De Beste Speaker Merken: Onze Top 10

Als je optimaal wilt kunnen genieten van muziek, heb je een kwalitatieve speaker nodig. Maar wat zijn nou de beste speaker merken? En wat zijn de populairste modellen van dit moment? In deze koopgids leggen we het je uit! Zo hebben we de top 10 beste speaker merken op een rijtje gezet. Verder benoemen we van elk merk onze favoriete modellen zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen. Na het lezen van deze koopgids weet jij precies welk merk goed bij jou past en kun jij op zoek gaan naar de perfecte speaker!

De top 10 beste speaker merken van 2022

Hieronder hebben we de top 10 beste speaker merken van 2022 op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen! Ook benoemen we per merk een aantal van onze favoriete modellen, zodat jij alvast een idee krijgt van de speakers die de merken aanbieden.

1.      JBL

Het merk JBL is tegenwoordig het bekendste en meest populaire merk voor speakers en muziekboxen. Het merk is al in 1946 opgericht in de Verenigde Staten en heeft zich al die tijd beziggehouden met het ontwikkelen van geluidsapparatuur. JBL heeft een groot assortiment aan Bluetooth speakers, in veel verschillende maten en kleuren. Zo kun je er terecht voor zowel een kleine speaker die je zelfs in je broekzak mee kunt nemen, als een grote party speaker die je kunt gebruiken op een feest. JBL verkoopt ook speakers die waterdicht zijn en die je bijvoorbeeld goed kunt meenemen naar het zwembad. De speakers van JBL zijn allemaal draadloos en kun je dus makkelijk overal mee naartoe nemen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte box voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete boxen van het merk.

Voordelen JBL:

 • Groot assortiment
 • Draadloze speakers
 • Waterdicht
 • Verschillende maten en kleuren

Nadelen JBL:

 • Prijzig

Onze favoriete JBL speakers:

Omdat het assortiment aan speakers van JBL zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete speakers. Een van onze favoriete speakers is de JBL Flip 6 Zwart. Deze bluetooth speaker is erg compact en licht en daarom ideaal om overal mee naartoe te nemen. De speaker is waterdicht en heeft een goede geluidskwaliteit. Ben jij juist op zoek naar een grotere speaker voor feestjes? Dan is de JBL Partybox 110 Zwart een goede optie. Deze box is erg groot en is perfect voor als je een feest organiseert. De bluetooth box is voorzien van de JBL PartyBoost connectiviteit technologie en is spatwaterdicht. Verder is de box voorzien van ingebouwde lichteffecten die op de maat van de muziek meebewegen. Ook kun je een microfoon of gitaar koppelen aan de box dankzij de ingang. De ideale box voor grote feestjes dus! Wil jij juist een kleine box die in jouw broekzak past? Dan kun je voor de JBL GO 3 Zwart gaan. Deze box is erg klein en licht en ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie. De box is ook waterbestendig en heeft een krachtig geluid. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker bij van JBL!

2.      Sonos

De speakers van het merk Sonos zijn ook van hoge kwaliteit en erg populair. Het merk is in 2002 opgericht in de Verenigde Staten en is zich sindsdien aan het specialiseren op het ontwikkelen van geluidsapparatuur. De speakers van het merk zijn allemaal draadloos en kun je onder andere via spraakbesturing besturen. Sonos heeft een groot assortiment aan verschillende speakers en zo zit er voor iedereen wel wat bij. Je kunt bijvoorbeeld voor een wat kleinere speaker gaan als je de speaker in een kleine ruimte gaat gebruiken. Maar het merk biedt ook grotere speakers voor grotere ruimtes of voor feestjes. Je kunt ook meerdere speakers van het merk kopen en ze koppelen aan elkaar. Zo heb je overal in huis dezelfde muziek en kun je overal genieten van je favoriete nummers. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete speakers van het merk.

Voordelen Sonos:

 • Groot assortiment
 • Draadloos
 • Spraakbesturing
 • Koppelen meerdere speakers

Nadelen Sonos:

 • Prijzig

Onze favoriete Sonos speakers:

Omdat Sonos een groot assortiment aan speakers heeft, kan het lastig zijn om een geschikte speaker voor bij jou thuis uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete speakers. Een van onze favoriete speakers van het merk is de Sonos One SL Duo Pack Wit. Met deze draadloze speaker kun je muziek streamen via de wifi of AirPlay 2 verbinding. Verder zijn de speakers vochtbestendig en dus ook ideaal om bijvoorbeeld in de badkamer te gebruiken. Je kunt de speakers ook verbinden met andere Sonos speakers, waardoor je een multiroom systeem creƫert. Heb jij genoeg aan een speaker? Dan is de Sonos One SL Wit een goede optie. Deze speaker kun je ook via de wifi of AirPlay 2 verbinden met je apparaat om vervolgens muziek te streamen. Verder is de speaker waterbestendig en heeft het een goede geluidskwaliteit. Ben jij op zoek naar een subwoofer? Dan zou je voor de Sonos Sub G3 Wit kunnen gaan. Deze subwoofer kun je toevoegen aan al je andere Sonos speakers en hiermee kun je genieten van een diepe bas. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker bij van het merk Sonos!

3.      Sony

Sony is ook een van de meest populaire en bekendste merken als het om geluidsapparatuur gaat. Het merk is in 1946 in Japan opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van geluids- en videoapparatuur. Sony heeft daarom ook een groot assortiment aan speakers, waarvan er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen zit. Zo kun je bijvoorbeeld bij Sony terecht voor een kleine speaker die in je broekzak past, maar ook voor een soundbar voor bijvoorbeeld je televisie. Sony biedt zowel bluetooth als wifi speakers aan, waarvan sommige ook waterdicht zijn en draadloos. Ideaal voor als je een dagje weg wilt en de speaker mee wilt kunnen nemen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete speakers van het merk.

Voordelen Sony:

 • Groot assortiment
 • Veel verschillende soorten speakers
 • Draadloos
 • Bluetooth of wifi
 • Waterdicht

Nadelen Sony:

 • Prijzig

Onze favoriete Sony speakers:

Omdat het assortiment aan speakers bij Sony zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker voor jou uit te kiezen. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete speakers van het merk. Een van onze favoriete speakers is de Sony SRS-XG300 Zwart. Dit is een draadloze bluetooth speaker die stof- en waterbestendig is. Ook geeft de speaker lichteffecten, wat erg leuk is voor als je een feestje organiseert. Ben jij op zoek naar een wat meer compacte speaker? Dan zou je voor de Sony SRS-XB23 Zwart kunnen gaan. Deze speaker is erg compact en licht en ideaal om overal mee naartoe te nemen. De speaker is ook waterdicht en schokbestendig, ideaal voor een dagje aan het zwembad! Heb jij een speaker nodig die je kan gebruiken op een feestje? Dan kun je voor de Sony SRS-XP700 gaan. Deze speaker is erg groot en geeft een speciaal Live Sound effect, wat erg leuk is voor op feestjes. Ook kun je je gitaar of microfoon verbinden dankzij de ingang voor gitaar en microfoon. Erg leuk voor een karaokesessie! Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker bij van het merk Sony.

4.      Philips

Het merk Philips heeft ook een groot assortiment aan speakers die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Het merk is al meer dan een eeuw oud en is in het jaar 1891 opgericht in Nederland. Philips heeft veel verschillende soorten speakers in het assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speakers voor een televisie, bluetooth speakers maar ook stereo sets. Er zit dus voor iedereen wel een geschikte speaker tussen. De speakers van Philips staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit, maar hier zit dan natuurlijk ook een prijskaartje aan. Sommige speakers zijn draadloos, werken op bluetooth of wifi en kun je zelfs met spraakbesturing besturen. Omdat het aanbod groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete keuzes zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen!

Voordelen Philips:

 • Groot assortiment
 • Verschillende soorten speakers
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Philips:

 • Prijzig

Onze favoriete Philips speakers:

Omdat het assortiment aan speakers bij Philips zo groot is, kan het lastig zijn om de juiste speaker voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete speakers van Philips. Een van onze favoriete Philips speakers is de Philips TAW6505. Dit is een speaker die op bluetooth of wifi werkt en die je ook met spraakbesturing kan besturen. De speaker werkt op netstroom en is voorzien van ingebouwde Ambilight. Ideaal voor als je de speaker aan je televisie wilt koppelen voor een speciale kijkervaring. Je kunt de speaker uiteraard verbinden aan meerdere Philips speakers voor een multiroom opstelling. Ben jij juist op zoek naar een soundbar? Dan zou je voor de Philips TAB5305 kunnen gaan. Dit is een subwoofer die je kunt koppelen aan je televisie voor een nog betere geluidservaring en een diepe bas. Je kunt de soundbar bedienen via de afstandsbediening van je televisie. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker tussen bij Philips!

5.      Bose

Ook het merk Bose is een van de populairste merken als je op zoek bent naar een nieuwe speaker. Het merk is in 1964 opgericht in de Verenigde Staten en heeft een groot assortiment aan speakers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een draadloze speaker, een soundbar en bluetooth of wifi speakers. En dat in allerlei verschillende maten en kleuren. Zo kun je bij Bose terecht voor een kleine speaker voor in kleine ruimtes, maar ook voor een speaker die je op een feestje kunt gebruiken. De meeste speakers van Bose zijn waterdicht, dus ook ideaal voor als je een dagje aan het zwembad wilt liggen met een muziekje op de achtergrond. Omdat het assortiment zo groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete speakers van het merk!

Voordelen Bose:

 • Groot assortiment
 • Verschillende soorten speakers
 • Waterdicht
 • Draadloos, bluetooth en wifi

Nadelen Bose:

 • Prijzig

Onze favoriete Bose speakers:

Omdat het assortiment aan speakers bij Bose zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete speakers van het merk. Een van onze favoriete speakers van Bose is de Bose SoundLink Flex Blauw. Dit is een draadloze bluetooth speaker die erg compact en licht is. Ideaal om overal mee naartoe te nemen. De speaker is voorzien van een goede geluidskwaliteit en past het geluid zelfs aan naar de omstandigheden dankzij de PositionIQ technologie. Verder is de speaker waterdicht en ideaal om mee te nemen naar het zwembad. Ben jij juist op zoek naar een grote speaker die ideaal is voor het organiseren van feestjes? Dan is de Bose Home Speaker 500 Zwart een goede optie. Deze speaker werkt op netstroom en kun je zowel met bluetooth als wifi verbinden. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker tussen bij Bose!

6.      Apple

Iedereen kent het merk Apple wel van zijn populaire smartphones en laptops, maar niet iedereen weet dat het merk ook een aantal hoogwaardige speakers in het assortiment heeft. Apple is in 1976 opgericht in de Verenigde Staten en is tegenwoordig een van de grootste smartphone en laptop merken. Het merk heeft geen groot assortiment aan speakers, maar toch een aantal die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Zo biedt Apple verschillende kleuren aan van de Apple HomePod mini. Dit is een bluetooth en wifi speaker die erg krachtig en vol geluid geeft. De speaker geeft het geluid 360 graden rondom, zodat je vanaf elke kant in huis kunt genieten van je muziek. Je kunt de speaker besturen met Siri spraakbesturing. Je moet wel een Apple apparaat hebben om de speaker te kunnen besturen, het is niet mogelijk om dit bijvoorbeeld via een Android apparaat te doen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete speakers van het merk Apple.

Voordelen Apple:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Ideaal in combinatie met Apple apparaat
 • Compact en licht
 • 360 graden muziek
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Apple:

 • Alleen geschikt voor Apple apparaten

Onze favoriete Apple speakers:

Het merk Apple heeft geen groot assortiment aan speakers, maar ondanks dat kunnen we hieronder zeker een aantal favoriete speakers van het merk benoemen. Een van onze favoriete speakers is de Apple HomePod Mini Wit. Deze speaker is voorzien van zowel bluetooth als wifi verbinding en kun je ideaal in combinatie met je Apple apparaat gebruiken. De speaker is erg compact en licht, maar biedt ondanks dat een volle en krachtige klank. De speaker verspreidt het geluid 360 graden rondom de speaker, zodat je van alle kanten kan genieten van de muziek. Als je verschillende speakers wilt kunnen combineren, zou je voor de Apple HomePod Mini Wit Duo Pack kunnen gaan. Dit zijn dezelfde soort speakers als de hierboven genoemde speaker. Je kunt deze speakers met elkaar verbinden en ze op meerdere plekken in huis neerzetten. Zo kun je overal genieten van dezelfde muziek en dezelfde geluidskwaliteit.

7.      Google Nest

Ook het merk Google Nest heeft een aantal hoogwaardige speakers in het assortiment. Google Nest is in het jaar 2010 opgericht en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van slimme producten, zoals een beveiligingscamera, een slimme thermostaat, een videodeurbel en natuurlijk een slimme speaker. De speakers van Google Nest kun je daarom ook besturen via de Google Assistant spraakbesturing. Verder kun je ze via de bluetooth verbinden met je apparaat en kun je genieten van een zeer goede geluidskwaliteit. Ook kun je verschillende Google Nest speakers met elkaar verbinden, voor als je door het hele huis dezelfde muziek wilt kunnen horen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete speakers van het merk.

Voordelen Google Nest:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Spraakbesturing
 • Bluetooth
 • Multiroom opstelling
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Google Nest:

 • Geen groot assortiment
 • Niet waterbestendig

Onze favoriete Google Nest speakers:

Ondanks het kleine assortiment aan Google Nest speakers, hebben we een aantal favoriete speakers uit kunnen kiezen. Een van onze favoriete Google Nest speakers is de Google Nest Audio Charcoal. Deze speaker werkt op netstroom en kun je besturen via de bluetooth verbinding en de spraakbesturing. Hierbij kun je de spraakbesturing tot maar liefst 6 personen instellen. De geluidskwaliteit is erg goed en je kunt de speaker verbinden aan andere Google Nest speakers voor een multiroom opstelling. Wil jij al gelijk een multiroom opstelling maken? Dan zou je voor de Google Nest Audio Chalk 3-pack kunnen gaan. Dit zijn 3 van de hierboven genoemde speakers, die je elk in een andere ruimte thuis kan neerzetten. Zo kun je overal waar je bent genieten van de muziek, zonder dat je de speaker de hele tijd moet verplaatsen. Je merkt het al, er zijn genoeg mogelijkheden voor een multiroom opstelling met speakers van Google Nest!

8.      Yamaha

Het merk Yamaha is in 1887 in Japan opgericht en houdt zich sinds die tijd vooral bezig met het ontwikkelen van muziekapparatuur en muziekinstrumenten. Hieronder vallen natuurlijk ook speakers. Het merk heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten speakers, waaronder studio speakers, wifi speakers, hifi speakers, soundbars en meer. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte speaker tussen. Yamaha staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit wanneer het om geluid gaat. Met een speaker van Yamaha ben je er dus van verzekerd dat je kunt genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker uit te kiezen. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete speakers van het merk.

Voordelen Yamaha:

 • Groot assortiment
 • Verschillende soorten speakers
 • Hoogwaardige geluidskwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Yamaha:

 • Geen stijlvolle designs

Onze favoriete Yamaha speakers:

Omdat Yamaha een groot assortiment aan speakers heeft, kan het lastig zijn om een geschikte speaker voor jou uit te kiezen. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete speakers van het merk. Een van onze favoriete Yamaha speakers is de Yamaha HS8 Zwart. Deze studio speakers is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een uitstekend geluidskwaliteit. Dit komt mede door het lage frequentiebereik van 38Hz. Verder zorgt de room trim control functie ervoor dat het geluid precies op de akoestiek van jouw ruimte wordt afgesteld. Ideaal dus voor muzikanten met een thuisstudio bijvoorbeeld! Ben jij juist op zoek naar een Bluetooth speaker? Dan zou je voor de Yamaha Musiccast 50 Zwart kunnen gaan. Deze speaker kun je via de Bluetooth, MusicCast en AirPlay verbinden met andere apparaten. Verder kun je de speaker ook koppelen aan andere speakers voor een multiroom opstelling. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker bij van het merk Yamaha!

9.      Pioneer

Ook het merk Pioneer heeft een aantal kwalitatieve speakers in het assortiment. Het merk is in het jaar 1938 opgericht in Japan en focust zich vooral op het ontwikkelen van geluidsapparatuur, waaronder geluidsapparatuur voor DJ’s. Het merk heeft een vrij groot assortiment aan met name DJ en Actieve speakers. Hierbij kun je kiezen uit verschillende sets van speakers of 1 speaker. Sommige speakers van het merk kun je besturen via de bluetooth verbinding en zijn bijvoorbeeld ook voorzien van een woofer. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete speakers van het merk Pioneer!

Voordelen Pioneer:

 • Goede kwaliteit
 • Vooral geschikt voor DJ’s
 • Ruim assortiment

Nadelen Pioneer:

 • Niet erg geschikt voor normaal gebruik

Onze favoriete Pioneer speakers:

Omdat het assortiment van speakers bij Pioneer vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte speaker voor jou uit te kiezen. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete opties is de Pioneer DJ DM-40BT Zwart Duo Pack. Dit zijn actieve speakers met Bluetooth die ideaal zijn als monitor voor producers en DJ’s. Verder zijn de speakers voorzien van een 4 inch woofer, waardoor de kwaliteit van de bas erg goed is. Ben jij op zoek naar een speaker van nog betere kwaliteit? Dan zou je voor de Pioneer DJ VM-80 kunnen gaan. Deze speaker is ook erg geschikt voor DJ’s en producers en heeft een uitgangsvermogen van 120 Watt. De DSP regeling zorgt ervoor dat het geluid wordt afgestemd op de akoestiek van de ruimte waarin je de speaker gebruikt. Je merkt het al, de Pioneer speakers zijn zeker goed om in de gaten te houden als je DJ of producer bent!

10. Samsung

Iedereen kent het merk Samsung wel voor zijn smartphones en andere elektronicaproducten. Samsung heeft ook een groot aanbod aan speakers die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Samsung is in het jaar 1969 opgericht in Zuid-Korea. Het merk heeft een groot assortiment aan kwalitatieve speakers, waaronder soundbars, bluetooth speakers en subwoofers. De speakers van het merk staan bekend om hun goede geluidskwaliteit. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Samsung speakers.

Voordelen Samsung:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Verschillende soorten speakers

Nadelen Samsung:

 • Prijzig

Onze favoriete Samsung speakers:

Omdat Samsung een groot assortiment aan speakers heeft, is het lastig om een geschikte speaker voor bij jou thuis uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete speakers van het merk. Een van onze favoriete speakers van het merk is de Samsung HW-Q950A. Dit is een soundbar die voorzien is van een subwoofer, waardoor je kunt genieten van zeer lage tonen. Verder wordt het geluid van de soundbar precies afgestemd op de akoestiek van je ruimte dankzij de SpaceFit functie. Ben jij op zoek naar achterspeakers? Dan zou je voor de Samsung SWA-9500S/XN kunnen gaan. Deze speakers kun je goed combineren met de soundbar van je televisie. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte speaker tussen bij Samsung!

Veel gestelde vragen over de beste speaker merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste speaker merken.

Wat is het beste merk soundbar?

Het beste merk voor een soundbar is JBL. Met een soundbar van het merk JBL kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit en van gedetailleerde bastonen dankzij het lage frequentiebereik.

Wat is de beste bluetooth speaker?

De beste bluetooth speaker van dit moment is de Bose Soundlink Revolve+ II. Deze speaker neem je makkelijk overal mee naartoe en zo kun je overal genieten van prachtige muziek en een uitstekende geluidskwaliteit.

Wat is de beste draadloze speaker?

De beste draadloze speaker van dit moment is ook de Bose Soundlink Revolve+ II. Deze speaker is ideaal om overal mee naartoe te nemen!

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste speaker merken. Nu kun jij op zoek gaan naar de speaker die het beste bij jou past!

Plaats een reactie