De Beste Koelkast Merken: Onze Top 10

Een koelkast is onmisbaar in de keuken van elk huishouden. Het is een aankoop wat je een keer in de zoveel jaren doet. Daardoor kan het lastig zijn om een geschikte koelkast voor in jouw keuken uit te zoeken. Wat zijn nou de beste koelkast merken en wat voor modellen zijn goede opties?

In deze koopgids leggen we het je allemaal uit. We zetten de top 10 beste koelkast merken op een rijtje én benoemen daarnaast van elk merk onze favoriete modellen. Zo wordt het voor jou een stuk makkelijker om een koelkast uit te kiezen die goed bij jou en je keuken past!

De top 10 beste koelkast merken

Hieronder hebben we de top 10 beste koelkast merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen!

We zetten niet alleen de beste koelkast merken op een rijtje, we benoemen daarnaast ook onze favoriete modellen van elk merk. Zo krijg jij een goed beeld van de verschillende merken en modellen!

1. AEG

Het merk AEG is al meer dan een eeuw oud. Het merk is namelijk al opgericht in 1883 in Duitsland en staat tegenwoordig bekend voor het produceren van hoogwaardige witgoedproducten en keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, wasdrogers en natuurlijk koelkasten. AEG heeft een ruim aanbod aan kwalitatieve koelkasten, waaronder zowel vrijstaande modellen als inbouw modellen. Zo zit er voor iedere keuken wel een geschikte koelkast tussen. Het merk biedt daarnaast ook koel-vries combinaties, waardoor je een koelkast en vriezer in een hebt. Als je geen last wilt krijgen van ijsvorming, kun je het beste voor een koelkast met No Frost gaan. De koelkasten van AEG staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dankzij het grote assortiment zit er voor iedereen wel een geschikte koelkast tussen. Hieronder hebben we onze favoriete modellen op een rijtje gezet.

Voordelen AEG:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Groot assortiment

Nadelen AEG:

 • Niet energiezuinig

Onze favoriete AEG-koelkasten:

Omdat AEG een groot assortiment aan koelkasten heeft, kan het lastig zijn om een model uit te kiezen dat goed bij jouw keuken past. Wij benoemen onze favoriete modellen en zo wordt het makkelijker om een goede keuze te maken. Een van onze favoriete modellen is de AEG RTS414E1AW. Dit is een tafelmodel koelkast met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De koelkast is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen en neemt niet veel ruimte in in de keuken. Ideaal voor als je op zoek bent naar een kleine koelkast. Heb jij juist een grote koelkast nodig? Dan kun je voor de AEG RKB539F1DW gaan. Deze koelkast heeft de look van een Amerikaanse koelkast en biedt ruimte voor wel 5 personen of zelfs meer. De DynamicAir technologie zorgt ervoor dat de koelkast overal even koud blijft. Helaas is deze koelkast wel minder energiezuinig met energielabel F. Ben je op zoek naar een inbouwkoelkast? Dan is de AEG SFB612F1AS een goede keuze. Deze koelkast biedt ruimte voor 3 tot 4 personen en is heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Kortom, er is genoeg keuze en er zit voor iedere keuken en gezin wel een geschikte koelkast tussen!

2. Bosch

Het merk Bosch bestaat ook al meer dan een eeuw en is opgericht in 1886 in Duitsland. Bosch staat bekend voor het ontwikkelen van hoogwaardige witgoedproducten en keukenapparatuur. Het merk houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Verder staan de koelkasten van Bosch bekend om hun net wat zuinigere modellen, waardoor je beter een milieubewuste keuze kunt maken. Het assortiment is erg groot en bestaat zowel uit vrijstaande modellen, inbouwmodellen en ook tafelmodellen. Er zit dus voor iedere keuken wel een geschikte koelkast tussen. Omdat het assortiment zo groot is, kan het wel lastiger zijn om een keuze te maken. Hieronder benoemen we daarom ook onze favoriete modellen.

Voordelen Bosch:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Energiezuiniger
 • Groot assortiment
 • Inbouw- en vrijstaande modellen

Nadelen Bosch:

 • Prijzig

Onze favoriete Bosch-koelkasten:

Het assortiment koelkasten van Bosch is erg groot. Wij benoemen daarom onze favorieten, zodat het voor jou makkelijker wordt om een keuze te maken. Een van onze favoriete koelkasten is de Bosch KSV36VWEP. Deze koelkast is vrijstaand en heeft 1 deur. De koelkast is erg groot en biedt ruimte voor wel meer dan 5 personen. De koelkast heeft een speciale vershoudzone, zodat groenten en fruit langer vers blijven. De koelkast heeft ook een luchtcirculatie technologie en is gemaakt van duurzame materialen voor een lange levensduur. Ben jij op zoek naar een koel-vriesmodel? Dan is de Bosch KGE36AWCA een goede optie. Deze koelkast is vrijstaand en biedt ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. De koelkast is een stuk energiezuiniger dan andere modellen en is voorzien van energielabel C. Verder heeft de koelkast een VitaFresh lade en FreshSense sensoren die voor een perfecte temperatuur zorgen en eten langer vers houden. Kortom, genoeg opties bij het uitkiezen van een Bosch koelkast!

3. Miele

Het merk Miele is ook al meer dan een eeuw oud en is ook opgericht in Duitsland. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en innoverende technologieën. Het merk heeft echter geen groot assortiment aan koelkasten, maar focust zich op de inbouwmodellen. Zo kun je bij Miele terecht voor bijvoorbeeld 1-deurs inbouwmodellen of een inbouw koel-vries combinatie. De inbouw modellen van Miele zijn van hoge kwaliteit en daarom een goede keuze voor als je specifiek op zoek bent naar een inbouwkoelkast. Sommige koelkasten zijn voorzien van vershoudzones en een No Frost functie. De koelkasten van het merk staan ook bekend om hun lage geluidsniveau, zodat je niet veel last krijgt van het geluid van de koelkast. Hieronder benoemen we onze favoriete modellen.

Voordelen Miele:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Inbouwmodellen
 • Laag geluidsniveau

Nadelen Miele:

 • Prijzig
 • Klein assortiment

Onze favoriete Miele-koelkasten:

Ondanks dat Miele geen groot assortiment aan koelkasten heeft, benoemen we een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen is de Miele K 7303 F Selection. Dit inbouwmodel heeft 1 deur en biedt genoeg ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. De koelkast heeft een laag geluidsniveau en heeft een middenklasse koelkwaliteit. Ook kun je extra koelen met de superkoelen functie. Wil je liever een inbouw koel-vries combinatie? Dan is de Miele KFN 7714 F een goede keuze. Deze koelkast is voorzien van No Frost en een goede luchtcirculatie. De koelkast biedt ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Ook kun je supervriezen, zodat je snel iets kan laten afkoelen. Kortom, er is genoeg keuze uit inbouwmodellen van het merk Miele.

4. Beko

Het merk Beko is in 1954 opgericht in Turkije en houdt zich bezig met het ontwikkelen van onder andere keukenapparatuur en witgoed. Denk bijvoorbeeld aan vaatwassers, diepvriezers, koelkasten, wasmachines en drogers. Het merk staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Tegen een lage prijs heb je al een geschikte koelkast voor in jouw keuken. Het merk biedt verschillende modellen, zoals een koel-vriescombinatie, een tafelmodel, een Amerikaanse koelkast, inbouwmodellen en vrijstaande modellen. Het assortiment is erg groot en zo zit er voor iedereen wel een geschikt model tussen. Het nadeel aan de koelkasten van Beko is dat ze niet erg energiezuinig zijn. Verder moet je geen hoogwaardige kwaliteit of erg innoverende technologieën verwachten. Maar dit heeft natuurlijk alles te maken met de lage prijs. Daarom is het merk een zeer goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope koelkast!

Voordelen Beko:

 • Lage prijzen
 • Groot assortiment
 • Veel verschillende modellen

Nadelen Beko:

 • Niet energiezuinig
 • Geen hoogwaardige en innoverende technologieën

Onze favoriete Beko-koelkasten:

Omdat Beko een groot assortiment aan koelkasten heeft, kan het lastig zijn om een geschikt model uit te kiezen. Daarom benoemen wij hier onze favoriete Beko-koelkasten. Een van onze favoriete modellen is de Beko TSE1285N. Dit is een van de meest simpele tafelmodellen van het merk, die voorzien is van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De koelkast is voorzien van een vriesvak en is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. De MinFrost functie zorgt ervoor dat de ijsvorming verminderd wordt. Ook heeft de koelkast een laag geluidsniveau, waardoor je het niet zal horen. Als je op zoek bent naar een koel-vriescombinatie is de Beko RCSA270K30XBN een goede optie. Deze koelkast heeft de uitstraling van een Amerikaanse koelkast en is 1-deurs. Deze vrijstaande koelkast biedt ruimte voor een huishouden tot 4 personen. Verder is de koelkast ook voorzien van MinFrost en heeft het een laag geluidsniveau. Ben jij op zoek naar een inbouwkoelkast? Dan kun je voor de Beko BLSA821M3SN gaan. Deze koelkast is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 1 deur. De koelkast biedt ruimte voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte koelkast bij van het merk Beko!

5.  Samsung

Het merk Samsung is in 1969 opgericht in Zuid-Korea. Het merk houdt zich bezig met het ontwikkelen van onder andere televisies, smartphones, keukenapparatuur en witgoed. Hieronder vallen dus ook koelkasten, waar het merk een ruim assortiment van aanbiedt. Samsung heeft een ruim aanbod aan verschillende koelkast modellen, waaronder een koel-vries combinatie, inbouw modellen, vrijstaande modellen en Amerikaanse modellen. De meeste koelkasten van het merk zijn erg energiezuinig, in tegenstelling tot koelkasten van andere merken. Ook houdt Samsung zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe innoverende technologieën. Verder zijn de koelkasten van Samsung allemaal voorzien van de Samsung’s Smart Space, waardoor je de koelruimte kunt indelen naar jouw smaak. Samsung heeft een groot assortiment aan koelkasten en daarom kan het lastig worden om een geschikte koelkast voor in jouw keuken uit te zoeken. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Samsung-koelkasten.

Voordelen Samsung:

 • Groot assortiment
 • Verschillende modellen
 • Innoverende technologieën
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Energiezuinig

Nadelen Samsung:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete Samsung-koelkasten:

Omdat Samsung over een groot assortiment aan koelkasten beschikt, kan het lastig worden om er een uit te kiezen voor in jouw keuken. Wij benoemen daarom een aantal van onze favoriete keuzes, zodat jij alvast inspiratie op kunt doen. Een van onze favoriete modellen is de Samsung RB34T605CB1. Dit model is een koel-vries combinatie en is voorzien van energielabel C, waardoor de koelkast erg energievriendelijk is. Verder is de koelkast voorzien van vershoudzones, een laag geluidsniveau en een Optimal Fresh+ lade. Ben jij op zoek naar een inbouwmodel? Dan is de Samsung BRB2670SEWW/EF een goede optie. Deze koelkast is voorzien van een koel-vries combinatie en geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. De koelkast maakt gebruik van het All Around Cooling systeem, de No Frost technologie, de SpaceMax functie en een vershoudzone. Ben jij op zoek naar een energiezuinige koel-vries combinatie? Dan kun je voor de Samsung RB38A7B6BS9/EF kiezen. Deze koelkast is voorzien van energielabel B en biedt ruimte voor een huishouden van 5 of meer personen. Kortom, er valt genoeg te kiezen en er zit voor iedereen wel een geschikte koelkast bij van het merk Samsung!

6. Siemens

Het merk Siemens bestaat al bijna 2 eeuwen en is in 1847 opgericht in Duitsland. Het merk houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Siemens heeft een erg groot assortiment aan koelkasten van hoogwaardige kwaliteit. Ook houdt het merk zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën, zodat de koelkasten altijd van de beste kwaliteit zijn. Het merk biedt onder andere inbouwmodellen, vrijstaande modellen, koel-vriescombinaties en Amerikaanse modellen aan. Zo zit er voor iedere keuken wel een geschikt model bij. Ook Siemens heeft een aantal energiezuinige koelkasten in het assortiment. De prijzen van de koelkasten liggen wel een stuk hoger dan bij andere merken, maar hiervoor krijg je een hoogwaardige kwaliteit terug. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Siemens-koelkasten.

Voordelen Siemens:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende modellen
 • Energiezuinige modellen

Nadelen Siemens:

 • Prijzig

Onze favoriete Siemens-koelkasten:

Omdat Siemens een groot assortiment aan koelkasten heeft, kan het lastig zijn om een geschikt model uit te kiezen voor in jouw keuken. Wij benoemen een aantal van onze favorieten, zodat jij alvast wat inspiratie op kunt doen. Een van onze favoriete Siemens-koelkasten is de Siemens KS36VAXEP. Deze koelkast is vrijstaand, 1-deurs en biedt ruimte voor een huishouden van 5 of meer personen. De koelkast is voorzien van een vershoudzone, een hyperFresh plus lade en energielabel E. Ben jij op zoek naar een energiezuinige koelkast? Dan kun je voor de Siemens KG39E8XBA kiezen. Dit is een vrijstaande koel-vriescombinatie en is met energielabel B erg energievriendelijk. Ook deze koelkast heeft vershoudzones, een hyperFresh lade en een bigBox lade. Ben jij op zoek naar een inbouwmodel? Dan kun je voor de Siemens KI86SAFE0 kiezen. Dit is een koel-vriescombinatie dat geschikt is voor een huishouden van 5 of meer personen. Kortom, er valt genoeg te kiezen bij het merk Siemens!

7. Inventum

Het merk Inventum is een Nederlands merk dat in het jaar 1908 is opgericht. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur, boilers en ventilatiewarmtepompen. Het merk biedt daarom ook koelkasten aan. Het assortiment is niet heel groot, maar toch zitten er een heleboel verschillende modellen tussen. Zo zit er voor elke keuken wel een geschikte koelkast bij. Het merk staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo kun je al voor een lage prijs een koelkast van goede kwaliteit aanschaffen. Het merk heeft een aantal modellen met de No Frost functie, waardoor je de koelkast nooit hoeft te ontdooien. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Inventum-koelkasten.

Voordelen Inventum:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Verschillende modellen
 • No Frost functie

Nadelen Inventum:

 • Geen groot assortiment
 • Niet energiezuinig

Onze favoriete Inventum-koelkasten:

Ondanks dat het merk geen ruim assortiment aan koelkasten heeft, kunnen we een aantal goede opties opnoemen. Een van onze favoriete Inventum-koelkasten is de Inventum KV5508. Dit is een tafelmodel en het is voorzien van een klein vriesvak. De koelkast biedt genoeg ruimte voor een huishouden van 1 tot 2 personen en is voorzien van een speciale groentelade onderin. Wil je liever een inbouwmodel? Dan kun je beter voor de Inventum IKV1788S gaan. Dit is een koel-vries combinatie inbouwmodel. Deze koelkast is voorzien van het maxi-fresh preserver systeem, een vershoudzone en een goede luchtcirculatie. De koelkast is geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het vriesgedeelte is voorzien van No Frost, waardoor je het niet hoeft te ontdooien. Wil je liever een 1-deurs inbouwmodel? Dan kun je voor de Inventum IKK1021D gaan. Deze koelkast is geschikt voor een huishouden tot 3 personen en heeft een laag geluidsniveau. Kortom, er is genoeg keuze en er zit voor iedereen wel een geschikte koelkast tussen!

8. Atag

Het merk Atag is in 1948 opgericht in Nederland en is onder andere leverancier van cv-ketels, zonnepanelen maar ook keukenapparatuur, waaronder koelkasten. Het merk focust zich vooral op het ontwikkelen van inbouwkoelkasten en biedt hoogwaardige en kwalitatieve inbouwkoelkasten. Ook houdt het merk zich voortdurend bezig met innoverende technologieën, zodat de koelkasten altijd zijn voorzien van nieuwe functies. Het assortiment aan koelkasten is niet erg groot. Het bestaat namelijk alleen uit inbouwkoelkasten. Als je op zoek bent naar een inbouwkoelkast, is het zeker de moeite waard om de modellen van dit merk eens te bekijken. Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete modellen benoemd.

Voordelen Atag:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende inbouwmodellen

Nadelen Atag:

 • Geen groot assortiment
 • Prijzig
 • Niet energievriendelijk

Onze favoriete Atag-koelkasten:

Ondanks dat het merk geen groot assortiment aan koelkasten heeft, hebben wij een aantal favorieten kunnen vinden. Een van onze favoriete koelkasten van het merk is het inbouwmodel Atag KD63122B Wit. Dit model heeft een inhoud van 189 liter en is daarom geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Het is een koel-vriescombinatie en is voorzien van energielabel E. Een ander favoriet model van het merk is de Atag KD63088A Wit. Dit is een inbouwmodel dat alleen uit een koelkast bestaat. De koelkast is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen en is voorzien van energielabel E. Wil jij graag een koelkast met een No Frost functie? Dan kun je voor Atag KD66178DN gaan. Deze koel-vriescombinatie is erg groot en biedt ruimte voor een huishouden van 5 of meer personen. Verder is de koelkast voorzien van een No Frost functie, zodat je het nooit hoeft te ontdooien.

9. LG

Het merk LG is opgericht in 1947 in Zuid-Korea en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica en keukenapparatuur, waaronder natuurlijk koelkasten. Het merk heeft een groot assortiment aan koelkasten van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt uit veel verschillende modellen kiezen, waaronder 1-deurs, Amerikaans en koel-vriescombinaties. Het merk biedt alleen vrijstaande koelkasten aan en geen inbouwmodellen. Ook biedt het merk een aantal energiezuinige modellen aan en houdt het zich bezig met het optimaliseren van innoverende functies en technologieën. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen van het merk.

Voordelen LG:

 • Groot assortiment
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Verschillende modellen
 • Energiezuinige modellen
 • Innoverende functies

Nadelen LG:

 • Prijzig
 • Geen inbouwmodellen

Onze favoriete LG-koelkasten:

Omdat LG een groot assortiment aan koelkasten heeft, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wij benoemen daarom een aantal van onze favoriete LG-koelkasten. Een van onze favoriete modellen is de LG GBB61PZGCN1. Deze koel-vriescombinatie is geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer en heeft energielabel C. De koelkast biedt functies als DoorCooling, Moist Balance Crisper en een laag geluidsniveau. Wil jij graag een Amerikaanse koelkast? Dan zou je voor de LG GSLV51PZXE kunnen gaan. Deze koelkast is erg groot en daarom geschikt voor grote gezinnen van 5 of meer personen. De koelkast heeft een water- en ijsdispenser, waarmee je ijsblokjes kan maken. De koelkast is ook voorzien van een laag geluidsniveau, zodat je geen last krijgt van het geluid. Wil je graag een energiezuinig koelkast? Dan kun je voor de LG GBB92MCABP kiezen. Deze koel-vriescombinatie is voorzien van energielabel B en daarmee erg energiezuinig. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte koelkast tussen!

10. Liebherr

Het merk Liebherr is in 1949 opgericht in Zwitserland en houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten, waaronder koelkasten. Het merk heeft een ruim assortiment aan koelkasten. Je kunt kiezen uit zowel inbouw- als vrijstaande modellen. Zo zit er voor iedere keuken wel een geschikte koelkast tussen. Het merk staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is een interessante optie voor als je op zoek bent naar een goedkopere koelkast. Omdat het assortiment erg groot is, kan het lastig zijn om een koelkast uit te zoeken. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen van het merk.

Voordelen Liebherr:

 • Ruim assortiment
 • Zowel inbouw- als vrijstaande modellen
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Liebherr:

 • Niet energiezuinig

Onze favoriete Liebherr-koelkasten:

Omdat het assortiment erg groot is, kan het lastig worden om een geschikte koelkast uit te zoeken. Wij benoemen onze favoriete modellen, zodat je alvast wat inspiratie op kunt doen. Een van onze favoriete modellen is de Liebherr TP 1744-20. Dit tafelmodel is een goede optie voor als je op zoek bent naar een kleine, simpele koelkast. De koelkast is voorzien van energielabel D en is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Wil je graag een koel-vriescombinatie? Dan zou je voor de Liebherr CNd 5203-20 kunnen gaan. Deze koelkast is voorzien van energielabel D en is geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Wil je liever een inbouwkoelkast? Dan kun je voor de Liebherr IRf 3900-20 gaan. Deze koelkast is 1-deurs en geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen. Kortom, het merk biedt genoeg keuze en er zit voor iedere keuken wel een geschikte koelkast tussen!

Veel gestelde vragen over de beste koelkast merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste koelkast merken.

Wat is de beste Amerikaanse koelkast?

De beste koelkast van dit moment is de Samsung RS68A8821SL. Deze koelkast is erg ruim, heeft zowel veel vriesruimte als koelruimte én beschikt over een water- en ijsdispenser.

Wat is de beste koel-vriescombinatie?

De beste koel-vriescombinatie van dit moment is de Samsung RB36T602CSA. Deze koel-vriescombinatie biedt veel ruimte en is erg energiezuinig!

Wat is de beste inbouwkoelkast?

De Liebherr IRd 3920-60 is de beste inbouwkoelkast van dit moment. De koelkast heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is geschikt voor een huishouden van 3 tot 4 personen.

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste koelkast merken. Nu heb je een veel beter idee gekregen over de beste koelkast merken. Jij kunt nu bepalen welk merk het beste bij jou past en welk model het beste bij jouw keuken past!

Plaats een reactie