De Beste TV Merken: Onze Top 10

Ben jij op zoek naar een nieuwe televisie? Maar vind je het lastig om een goede keuze te maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan gauw verder. In deze koopgids hebben we namelijk de top 10 beste TV merken op een rijtje gezet. Ook benoemen we per merk onze favoriete modellen, zodat je alvast inspiratie op kunt doen. Uiteindelijk wordt het voor jou een stuk makkelijker om een nieuwe televisie uit te zoeken!

De top 10 beste TV merken

Hieronder hebben we de top 10 beste TV merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid op een rijtje gezet. Uiteindelijk zijn we bij deze 10 merken uitgekomen!

1.      Samsung

Samsung is op dit moment het bekendst en beste televisiemerk. Het merk is in 1969 opgericht in Zuid-Korea en houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het ontwikkelen van smartphones, witgoed en natuurlijk televisies. Samsung is het merk met het grootste assortiment aan verschillende televisies. Je kunt bij Samsung bijvoorbeeld terecht voor zowel een OLED tv, een QLED tv en een Neo QLED tv. Je kunt zelfs voor een ‘The Frame’ ontwerp gaan, waardoor de televisie wanneer hij uitstaat op een schilderij lijkt. Daarnaast kun je kiezen voor veel verschillende formaten en zo zit er voor elke woonkamer wel een geschikt formaat tv tussen. Samsung is altijd bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Je kunt er ook terecht voor televisies in elke prijsklasse. Zo is het mogelijk om een goedkope televisie aan te schaffen met een uitstekende prijs/kwaliteit. Maar je kunt ook voor een kostbaarder ontwerp gaan, waarbij de kwaliteit nog een stuk beter is. Er zit voor iedereen wel iets tussen bij Samsung. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes.

Voordelen Samsung:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voor elk budget
 • Innoverende technologieën

Nadelen Samsung:

 • Moeilijk kiezen

Onze favoriete Samsung televisies:

Omdat Samsung een erg groot assortiment aan televisies heeft, kan het lastig zijn om een geschikt exemplaar voor bij jou thuis uit te zoeken. Daarom benoemen wij hier een aantal van onze favoriete exemplaren. Een van onze favoriete opties is de Samsung QLED 55Q80A. Dit is een middenklasse 55 inch led tv met 4k UHD beeldkwaliteit. De televisie is verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is mede daarom een van onze favoriete opties. Ben jij op zoek naar een kleine televisie tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding? Dan zou je voor de Samsung UE32T5300C kunnen gaan. Dit is een 32 inch televisie met Full HD beeldkwaliteit en de prijs is erg laag. Ideaal voor als je een klein budget hebt! Wil jij voor een ‘The Frame’ ontwerp gaan en een schilderij als televisie hebben? Dan zou je voor de Samsung The Frame 50LS03B 2022 kunnen gaan. Deze televisie is 50 inch groot en heeft 4K UHD beeldkwaliteit. Je kunt uit veel verschillende schilderijen en foto’s kiezen of voor een van je eigen foto’s kiezen. Kortom, er zit echt voor ieder huishouden wel een geschikte televisie bij van Samsung!

2.      LG

Ook LG is een van de bekendste en beste televisie merken. Het merk is in 1947 opgericht in Zuid-Korea en heeft een groot assortiment aan verschillende televisies. De televisies van LG staan er verder om bekend een erg goede beeldkwaliteit te hebben en erg gebruiksvriendelijk te zijn. Je kunt uit verschillende modellen, formaten en prijsklassen kiezen. Voorbeelden van de bekendste modellen van het merk zijn de LG NanoCell televisie, de LG OLED televisie en 8K televisies. De NanoCell televisie is voorzien van natuurgetrouwe kleuren, de OLED televisie ziet er écht zwart uit wanneer het beeld zo hoort te zijn en met een 8K televisie worden zelfs de allerkleinste details erg goed zichtbaar. Bijna alle televisies van LG worden geleverd met een Magic Remote, waarmee je de televisie kunt besturen door te wijzen naar het scherm of door middel van spraakbesturing. Je merkt het al, het merk biedt televisies met innoverende technologieën en door het grote assortiment zit er voor iedereen wel een geschikt model bij. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen van het merk.

Voordelen LG:

 • Groot assortiment
 • Hoge kwaliteit
 • Verschillende formaten, modellen en prijzen
 • Innoverende technologieën

Nadelen LG:

 • Heel veel keuze

Onze favoriete LG televisies:

Omdat LG zoveel verschillende televisies in het assortiment heeft, kan het lastig zijn om een geschikt model voor jou uit te zoeken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete LG televisies. Een van onze favoriete televisies is de LG OLED55C16LA. Deze televisie is 55 inch groot, heeft een OLED scherm en een uitstekende beeldkwaliteit. Als je voor goede kwaliteit wilt gaan, is deze televisie een goede optie! Ben jij juist op zoek naar een wat kleiner formaat televisie met een lage prijs? Dan is de LG21LQ63006LA 2022 wellicht een goede keuze. Deze televisie heeft een formaat van 32 inch, een LED-LCD scherm en een standaard beeldkwaliteit. Uiteraard is deze televisie voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben jij op zoek naar een luxe en hoogwaardige televisie met 8K beeldkwaliteit? Dan zou je voor de LG65QNED996QB kunnen gaan. Deze televisie is 65 inch groot, heeft 8K beeldkwaliteit én is voorzien van het WebOS besturingssysteem. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte televisie tussen!

3.      Sony

Het Japanse merk Sony is in 1946 opgericht en tegenwoordig een van de beste merken voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve televisie. Het merk produceert niet alleen televisies, maar houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, zoals camera’s en audiovisuele elektronica. Hierbij hoort de televisie natuurlijk ook. Sony heeft een groot assortiment aan televisies, van allerlei formaten, verschillende soorten beeldkwaliteit en prijzen. Er zit voor iedereen wel een geschikte televisie bij. Sony televisies staan vooral bekend om hun hoogwaardige beeldkwaliteit en natuurlijke kleuren. Ook zijn ze erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te besturen, zodat je altijd eenvoudig kan switchen tussen de apps, live televisie of het terugkijken. Hieronder noemen we een aantal van onze favoriete Sony televisies.

Voordelen Sony:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige beeldkwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Sony:

 • Kan prijzig zijn

Onze favoriete Sony televisies:

Omdat het assortiment van Sony televisies zo groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete opties. Een van onze favoriete televisies van Sony is de Sony Bravia KD-43X72KP 2022. Deze televisie is 43 inch groot, heeft 4K beeldkwaliteit en een Android smart platform. Als je voor een iets grotere én meer hoogwaardige televisie wilt gaan, kun je voor de Sony Bravia OLED XR-55A75KP 2022 + Soundbar gaan. Deze televisie is 55 inch groot, heeft 4K beeldkwaliteit en is voorzien van een soundbar. Ben je op zoek naar een kleine televisie? Dan zou je voor de Sony KD-32W800 kunnen gaan. Deze televisie is 32 inch groot, heeft HD beeldkwaliteit en is voorzien van het Android TV besturingssysteem. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte televisie tussen bij Sony!

4.      Philips

Ook het merk Philips is een merk dat je in de gaten moet houden als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie. Philips is een Nederlands merk dat is opgericht in 1891 in Eindhoven. Het merk houdt zich met het ontwikkelen van uiteenlopende producten bezig, waaronder medische apparatuur, lampen en natuurlijk televisies. Het merk heeft een groot assortiment aan televisies en zo zit er voor iedereen wel een geschikt model tussen. Het bijzondere aan de Philips televisies is dat ze voorzien zijn van het gepatenteerde Ambilight van Philips. Verder zijn de televisies van Philips meestal uitgerust het Android TV besturingssysteem. De goedkopere en kleinere modellen zijn voorzien van het Sapshi besturingssysteem dat iets minder uitgebreid is. Dit zie je dan natuurlijk ook weer terug in de prijs! Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Philips televisies.

Voordelen Philips:

 • Groot assortiment
 • Ambilight
 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoge kwaliteit
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen Philips:

 • Veel keuze

Onze favoriete Philips televisies:

Omdat het assortiment aan televisies van Philips zo groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we hier een aantal van onze favoriete televisies van het merk. Een van onze favorieten is de Philips 43PUS79066 Ambilight. Deze televisie is 43 inch groot, voorzien van een LED-LCD scherm en heeft 4K beeldkwaliteit. En dat allemaal tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben je op zoek naar een grotere televisie van een hoogwaardige kwaliteit? Dan zou je voor de Philips 65OLED806 Ambilight kunnen gaan. Deze televisie is 65 inch groot, heeft een OLED scherm en 4K UHD beeldkwaliteit. Ben jij juist op zoek naar een televisie van een kleiner formaat? Dan is de Philips 39PHS6707 een goede optie. Deze televisie is 39 inch groot, heeft een LED-LCD scherm en HD ready beeldkwaliteit. Verder is de prijs erg laag en dus geschikt voor mensen met een kleiner budget. Kortom, er zit voor iedereen wel wat tussen bij Philips!

5.      TCL

Het merk TCL is ook een interessante optie voor wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve televisie. Het merk is in 1981 in China opgericht en focust zich vooral op het ontwikkelen van consumentenelektronica, waaronder natuurlijk televisies. Het assortiment aan televisies is erg groot en uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende modellen, verschillende formaten en een verschillende beeldkwaliteit. De TCL televisies zijn allemaal voorzien van het Google TV smart platform, waarmee je makkelijk gebruik kan maken van apps en bijvoorbeeld je smartphone mee kan connecten. Ook staan de televisies van het merk bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om de perfecte televisie voor bij jou thuis uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favorieten.

Voordelen TCL:

 • Groot assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Google TV smart platform

Nadelen TCL:

 • Niet veel hoogwaardige modellen

Onze favoriete TCL televisies:

Omdat TCL een vrij groot assortiment aan televisies heeft, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete televisies van het merk is de TCL 40S5201 2022. Deze televisie is 40 inch groot, heeft een standaard beeld- en geluidskwaliteit en is heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ideaal voor als je op zoek bent naar een goedkope televisie van goede kwaliteit. Ben jij op zoek naar een televisie van hoogwaardige kwaliteit? Dan kun je beter voor de TCL QLED 55C831 2022 gaan. Deze televisie is 55 inch groot en heeft een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. Ideaal voor als je voor een wat grotere televisie wilt gaan van goede kwaliteit. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte televisie tussen bij het merk TCL!

6.      Toshiba

Het merk Toshiba is al meer dan een eeuw oud en opgericht in het jaar 1875 in Japan. Het merk houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, waaronder natuurlijk ook televisies. Het merk heeft geen groot assortiment aan televisies, maar toch zitten er genoeg kwalitatieve opties tussen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een smart tv of een tv met een ingebouwde mediaspeler. De televisies van Toshiba hebben over het algemeen een standaard beeld- en geluidskwaliteit en zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder benoemen we een aantal van onze favorieten.

Voordelen Toshiba:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Goede kwaliteit
 • Smart tv

Nadelen Toshiba:

 • Geen groot assortiment
 • Geen luxe en hoogwaardige televisies

Onze favoriete Toshiba televisies:

Ondanks dat Toshiba geen groot assortiment aan televisies heeft, kunnen we zeker een aantal favoriete keuzes opnoemen. Een van onze favorieten is de Toshiba 43LA3B63. Deze televisie is 43 inch groot, heeft een standaard beeldkwaliteit en een Android TV besturingssysteem. Een ideale televisie van een normaal formaat met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Ben jij op zoek naar een kleinere televisie? Dan zou je voor de Toshiba 32LA3B63 kunnen gaan. Deze televisie is 32 inch groot en heeft een standaard beeldkwaliteit. Verder is de televisie voorzien van een Android TV besturingssysteem en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Wil je juist graag een televisie van een groot formaat? Dan zou je voor de Toshiba 65UA2063 kunnen gaan. Deze televisie is 65 inch groot, heeft 4K UHD beeldkwaliteit en is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo zie je maar weer, bij Toshiba kun je ook goed slagen!

7.      Hisense

Het merk Hisense komt uit China en is in 1969 opgericht. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, waaronder televisies. Hisense heeft geen groot assortiment aan televisies. Toch is het zeker de moeite waard om de televisies van het merk eens te bekijken. Er zitten een aantal exemplaren tussen met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook heeft het merk een paar hoogwaardige en luxe exemplaren in het aanbod, voor als je op zoek bent naar een televisie van hoogwaardige kwaliteit. Alle televisies van Hisense zijn voorzien van 4K beeldkwaliteit en hebben natuurlijke kleuren. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete televisies van het merk.

Voordelen Hisense:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • 4K resolutie
 • Natuurlijke kleuren

Nadelen Hisense:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Hisense televisies:

Ondanks dat Hisense geen groot assortiment aan televisies heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete televisies van het merk is de Hisense 55A60G. Deze televisie is 55 inch groot, heeft een standaard beeldkwaliteit en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben je op zoek naar een hoogwaardige en grote televisie? Dan zou je voor de Hisense 75U90GQ kunnen gaan. Deze televisie is 75 inch groot, heeft Quantum Dots en een 10 bit scherm en een ingebouwde soundbar. Een goede optie voor als je voor de beste kwaliteit wilt gaan!

8.      Panasonic

Panasonic is ook een merk dat wereldwijd bekend is. Het merk is in 1918 opgericht in Japan en houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, zoals natuurlijk televisies. Het aanbod televisies is niet erg groot, maar toch is het een goed idee om ook deze televisies te bekijken als je op zoek bent naar een nieuwe televisie. De televisies van Panasonic staan onder andere bekend om hun hoogwaardige beeldkwaliteit en het gebruiksvriendelijke besturingssysteem. Je kunt kiezen uit televisies met verschillende soorten beeldkwaliteit en geluidskwaliteit. Qua formaat valt er niet veel te kiezen, Panasonic verkoopt over het algemeen televisies van standaardformaten. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete televisies van het merk.

Voordelen Panasonic:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk besturingssysteem

Nadelen Panasonic:

 • Geen groot assortiment
 • Geen lage prijzen

Onze favoriete Panasonic televisies:

Ondanks dat Panasonic geen groot assortiment aan televisies heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete opties. Een van onze favoriete keuzes is de Panasonic TX-50JXW854. Deze televisie is 50 inch groot, voorzien van 4K beeldresolutie en een My Home Screen besturingssysteem. Als je voor een televisie van een nog betere kwaliteit wilt gaan, kun je voor de Panasonic TX-48JZW1004 gaan. Deze televisie is voorzien van een OLED scherm, 4K resolutie en een uitstekende geluidskwaliteit. Kortom, het merk biedt goede opties voor als je op zoek bent naar een televisie met een standaard formaat!

9.      Salora

Het merk Salora is ook zeker de moeite waard om te bekijken. Het merk is in 1928 opgericht in Finland en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van televisies. De televisies van het merk staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo zijn vrijwel alle televisies van het merk voorzien van Android TV. Dit maakt de televisies erg gebruiksvriendelijk. Het assortiment is daarnaast erg groot en zo zit er voor iedereen wel een geschikte televisie tussen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende formaten, verschillende soorten beeldkwaliteit en kleuren. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes van het merk.

Voordelen Salora:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Gebruiksvriendelijk
 • Groot assortiment

Nadelen Salora:

 • Geen hoogwaardige kwaliteit

Onze favoriete Salora televisies:

Omdat het merk een groot assortiment heeft, kan het lastig zijn om een perfecte televisie voor in jouw woonkamer uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete keuzes. Een van onze favoriete televisies van het merk is de Salora 55UA330 Zwart. Deze televisie is 55 inch groot, voorzien van 4K beeldkwaliteit en een ingebouwde Chromecast. Ben jij juist op zoek naar een kleine televisie? Dan zou je voor de Salora 24HA330 Zwart kunnen gaan. Deze televisie is 24 inch groot, voorzien van Android TV en een ingebouwde Chromecast. Wil jij juist graag een grote televisie? Dan kun je ook voor de Salora65UHL2800 gaan. Deze is 65 inch groot, voorzien van 4K beeldkwaliteit, 2 USB-poorten en 3 HDMI-poorten. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte televisie tussen!

10. Sharp

Het merk Sharp is ook een interessant merk om te bekijken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe televisie. Het merk is in 1912 opgericht in Japan en ontwikkelt tegenwoordig onder andere zonnepanelen, luchtreinigers en televisies. Het assortiment aan televisies mag dan niet erg groot zijn, er zitten zeker een aantal goede opties tussen. Zo kun je kiezen voor een televisie met 4K beeldkwaliteit en Android TV. Verder zijn er televisies beschikbaar in verschillende formaten en prijsklassen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favorieten.

Voordelen Sharp:

 • Kwalitatieve televisies
 • Verschillende formaten en prijsklassen

Nadelen Sharp:

 • Klein assortiment

Onze favoriete Sharp televisies:

Ondanks dat Sharp geen groot assortiment aan televisies heeft, kunnen we een aantal favoriete keuzes opnoemen. Een van onze favoriete opties is de Sharp 65EQ4EA. Deze televisie is 65 inch groot, voorzien van 4K beeldkwaliteit en Android TV. Ideaal voor als je op zoek bent naar een kwalitatieve grote televisie. Wil je juist een kleine televisie? Dan zou je voor de Sharp 32CB3E kunnen gaan. Deze televisie is 32 inch groot, heeft een HD resolutie en 4 HDMI-poorten. Een simpele, kleine televisie tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte televisie tussen!

Veel gestelde vragen over de beste tv merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste televisie merken.

Wat is de beste smart tv?

De beste smart tv van dit moment is de Samsung Crystal UHD 55TU7040. Deze televisie heeft een 4K beeldresolutie, is in verschillende formaten verkrijgbaar en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Wat is de beste tv voor ps5?

De beste tv voor een Playstation 5 is de Sony Bravia XR-55A84J 4K OLED. Deze televisie is erg geschikt om te gebruiken in combinatie met de Playstation 5. En dat tegen een goede prijs!

Na het lezen van deze koopgids wordt het voor jou waarschijnlijk een stuk makkelijker om een goede televisie voor bij jou thuis uit te zoeken!

Plaats een reactie