Zo kun je alle details in de muziek perfect horen! Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte koptelefoon tussen.

5.      Fresh ‘n Rebel

Het merk Fresh ‘n Rebel is een van de nieuwste koptelefoon merken. Het is in 2013 opgericht in Nederland en houdt zich bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige koptelefoons. Het merk heeft verschillende soorten koptelefoons in het assortiment in verschillende prijscategorieën. Er zit voor elk budget wel een geschikte koptelefoon tussen. Het merk staat vooral bekend om het stijlvolle design van de koptelefoons. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en ze zien er allemaal modern en fris uit. Alle koptelefoons van Fresh ‘n Rebel werken met bluetooth en zijn dus draadloos. Verder kun je kiezen uit on ear of over ear koptelefoons en noise cancelling of geen noise cancelling. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte koptelefoon uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete opties.

Voordelen Fresh ‘n Rebel:

 • Goede kwaliteit
 • Verschillende prijscategorieën
 • Stijlvol design
 • Draadloos

Nadelen Fresh ‘n Rebel:

 • Geen koptelefoons met erg hoogwaardige geluidskwaliteit

Onze favoriete Fresh ‘n Rebel modellen:

Omdat het assortiment aan koptelefoons van Fresh ‘n Rebel erg groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen is de Fresh ‘n Rebel Calm ANC Wireless Rood. Dit is een over ear koptelefoon met noise cancelling en heeft een zeer goede geluidskwaliteit. Ideaal om er al je favoriete muziek mee te luisteren. Ben jij juist op zoek naar een on ear model? Dan zou je voor de Fresh ‘n Rebel Code ANC Grijs kunnen gaan. Deze koptelefoon is noise cancelling en heeft een standaard geluidskwaliteit. Ook aan mensen met een wat kleiner budget heeft het merk gedacht. Die kunnen bijvoorbeeld voor de Fresh ‘n Rebel Cult Crème gaan. Dit is een on ear koptelefoon, zonder noise cancelling en heeft een instap geluidsniveau. Ideaal voor als je op zoek bent naar een goedkoper model. Fresh ‘n Rebel heeft voor iedereen wat!

6.      Apple

Iedereen kent het merk Apple wel van zijn beroemde smartphones en laptops. Het merk heeft echter ook een klein assortiment aan hoogwaardige koptelefoons. Apple is in 1976 opgericht in de Verenigde Staten en staat tegenwoordig bekend als hoogwaardig merk voor smartphones, laptops en Ipads. De koptelefoons van het merk zijn uiteraard ook voorzien van die hoogwaardige kwaliteit en zijn daarom erg exclusief. Dit zie je terug in de prijs en ook het stijlvolle design. De koptelefoons zijn voorzien van een uitstekende geluidskwaliteit en bijzondere, kleurrijke designs. Dit zie je natuurlijk ook weer terug in de prijs en dit alles maakt dat de koptelefoons zo exclusief zijn. Hieronder noemen we een aantal van onze favoriete modellen.

Voordelen Apple:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • Exclusief
 • Stijlvolle designs
 • Uitstekende geluidskwaliteit

Nadelen Apple:

 • Erg prijzig

Onze favoriete Apple koptelefoons:

Ondanks dat het assortiment aan koptelefoons bij Apple niet erg groot is, benoemen we hier een aantal van onze favoriete opties. Een van onze favoriete exemplaren is de Apple AirPods Max Space Gray. Dit is een over ear koptelefoon, met een topklasse kwaliteit noise cancelling en een uitstekende geluidskwaliteit. Verder kun je Surround Sound gebruiken en beleef je films via Apple TV waarbij het geluid op het geluid in de bioscoop lijkt. De kleur van deze koptelefoon is grijs en het design ziet er strak en modern uit. Wil jij liever een kleurrijke koptelefoon van Apple? Dan zou je voor de Apple AirPods Max Roze kunnen gaan. Dit is een over ear koptelefoon met topklasse noise cancelling en een uitstekende geluidskwaliteit. Ook bij deze koptelefoon kun je gebruikmaken van de Surround Sound technologie. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte koptelefoon van Apple tussen!

7.      Bose

Het merk Bose is in 1964 opgericht in de Verenigde Staten en houdt zich bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige audioapparatuur, waaronder natuurlijk koptelefoons. Het assortiment aan koptelefoons is niet erg groot, maar toch is het zeker de moeite waard om de modellen van het merk eens goed te bekijken. Het merk houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, zodat de kwaliteit altijd hoog blijft. Alle koptelefoons van het merk zijn draadloos en zijn over ear modellen. Je kunt kiezen uit modellen met of zonder noise cancelling. Ondanks dat het merk niet over een groot assortiment beschikt, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete modellen.

Voordelen Bose:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Draadloos en over ear
 • Noise cancelling

Nadelen Bose:

 • Prijzig

Onze favoriete Bose modellen:

Ondanks dat Bose niet veel verschillende opties heeft, benoemen we hier een aantal van onze favorieten. Een van onze favorieten is de Bose QuietComfort 45 Zwart. Dit is een over ear koptelefoon met noise cancelling en heeft een uitstekende geluidskwaliteit. Ideaal voor als je wilt genieten van alle details van prachtige muziek zonder omgevingsgeluiden. Wil jij liever een koptelefoon met een zilvere kleur? Dan kun je voor de Bose Noise Cancelling Headphones 700 Zilver gaan. Dit is een over ear koptelefoon met noise cancelling en een zeer goede geluidskwaliteit. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen!

8.      Jvc

Het merk Jvc is in 1927 in Japan opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van audio- en videoapparatuur en consumentenelektronica. Hieronder vallen ook koptelefoons, waarvan het merk er een aantal in het assortiment heeft. Het merk heeft niet alleen koptelefoons voor volwassenen in het assortiment, het biedt daarnaast ook een aantal modellen voor kinderen. Verder kun je kiezen uit on ear of over ear koptelefoons, noise cancelling of zonder noise cancelling en draadloos of niet draadloos. Er zit voor iedereen wel wat tussen. Ook de prijzen verschillen erg en daarom zit er voor elk budget wel een geschikt exemplaar bij. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete exemplaren.

Voordelen Jvc:

 • Verschillende modellen
 • Ook voor kinderen
 • Verschillende prijscategorieën
 • Goede kwaliteit

Nadelen Jvc:

 • Niet veel hoogwaardige modellen

Onze favoriete Jvc koptelefoons:

Het merk heeft een vrij breed assortiment aan koptelefoons, waaronder niet alleen koptelefoons voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een van onze favoriete modellen voor kinderen is de JVC HA-KD7 Roze. Dit is een roze on ear koptelefoon zonder noise cancelling en erg geschikt voor kleine kinderen. Ben jij juist op zoek naar een koptelefoon voor volwassenen met een lage prijs? Dan zou je voor de JVC HA-S180 Zwart kunnen gaan. Dit is een on ear koptelefoon zonder noise cancelling en zonder bluetooth, maar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor als je op zoek bent naar een koptelefoon met een lage prijs! Wil jij juist wel voor wat meer kwaliteit gaan en heb je wat meer te besteden? Dan zou je voor de JVC HAS91 kunnen gaan. Dit is een over ear noise cancelling koptelefoon met bluetooth en een goede geluidskwaliteit. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen!

9.      Pioneer

Het merk Pioneer is van Japanse afkomst en is in 1938 opgericht. Het merk houdt zich vooral bezig met ontwikkelen van consumentenelektronica, waaronder audioapparatuur, autoradio’s en ook koptelefoons. Het merk heeft geen groot assortiment aan koptelefoons, maar biedt zeker een aantal hoogwaardige exemplaren aan. Ook houdt Pioneer zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, waardoor de koptelefoons altijd van de beste technologieën zijn voorzien. De koptelefoons zijn ideaal voor DJ’s, vooral de exemplaren met noise cancelling. Verder zijn ze voor iedereen geschikt die wil kunnen genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete koptelefoons van het merk.

Voordelen Pioneer:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Erg geschikt voor DJ’s
 • Innoverende technologieën
 • Uitstekende geluidskwaliteit

Nadelen Pioneer:

 • Geen goedkopere opties

Onze favoriete Pioneer koptelefoons:

Ondanks dat het merk geen groot assortiment aan koptelefoons heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete exemplaren. Een van onze favorieten is de Pioneer DJ HDJ-CUE1. Dit is een over ear koptelefoon zonder bluetooth en een basisklasse geluidskwaliteit. Ideaal voor DJ’s of mensen die gewoon willen genieten van muziek. Wil je voor hoogwaardige kwaliteit gaan? Dan zou je voor de Pioneer DJ HDJ-X7 Zwart kunnen gaan. Dit is een over ear koptelefoon zonder bluetooth en met een zeer goede geluidskwaliteit. Met deze koptelefoon hoor je elk detail van de muziek. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte koptelefoon tussen!

10. Philips

Ook Philips heeft een aantal kwalitatieve koptelefoons in het assortiment. Het merk is in 1891 in Nederland opgericht en richt zich op het ontwikkelen van een breed assortiment van onder andere consumentenelektronica, waaronder koptelefoons. Het aanbod aan koptelefoons van Philips is niet erg groot, maar toch zitten er een aantal hoogwaardige exemplaren tussen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Het merk biedt bijvoorbeeld on ear en over ear koptelefoons aan, koptelefoons met en zonder noise cancelling en koptelefoons met een verschillende geluidskwaliteit. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete koptelefoons van het merk.

Voordelen Philips:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende modellen
 • On ear en over ear

Nadelen Philips:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Philips koptelefoons:

Ondanks dat het assortiment aan koptelefoons van Philips niet erg groot is, benoemen we een aantal van onze favoriete exemplaren. Een van onze favoriete opties is de Philips TAH4205 Wit. Deze koptelefoon heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, is een on ear model en heeft een basisklasse geluidsniveau. Ideaal voor als je op zoek bent naar een wat goedkoper model! Ben jij juist op zoek naar een wat hoogwaardiger model? Dan kun je voor de Philips TAH9505 gaan. Dit is een over ear koptelefoon met noise cancelling en een middenklasse geluidskwaliteit. Kortom, Philips heeft voor iedereen wel een geschikt exemplaar!

Veel gestelde vragen over de beste koptelefoon merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste koptelefoon merken.

Is een Sony of JBL koptelefoon beter?

Zowel Sony als JBL hebben een aantal hoogwaardige koptelefoons in het assortiment. Toch zouden we de voorkeur geven aan Sony, omdat het merk de meest hoogwaardige koptelefoons produceert én een zeer groot assortiment heeft om uit te kiezen!

Wat is de beste noise cancelling koptelefoon?

De beste noise cancelling koptelefoon van dit moment is de Sony WH-1000XM5. Deze koptelefoon is van hoogwaardige kwaliteit en laat geen omgevingsgeluid door. Zo kun jij optimaal van de muziek genieten!

Wat is de beste draadloze koptelefoon?

De Sony WH-1000XM4 is de beste draadloze koptelefoon van dit moment. Deze hoogwaardige koptelefoon heeft een uitstekende geluidskwaliteit en werkt op bluetooth. Ideaal voor als je op zoek bent naar een draadloos model!

Na het lezen van deze koopgids weet jij als het goed is een stuk meer over de beste koptelefoon merken. Je weet nu wat de beste koptelefoon merken zijn en kunt nu op zoek gaan naar jouw nieuwe koptelefoon!

Plaats een reactie