De Beste Laptop Merken: Onze top 10

Bijna iedereen heeft er wel een nodig: een laptop. Heb jij een nieuwe laptop nodig en heb je geen idee welke laptop goed bij jou past? Lees dan gauw verder. In deze koopgids hebben we namelijk de top 10 beste laptop merken op een rijtje gezet. Zo weet jij straks alles over de beste merken en kun jij bepalen welk merk goed bij je past. Ook benoemen we van elk merk een aantal favoriete keuzes, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen voor jouw nieuwe laptop!

De top 10 beste laptop merken

Hieronder hebben we de top 10 beste laptop merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 beste laptop merken uitgekomen! We benoemen daarnaast per merk een aantal van onze favoriete modellen, zodat je alvast een beeld krijgt van het aanbod van elk merk.

1.      HP

Het merk HP is een van de bekendste en meest populaire laptopmerken. Het merk is in 1939 in de Verenigde Staten opgericht en houdt zich tegenwoordig met name bezig met het ontwikkelen van computers, laptops en software. De laptops van HP staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. Het merk heeft een zeer groot assortiment aan verschillende laptops, waardoor er voor iedereen wel een geschikt model tussen zit. Zo kun je kiezen uit laptops voor school, werk, het spelen van games en zakelijke modellen. De prijzen en de mogelijkheden lopen erg uiteen en dat betekent dat er voor iedereen wel een geschikt model bij zit. HP houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, zodat je altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld de reeksen Pavilion, Envy, x360, ProBook, EliteBook en nog veel meer verschillende reeksen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte laptop voor jou uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favorieten.

Voordelen HP:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Enorm groot assortiment
 • Verschillende reeksen
 • Verschillende prijscategorieën

Nadelen HP:

 • Geen

Onze favoriete HP laptops:

Omdat het assortiment laptops bij HP erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte laptop uit te kiezen. Daarom benoemen we een paar van onze favoriete opties. Een van onze favoriete opties is de HP Pavilion 15-eg2950nd. Deze laptop is erg geschikt voor studenten, heeft een grootte van 15,6 inch, een Intel Core i5 processor en 8 GB RAM werkgeheugen. Verder is de prijs/kwaliteit verhouding van de laptop uitstekend. Ben jij op zoek naar een grotere laptop met een betere processor? Dan zou je voor de HP 17-cn2975nd kunnen gaan. Deze laptop is 17,3 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige en grote laptop. Ben jij op zoek naar een kleine en goedkope laptop? Dan kun je voor de HP Chromebook 14a-na0900nd gaan. Deze Chromebook is 14 inch groot, heeft een Intel Celeron processor en 4 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor bijvoorbeeld kinderen die naar de middelbare school gaan. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop tussen!

2.      Apple

Apple is een van de bekendste merken als het om laptops, smartphones en tablets gaat. Apple is in 1976 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk heeft een groot assortiment aan laptops van uiteenlopende kwaliteit, prijzen en mogelijkheden. Er zit voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van de vele modellen uit de Apple Macbook Air serie of de Apple Macbook Pro serie. Apple is continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, waardoor jij ervan verzekerd bent dat je voor goede kwaliteit gaat. De laptops zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, met verschillende processoren, verschillende opslagmogelijkheden en werkgeheugen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om het perfecte exemplaar uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favorieten.

Voordelen Apple:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën

Nadelen Apple:

 • Prijzig

Onze favoriete Apple laptops:

Omdat Apple een groot assortiment aan laptops heeft, kan het lastig zijn om een geschikte laptop voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete laptops van het merk. Een van onze favorieten is de Apple Macbook Air 2020 MGN63N/A Space Gray. Dit is een kleine laptop van 13 inch, met 256 GB opslag en een werkgeheugen van 8 GB RAM. De laptop heeft voor het merk Apple een lagere prijs en is dus ideaal voor als je graag een Apple laptop wilt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Wil jij wel voor een wat nieuwer en hoogwaardiger model gaan? Dan zou je voor de Apple Macbook Pro 16” 2021 M1 Pro 16GB/2TB Space Gray kunnen gaan. Deze laptop heeft een grootte van 16 inch, 2 TB opslag en een werkgeheugen van 16 GB RAM. Ideaal voor als je bijvoorbeeld video- of fotograaf bent en snel wilt kunnen bewerken. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop tussen bij Apple!

3.      Asus

Het merk Asus is ook een van de bekendste en populairste onder de laptopmerken. Het merk is in 1989 in Taiwan opgericht en houdt zich met name bezig met het produceren van laptops, smartphones en onderdelen voor computers. Asus staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en heeft een ruim assortiment aan verschillende laptops. De laptops zijn verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Verder zijn de laptops uitgekomen in verschillende reeksen, waaronder de reeks ZenBook, VivoBook, Chromebooks en 2-in-1 laptops. Zo zit er zowel voor de student als de zakelijke ondernemer een geschikt exemplaar bij. Omdat Asus zich voortdurend bezighoudt met het ontwikkelen van innoverende technologieën, ben je van de beste kwaliteit verzekerd. Het assortiment is erg groot, waardoor het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete laptops van Asus.

Voordelen Asus:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ruim assortiment
 • Verschillende prijzen en mogelijkheden

Nadelen Asus:

 • Geen

Onze favoriete Asus laptops:

Omdat het assortiment van laptops bij Asus zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikt exemplaar uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete exemplaren. Een van onze favoriete laptops is de Asus Vivobook 15 X515JA-BQ2761W. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een laptop waarmee je bijvoorbeeld goed foto’s kunt bewerken. Ben jij juist op zoek naar een goedkope laptop voor bijvoorbeeld je studerende kinderen? Dan kun je voor de Asus Vivobook 15 X515MA-EJ493W gaan. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Celeron processor en 8 GB RAM werkgeheugen en uiteraard voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope laptop!

4.      Lenovo

Het merk Lenovo is ook een van de bekende en grote laptop merken. Het merk is in 1984 in China opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van computerhardware en consumentenelektronica. Het assortiment aan laptops is erg groot en dat betekent dat er voor allerlei soorten wensen wel een geschikte laptop tussen zit. Het merk heeft verschillende reeksen, waaronder de Ideapad, Yoga, Thinkpad, Legion, ThinkBook en nog veel meer andere reeksen. De Ideapad is ideaal voor mensen die een laptop nodig hebben voor persoonlijk gebruik. Wil je een laptop om mee te kunnen gamen? Dan kun je voor de Legion reeks gaan. De Thinkpad is juist weer geschikt om op kantoor te gebruiken. Met een laptop van Lenovo weet je zeker dat je voor goede kwaliteit gaat, het merk is namelijk continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Omdat het assortiment zo groot is kan het wel lastig worden om een geschikte laptop uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete opties!

Voordelen Lenovo:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voor elke doelgroep een laptop
 • Innoverende technologieën

Nadelen Lenovo:

 • Moeilijk om een keuze te maken

Onze favoriete Lenovo laptops:

Het assortiment aan laptops bij Lenovo is erg groot en daarom kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen is de Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG01S2MH. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Core i5 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een laptop om in je vrije tijd te gebruiken. Een andere favoriet is de Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL 20VE0119MH. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een laptop voor zakelijk gebruik. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop bij van het merk Lenovo!

5.      Acer

Ook het merk Acer is een erg bekend en populair laptopmerk en is in 1976 opgericht in Taiwan. Het merk heeft een groot assortiment aan verschillende laptops met over het algemeen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Acer biedt laptops in verschillende reeksen aan, zoals de Aspire reeks, de Predator reeks, de Swift reeks en nog veel andere reeksen. De Aspire reeks is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een laptop voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Ben je op zoek naar een laptop die geschikt is voor gamen? Dan kun je beter voor een Predator laptop gaan. De laptops zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met verschillende processoren en verschillende werkgeheugen snelheden. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop tussen!

Voordelen Acer:

 • Hoogwaardige laptops
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Verschillende reeksen voor verschillende doeleinden
 • Groot assortiment

Nadelen Acer:

 • Moeilijk om een keuze te maken

Onze favoriete Acer laptops:

Omdat het assortiment aan laptops bij Acer zo groot is, kan het erg lastig zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete laptops van het merk is de Acer Swift 3 SF316-51-54KE. Deze laptop is 16,1 inch groot, heeft een Intel Core i5 processor en een werkgeheugen van 16 GB RAM. Ideaal voor als je op zoek bent naar een laptop voor alledaags gebruik. Ben jij op zoek naar een laptop die geschikt is om mee te gamen? Dan zou je voor de Acer Nitro 5 AN517-54-75JA kunnen gaan. Deze laptop is 17,3 inch groot, voorzien van een Intel Core i7 processor en een werkgeheugen van 16GB RAM. Ben jij juist op zoek naar een goedkope laptop voor je kinderen op de middelbare school? Dan kun je voor de Acer Chromebook 314 C933L-C5XN gaan. Deze laptop is 14 inch groot, heeft een Intel Celeron processor en een werkgeheugen van 4 GB RAM. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen!

6.      Microsoft

Het merk Microsoft is in 1975 opgericht door Bill Gates. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van computers, software en laptops. Microsoft laptops zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De laptops staan bekend om hun lange batterijduur, die tot wel 14,5 meegaat. Ideaal voor als je op zoek bent naar een laptop om makkelijk overal te kunnen gebruiken. Ook zijn de laptops erg licht en hebben ze een luxe en moderne uitstraling. Het assortiment aan laptops is niet erg groot, maar toch zit er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen. Zo biedt Microsoft laptops voor zowel alledaags gebruik als voor mensen die gamen of video’s bewerken. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete laptops van Microsoft.

Voordelen Microsoft:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende opties
 • Lange batterijduur

Nadelen Microsoft:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Microsoft laptops:

Ondanks dat Microsoft geen erg groot assortiment aan laptops heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favorieten is de Microsoft Surface Laptop Go 2 i5 / 8GB / 256GB. Deze laptop is 12,45 inch groot, heeft een Intel Core i5 processor en 8 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een instap zakelijke laptop. Ben jij juist op zoek naar een laptop die geschikt is voor het bewerken van video’s? Dan kun je voor de Microsoft Surface Laptop Studio – i7 / 32GB / 2TB / GeForce RTX gaan. Deze laptop is 14,4 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor, 2 TB opslagcapaciteit en 32GB werkgeheugen. Ideaal voor als je vaak video’s bewerkt bijvoorbeeld! Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop tussen bij Microsoft.

7.      MSI

Het merk MSI is in 1986 in Taiwan opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van PC’s, tablets, laptops en moederborden. Het merk heeft een groot assortiment aan laptops en zijn vooral onder gamers erg populair. De meeste laptops van MSI zijn dan ook erg geschikt voor game liefhebbers, dankzij hun snelle werkgeheugen en hun sterke processor. Dat betekent tegelijkertijd ook dat je bij MSI niet terecht kunt voor een simpele instap laptop van een lage prijs. Bijna alle laptops van het merk zijn erg hoogwaardig en alleen geschikt voor gamers, video bewerkers of mensen die vaak met zware programma’s werken. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete laptops van het merk.

Voordelen MSI:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Erg geschikt voor gamers

Nadelen MSI:

 • Geen instapmodellen

Onze favoriete MSI laptops:

Omdat het merk MSI een groot assortiment aan laptops heeft, kan het lastig zijn om een geschikt exemplaar uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete opties is de MSI Katana GF76 11UE-452NL. Deze laptop is 17,3 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Deze laptop is erg geschikt voor gamers en mensen die video’s bewerken. Ben jij op zoek naar een laptop met een nog sterkere processor en een nog sneller werkgeheugen? Dan zou je voor de MSI Raider GE66 Deluxe Edition 12UH-472NL kunnen gaan. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Core i9 processor en een werkgeheugen van 32 GB RAM. Kortom, er zit voor elke soort gamer wel een geschikte laptop tussen!

8.      Medion

Het merk Medion is in 1982 opgericht in Duitsland en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, waaronder laptops. Het assortiment aan laptops is niet erg groot, maar alsnog zit er voor elke doelgroep wel een geschikte laptop tussen. Zo kun je er terecht voor een simpele, kleine en goedkope studielaptop, maar ook voor een laptop om mee te gamen en video’s mee te bewerken. De prijzen, maten en mogelijkheden van de laptops van Medion lopen erg uiteen. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte laptop tussen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Medion laptops.

Voordelen Medion:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende prijzen, maten en mogelijkheden
 • Innoverende technologieën

Nadelen Medion:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Medion laptops:

Ondanks dat het merk Medion niet over een groot assortiment aan laptops beschikt, benoemen we hier een aantal van onze favorieten. Een van onze favoriete laptops van het merk is de ERAZER MEDION Defender MD62305. Deze laptop is 17,3 inch groot, heeft een AMD Ryzen 7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve laptop voor op je werk of gewoon voor thuis. Ben jij op zoek naar een kleine, simpele en goedkope laptop voor bijvoorbeeld je studerende kinderen? Dan zou je voor de Medion E4251B-N4020-4-128 kunnen gaan. Deze laptop is 14 inch groot, heeft een Intel Celeron processor en 4 GB RAM werkgeheugen. Wil jij juist een laptop waarmee je video’s kunt bewerken en kan gamen? Dan kun je voor de ERAZER MEDION Beast X25 MD62475 gaan. Deze laptop is 17,3 inch groot, heeft een AMD Ryzen 7 processor en 32 GB RAM werkgeheugen. Je merkt het al, ondanks het kleine aanbod zit er toch voor iedere wens wel wat bij!

9.      LG

Het merk LG is in 1947 opgericht in Zuid-Korea en staat bekend om het ontwikkelen van uiteenlopende consumentenelektronica, waaronder laptops. Het merk heeft geen groot assortiment aan laptops, maar biedt toch een aantal hoogwaardige opties. De LG laptops staan bekend om hun lichte en compacte ontwerp en hun krachtige processoren. De laptops zijn in verschillende maten verkrijgbaar, je kunt kiezen uit 2 types processoren en 2 verschillende hoeveelheden werkgeheugen. LG is voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en zo ben je met een laptop van LG verzekerd van de meest hoogwaardige kwaliteit. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete laptops van het merk.

Voordelen LG:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Krachtige processoren
 • Innoverende technologieën

Nadelen LG:

 • Prijzig
 • Klein assortiment

Onze favoriete LG laptops:

Ondanks dat het assortiment aan laptops van LG erg klein is, kunnen we zeker een aantal favoriete modellen opnoemen. Zo is een van onze favoriete LG laptops de LG Gram 17Z90Q-G.AA78N. Deze laptop is 17 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en 16 GB RAM werkgeheugen. Deze laptop is dus erg geschikt voor mensen die vaak zware programma’s gebruiken. Ben jij op zoek naar een iets goedkoper model? Dan zou je voor de LG Gram 14Z90Q-G.AR56N kunnen gaan. Deze laptop is 14 inch groot, heeft een Intel Core i5 processor en 8 GB RAM werkgeheugen. Ideaal voor als je op zoek bent naar een instapmodel voor je werk of gewoon voor alledaags gebruik. Er is voor iedereen wel een geschikte LG laptop!

10. Samsung

Het merk Samsung is in 1969 opgericht in Zuid-Korea en staat vooral bekend als smartphone producten. Maar het merk richt zich tegenwoordig op het ontwikkelen van uiteenlopende consumentenelektronica, witgoed en nog veel meer andere producten, zoals onder andere laptops. Ondanks dat het assortiment aan laptops niet erg groot is, zitten er zeker een aantal interessante opties tussen. De laptops zijn over het algemeen van hoogwaardige kwaliteit en er zit voor iedereen wel een geschikte soort laptop tussen. Samsung houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en daarom ben je met een laptop van Samsung verzekerd van goede kwaliteit. Hieronder benoemen we onze favoriete Samsung laptops!

Voordelen Samsung:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende soorten laptops
 • Innoverende technologieën

Nadelen Samsung:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Samsung laptops:

Ondanks dat Samsung slechts een klein assortiment aan laptops heeft, hebben we een aantal favoriete exemplaren kunnen uitkiezen. Deze delen we hier graag met jou! Een van onze favoriete laptops van Samsung is de Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KB2NL. Deze laptop is 15,6 inch groot, heeft een Intel Core i7 processor en een werkgeheugen van 16GB RAM. Ideaal voor als je op zoek bent naar een laptop voor je werk of voor alledaags gebruik. Wil jij graag goedkopere laptop voor je studerende kinderen bijvoorbeeld? Dan zou je voor de Samsung Galaxy Book Go 4G 14 NP345XLA-KB2NL kunnen gaan. Deze laptop is 14 inch groot, heeft een Qualcomm Snapdragon 7c Compute Platform processor en 4 GB RAM werkgeheugen. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte laptop tussen!

Veel gestelde vragen over de beste laptop merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste laptop merken.

Wat zijn de beste laptops 17inch?

De beste laptop met een grootte van 17 inch is de HP 17-cn1951nd. Deze laptop heeft een i5 processor en 8GB werkgeheugen. Uiteraard is de laptop voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Deze laptop is ideaal als instapmodel voor je studie, werk of alledaagse activiteiten.

Wat is de beste laptop voor studenten?

De beste laptop voor studenten is de Macbook Air 2020. Dit is een van de laptops van Apple met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor studenten!

Wat is de beste gaming laptop?

De beste gaming laptop van dit moment is de Asus ROG Strix SCAR 17. Deze laptop is erg krachtig en snel, wat ideaal is voor als je veel games wilt kunnen spelen op je laptop.

Na het lezen van deze koopgids wordt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om een nieuwe laptop uit te kiezen!

Plaats een reactie