De Beste Inductie Kookplaat Merken: Onze Top 10

Bijna ieder huishouden gaat tegenwoordig over op het koken op een inductie kookplaat. Een inductie kookplaat is erg gebruiksvriendelijk en ziet er ook nog eens goed uit in elke keuken. Als je op zoek gaat naar een inductie kookplaat, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Om alvast een beter overzicht te krijgen van de verschillende opties, hebben we de top 10 beste inductie kookplaat merken op een rijtje gezet. Zo krijg je een goede indruk van welke merken kwalitatieve inductie kookplaten aanbieden.

We benoemen niet alleen de beste inductie kookplaat merken, van elk merk benoemen we daarnaast ook nog een aantal favoriete modellen. Zo krijg je al een goed beeld van welke inductie kookplaten goed bij jouw keuken passen. Uiteindelijk kun jij eenvoudiger een nieuwe inductie kookplaat voor in jouw keuken uitkiezen!

De top 10 beste inductie kookplaat merken

Hieronder hebben we de top 10 beste inductie kookplaat merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende merken uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen!

1. AEG

Het merk AEG bestaat al sinds 1883 en is in Duitsland opgericht. Het merk focust zich tegenwoordig vooral op het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. AEG is continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Zo ben je er als klant van verzekerd dat je product van alle gemakken is voorzien. AEG heeft een ruim assortiment aan inductie kookplaten en zo zit er voor elke keuken wel een geschikte kookplaat tussen. De inductie kookplaten van AEG zijn voorzien van een magnetisch veld en zo wordt de kookplaat zelf niet warm, maar geeft het de warmte door aan de pannen. Ook zijn de kookplaten erg energiezuinig, wat tegenwoordig natuurlijk ook erg belangrijk is. Je hebt keuze uit kookplaten met 1 fase, 2 fasen of 3 fasen en veel verschillende groottes. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte inductie kookplaat bij!

Voordelen AEG:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Energiezuinig
 • Ruim assortiment

Nadelen AEG:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete AEG-inductie kookplaten:

Omdat het assortiment aan inductie kookplaten bij AEG erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte inductie kookplaat uit te zoeken. Daarom benoemen we onze favoriete inductie kookplaten van het merk. Een van onze favorieten is de AEG IKB64411FB. Deze inductie kookplaat heeft maar liefst 4 kookzones, 2 fasen én is verkrijgbaar tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een andere favoriet is de AEG IAE64411FB deze kookplaat heeft ook 4 kookzones, 2 fasen en een nisbreedte van 56 centimeter. Hiermee kun je goed koken voor je hele gezin! Ben jij op zoek naar een 3 fasen inductie kookplaat? Dan is de AEG IKE95454XB iets voor jou. Deze kookplaat beschikt over maar liefst 5 kookzones, 3 fasen en heeft een nisbreedte van 88 centimeter. Kortom, er zit voor elke keuken wel een geschikte kookplaat tussen!

2. Bosch

Ook het merk Bosch komt uit Duitsland en is ook al meer dan een eeuw oud. Het merk is opgericht in 1886 en houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het produceren van consumentenproducten. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur en witgoed. Het merk heeft een ruim assortiment aan inductie kookplaten. Het merk biedt bijvoorbeeld inductie kookplaten met 1 fase, 2 fasen en 3 fasen. Ook kun je kiezen uit verschillende kookzones. Zo zit er altijd wel een geschikte inductie kookplaat bij voor in jouw keuken! Bosch houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en zo ben je altijd verzekerd van een inductie kookplaat van de beste kwaliteit. Omdat het assortiment zo groot is, kan het vrij lastig zijn om een geschikte kookplaat uit te kiezen. Hieronder benoemen we daarom een aantal van onze favorieten!

Voordelen Bosch:

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim assortiment
 • Innoverende technologieën

Nadelen Bosch:

 • Prijzig

Onze favoriete Bosch inductie kookplaten:

Het assortiment aan inductie kookplaten van Bosch is erg groot en zo kan het lastig zijn om een geschikte inductie kookplaat voor jouw keuken uit te zoeken. We benoemen onze favorieten om het kiezen voor jou iets makkelijker te maken. Een van onze favorieten is de Bosch PXV875DC1E. Deze inductie kookplaat is voorzien van 2 fasen en 5 kookzones, waaronder 1 flexibele kookzone. Een andere favoriete inductie kookplaat is de Bosch PIV851FC5E. Deze inductie kookplaat is voorzien van 2 fasen, 5 kookzones en een nisbreedte van 75 centimeter. Zo heb je genoeg ruimte om voor een groot huishouden te koken! Ben jij op zoek naar een inductie kookplaat met 1 fase? Dan is de Bosch PUE611BB5D wellicht wat voor jou. Deze kookplaat is voorzien van 1 fase, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte inductie kookplaat bij van het merk Bosch!

3.  ETNA

Het merk ETNA komt van Nederlandse bodem en is opgericht in het jaar 1856. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en huishoudelijke apparaten. ETNA houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Het merk heeft een ruim assortiment aan verschillende inductie kookplaten. Het merk biedt inductiekookplaten aan met 1 fase, 2 fasen of 3 fasen en heeft kookplaten met verschillende aantallen kookzones. Ook heeft het een aantal vrijstaande inductie kookplaten in het assortiment, voor als je daarnaar op zoek bent. De prijzen lopen daarom ook erg uiteen, maar over het algemeen biedt het merk inductie kookplaten aan tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we hieronder onze favoriete inductie kookplaten van ETNA benoemd.

Voordelen ETNA:

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim assortiment
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Innoverende technologieën

Nadelen ETNA:

 • Minder energiezuinig

Onze favoriete ETNA inductie kookplaten:

Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, benoemen we hier een aantal van onze favoriete ETNA inductie kookplaten. Een van onze favoriete kookplaten is de ETNA KIV12ZIL. Deze kookplaat is vrijstaand, voorzien van 1 fase en heeft 2 kookzones. De kookplaat is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is vrijstaand. Ideaal voor als je op zoek bent naar een goedkope, vrijstaande inductie kookplaat. Ben je juist op zoek naar een inbouw inductie kookplaat? Dan kun je voor de ETNA KIS260ZT gaan. Deze kookplaat is voorzien van 4 kookzones, 1 fase en een nisbreedte van 56 centimeter. Verder heeft ook deze kookplaat een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben je juist op zoek naar een kookplaat met 2 fasen? Dan kun je voor de ETNA KI560ZT gaan. Deze inbouw inductie kookplaat is voorzien van 4 kookzones, 2 fasen en een nisbreedte van 56 centimeter. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte inductie kookplaat bij!

4. Siemens

Het merk Siemens is ook al meer dan een eeuw oud en is in 1847 in Berlijn opgericht. Het merk richt zich tegenwoordig onder andere op het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten, waaronder bijvoorbeeld keukenapparatuur en witgoed. Het merk heeft een ruim assortiment aan verschillende inductie kookplaten. En omdat Siemens altijd bezig is met het ontwikkelen van innoverende technologieën, zijn de inductie kookplaten van de hoogste kwaliteit. Dit zie je echter ook weer terug in de prijs. Bij Siemens kun je bijvoorbeeld kiezen uit kookplaten met 1 fase, 2 fasen of 3 fasen. Ook kun je kiezen uit kookplaten met verschillende kookzones en een flexibele kookzones bijvoorbeeld. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte inductie kookplaat uit te kiezen. Hieronder benoemen we daarom een aantal van onze favorieten!

Voordelen Siemens:

 • Hoge kwaliteit
 • Ruim assortiment
 • Innoverende technologieën

Nadelen Siemens:

 • Prijzig

Onze favoriete Siemens inductie kookplaten:

Omdat het assortiment aan inductie kookplaten erg groot is bij het merk Siemens, benoemen we hier onze favoriete modellen. Een van onze favoriete inductie kookplaten van het merk is de Siemens EH631BEB1E. Deze kookplaat is voorzien van 2 fasen, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. De kookplaat is van hoogwaardige kwaliteit en ideaal voor in vele huishoudens. Wil je juist een 1 fase kookplaat? Dan is de Siemens EU61RBEB5D een goede keuze. Deze kookplaat is voorzien van 1 fase, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Ben jij op zoek naar een kookplaat met een grotere nisbreedte? Dan kun je bijvoorbeeld voor de Siemens ED751FSBSE gaan. Deze kookplaat is voorzien van een nisbreedte van 70 centimeter, 2 fasen en 4 kookzones, waaronder een flexibele kookzone. Kortom, genoeg keuze uit verschillende inductie kookplaten bij het merk Siemens!

5. Inventum

Het merk Inventum is een Nederlands merk dat in 1908 is opgericht. Het merk focust zich vooral op het ontwikkelen van huishoudelijke apparatuur, waaronder keukenapparatuur. Hier valt natuurlijk ook de inductie kookplaat onder. Bij Inventum kun je terecht voor een inductie kookplaat met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het assortiment aan inductie kookplaten is niet erg groot, maar toch kun je kiezen uit zowel een 1 fase inductie kookplaat als een 2 fase inductie kookplaat. Verder biedt het merk zowel inbouw- als vrijstaande inductie kookplaten aan. Omdat het merk vooral inductie kookplaten van een lage prijs aanbiedt, hoef je geen luxe innoverende technologieën te verwachten. Ondanks dat het assortiment niet erg groot is, benoemen we hier een paar van onze favoriete inductie kookplaten van het merk.

Voordelen Inventum:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Zowel inbouw- als vrijstaande inductie kookplaten

Nadelen Inventum:

 • Geen hoogwaardige innoverende technologieën

Onze favoriete Inventum inductie kookplaten:

Ondanks het kleine assortiment aan inductie kookplaten bij het merk Inventum, hebben we een aantal favoriete inductie kookplaten kunnen vinden. Een van onze favoriete keuzes is de Inventum VKI6010ZWA. Dit is een vrijstaande kookplaat die voorzien is van 1 fase en 4 kookzones. De kookplaat heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben je juist op zoek naar een inbouw inductie kookplaat? Dan is de Inventum IKI6010 waarschijnlijk wat voor jou. Deze kookplaat is voorzien van 1 fase, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Ben je op zoek naar een kleine vrijstaande kookplaat met 1 fase en 1 kookzone? Dan kun je voor de Inventum KI120T kiezen. Deze kookplaat is voorzien van 1 kookzone, 1 fase en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

6. Samsung

Ook het merk Samsung beschikt over een aantal kwalitatieve inductie kookplaten. Samsung is in 1969 opgericht in Zuid-Korea en houdt zich bezig met het ontwikkelen van veel verschillende elektronicaproducten. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur, witgoed maar ook airco’s. Het merk heeft geen ruim assortiment aan inductie kookplaten, maar biedt toch een aantal kwalitatieve exemplaren. Het merk is continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, dus qua kwaliteit zit je zeker goed bij Samsung. Zo kun je kiezen uit een aantal inbouw inductie kookplaten, met of zonder flexibele kookzone. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen.

Voordelen Samsung:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen Samsung:

 • Geen ruim assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete Samsung inductie kookplaten:

Een van onze favoriete inductie kookplaten van Samsung is de Samsung NZ64M3707AK. Deze kookplaat heeft 2 fasen, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Dit model is een normaal model, zonder al te veel nieuwe technologieën. Wil je juist een inductie kookplaat met een flexibele kookzone? Dan kun je voor de Samsung NZ64B5046FK/U1 gaan. Deze kookplaat heeft 2 fasen, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Verder is de kookplaat voorzien van een flexibele kookzone, zodat je zelf kunt kiezen hoe je de kookplaat gebruikt. Ben je op zoek naar een inductie kookplaat van nog hogere kwaliteit? Dan kun je voor de Samsung NZ64B7799FK/U1 gaan. Deze inductie kookplaat is voorzien van 2 fasen, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Het bijzondere van deze kookplaat is dat het voorzien is van maar liefst 2 flexibele kookzones. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte kookplaat tussen!

7. Whirlpool

Ook het merk Whirlpool heeft een aantal hoogwaardige inductie kookplaten in het assortiment. Het merk is in 1911 opgericht in Amerika en houdt zich bezig met het ontwikkelen van verschillende consumentenelektronica producten. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur en witgoed, waaronder dus ook inductie kookplaten. Het merk heeft geen groot assortiment aan inductie kookplaten, maar toch is het zeker de moeite waard om ze eens te bekijken. De inductie kookplaten van het merk zijn bijvoorbeeld voorzien van een grote nisbreedte, waardoor de kookplaten geschikt zijn voor grotere keukens. Verder zijn de meeste inductie kookplaten ook nog eens voorzien van zowel een 1 fase aansluiting als een 2 fasen aansluiting. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete merken voor inductie kookplaten.

Voordelen Whirlpool:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Grote nisbreedte
 • Voorzien van 2 soorten aansluitingen

Nadelen Whirlpool:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Whirlpool inductie kookplaten:

Ondanks dat het merk Whirlpool geen groot assortiment aan inductie kookplaten heeft, hebben we een aantal favoriete exemplaren kunnen vinden. Een van onze favoriete inductie kookplaten is de Whirlpool WB B4877 NE. Deze is voorzien van 4 kookzones, zowel een 1 fase als een 2 fasen aansluiting en een nisbreedte van 75 centimeter. Dit betekent dat je genoeg ruimte hebt voor al je pannen en een goede maaltijd kunt bereiden voor een groot huishouden. Een andere favoriet is de Whirlpool WL S1360 NE. Deze inductie kookplaat is voorzien van zowel een 1 fase als 2 fasen aansluiting, 4 kookzones en heeft een nisbreedte van 56 centimeter. Deze inductie kookplaat beschikt over een flexibele kookzone.

8. Miele

Het merk Miele is in 1899 in Duitsland opgericht en bestaat dus al meer dan een eeuw. Het merk houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwikkelen van onder andere keukenapparatuur en witgoed, waaronder natuurlijk ook inductie kookplaten. Ondanks dat Miele niet veel inductie kookplaten in het assortiment heeft, zijn de kookplaten wel van hoge kwaliteit en zeker de moeite waard om te bekijken. Zo heeft Miele inductie kookplaten van verschillende nisbreedtes en maakt het ook gebruik van flexibele kookzones. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Miele inductie kookplaten.

Voordelen Miele:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende nisbreedtes

Nadelen Miele:

 • Klein assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete Miele inductie kookplaten:

Ondanks dat Miele niet veel inductie kookplaten in het assortiment heeft, hebben we een aantal favorieten kunnen vinden. Een van onze favoriete inductie kookplaten van Miele is de Miele KM 7465 FL. Deze inductie kookplaat is voorzien van een 2 fasen aansluiting, 4 kookzones en een nisbreedte van 60 centimeter. De kookplaat is daarnaast voorzien van maar liefst 2 flexibele kookzones. Ben je op zoek naar een inductie kookplaat met een nog grotere nisbreedte? Dan kun je voor de Miele KM 7210 FR gaan. Deze inductie kookplaat is voorzien van een 2 fasen aansluiting, 4 kookzones en een nisbreedte van 75 centimeter. Zo kun je voor het hele huishouden grote maaltijden voorbereiden!

9. ATAG

Het merk ATAG werd in 1948 opgericht in Nederland. Het merk houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed, waaronder natuurlijk ook inductie kookplaten. Het merk heeft geen groot assortiment aan verschillende inductie kookplaten, maar biedt wel een aantal hoogwaardige exemplaren aan. Zo zijn de inductie kookplaten voorzien van innoverende technologieën en kun je kiezen uit verschillende nisbreedtes. Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete exemplaren benoemd.

Voordelen ATAG:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen ATAG:

 • Klein assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete ATAG inductie kookplaten:

Ondanks dat het merk ATAG geen groot assortiment aan inductie kookplaten heeft, hebben we een aantal favoriete modellen kunnen vinden. Een van onze favoriete kookplaten is de ATAG HI06471EV. Deze kookplaat is voorzien van zowel een 1 fase als 2 fasen aansluiting, heeft 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. Ook beschikt de kookplaat over maar liefst 2 flexibele kookzones. Een andere favoriet is de ATAG HI7271M. Deze inductie kookplaat is voorzien van een 2 fasen aansluiting, 4 kookzones en een nisbreedte van maar liefst 75 centimeter. Hiermee kun je dus makkelijk met grote pannen koken en grote maaltijden voorbereiden voor het hele gezin.

10. SMEG

SMEG is een Italiaans merk dat in 1948 is opgericht. Het merk houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwikkelen van verschillende soorten keukenapparatuur, waaronder natuurlijk ook inductie kookplaten. Ondanks dat het assortiment aan inductie kookplaten niet heel groot is, is het zeker de moeite waard om de kookplaten te bekijken. Ze zijn namelijk van hoge kwaliteit en voorzien van innoverende technologieën. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete inductie kookplaten van het merk.

Voordelen SMEG:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen SMEG:

 • Geen groot assortiment
 • Prijzig

Onze favoriete SMEG inductie kookplaten:

Ondanks dat het assortiment van SMEG niet groot is, hebben we een aantal hoogwaardige inductie kookplaten kunnen vinden. Een inductie kookplaat springt eruit, dit is de SMEG S12M7953D. Deze inductie kookplaat is erg groot dankzij de nisbreedte van maar liefst 88 centimeter! Hiermee kun je erg grote maaltijden voorbereiden. De kookplaat is verder voorzien van 3 fasen, 5 kookzones en flexibele kookzones. Erg geschikt voor iedereen die graag kookt. Een andere optie is de SMEG SI4742D. Deze kookplaat is voorzien van 2 fasen, 4 kookzones en een nisbreedte van 56 centimeter. De ideale kookplaat voor een normaal huishouden dat graag fijn wil kunnen koken!

Veel gestelde vragen over de beste inductie kookplaat merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over inductie kookplaat merken.

Wat is de beste inductie kookplaat 60cm?

De AEG IKB64301XB is de beste inductie kookplaat 60cm. Met deze kookplaat kun je eenvoudig en snel maaltijden bereiden voor het hele gezin!

Wat is de beste inductie kookplaat 90cm?

De beste inductie kookplaat 90cm is de ATAG HI9271M. Deze inductie kookplaat is voorzien van een grote nisbreedte, waardoor je gemakkelijk een uitgebreide maaltijd kan bereiden voor een grote groep mensen. Ideaal voor de echte kookliefhebbers!

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste inductie kookplaat merken. Je weet bij welke merken je terecht kan voor een kwalitatieve inductie kookplaat. Ook heb je alvast inspiratie op kunnen doen van onze favoriete modellen. Wellicht zit er al een geschikte inductie kookplaat voor in jouw keuken bij!

Plaats een reactie