De Beste Oven Merken: Onze Top 10

Iedereen heeft er wel een nodig, een oven. Maar wat zijn nou goede ovens en bij welke merken kun je terecht voor een kwalitatieve nieuwe oven? In deze koopgids leggen we het je uit! We zetten de top 10 beste oven merken op een rijtje, zodat jij weet bij welke merken je goed terecht kan voor het uitzoeken van een nieuwe oven.

Verder benoemen we van elk merk een aantal van onze favoriete modellen. Zo krijg je meteen een goed beeld van welke ovens het merk allemaal in het assortiment heeft. Uiteindelijk kun jij de oven uitkiezen die het best bij jouw keuken past!

De top 10 beste oven merken van 2022

Hieronder hebben we de top 10 beste oven merken van 2022 op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen.

1.      Bosch

Het merk Bosch bestaat al meer dan een eeuw en is in 1886 in Duitsland opgericht. Het merk houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Bosch heeft ook een heel aantal hoogwaardige ovens in het assortiment. Het merk houdt zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Dit zie je zeker terug in de ovens van het merk. Zo biedt het merk onder andere ovens aan met een AutoPilotfunctie waarmee je alleen het juiste gerecht hoeft te kiezen. Verder heeft Bosch ook combiovens in het assortiment en kun je kiezen voor een inbouwoven. Omdat de keuze vrij groot is, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete ovens van het merk.

Voordelen Bosch:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • AutoPilotfunctie
 • Combiovens en inbouwovens
 • Groot assortiment

Nadelen Bosch:

 • Prijzig

Onze favoriete Bosch ovens:

Omdat het merk Bosch een groot assortiment aan ovens heeft, kan het lastig zijn om een geschikte oven voor in jouw keuken uit te zoeken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete ovens. Een van onze favoriete ovens is de Bosch HBA534BS0. Dit is een inbouw solo oven, met 7 verwarmingsmogelijkheden. Ideaal om al je favoriete gerechten in te bakken! Een andere optie is de Bosch HBA578BS0. Dit is ook een inbouw solo oven met maar liefst 10 verwarmingsmogelijkheden. Deze oven hoef je niet schoon te maken dankzij het pyrolyse reinigingsprogramma. Ben je juist op zoek naar een combioven? Dan is de Bosch HRA558BS1 wellicht een goede optie. Bij deze oven kun je zowel gebruik maken van de magnetron functie als stoom- of gewone oven functie. Ideaal voor als je vaak verschillende gerechten wilt kunnen maken! Je merkt het al, Bosch heeft voor iedereen wel een geschikte oven in het assortiment.

2.      Siemens

Siemens bestaat al bijna 2 eeuwen en is in 1847 opgericht in Duitsland. Het merk houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Hier horen natuurlijk ook ovens bij. Siemens heeft een groot assortiment aan ovens, welke bekend staan om hun hoogwaardige kwaliteit. Het merk houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën om de kwaliteit en het gebruiksgemak van de ovens te verhogen. Het assortiment bestaat onder andere uit inbouw ovens en combiovens. Ook kun je kiezen voor ovens met slimme technologieën zoals cookControl, automatische programma’s en activeClean systemen. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te kiezen voor jouw keuken. Daarom benoemen we hieronder onze favoriete Siemens ovens.

Voordelen Siemens:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën
 • Inbouw- en combiovens

Nadelen Siemens:

 • Prijzig

Onze favoriete Siemens ovens:

Het assortiment ovens van Siemens is vrij groot en daarom kan het lastig zijn om een geschikte oven te vinden. Daarom benoemen we hier onze favoriete modellen. Een van onze favoriete opties is de Siemens HB676G5S6. Dit is een solo oven waarmee je gerechten tot een maximale temperatuur van 300 graden bakken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je gerechten met de turbo hetelucht te bakken of op andere temperatuur niveaus. De oven beschikt verder over pyrolyse waardoor de oven erg makkelijk schoon te maken is. Ben je op zoek naar een oven met een lagere prijs? Dan kan de Siemens HB537ABS0 een goede keuze zijn. Deze solo oven biedt een aantal automatische kookprogramma’s en heeft een maximale temperatuur van 275 graden. Wil jij juist graag een hoogwaardige combi stoomoven? Dan is de Siemens HS658GXS7 een goede keuze. Deze is voorzien van een turbo hetelucht functie, heeft een kerntemperatuurmeter en wel 40 verschillende automatische programma’s om uit te kiezen. Kortom, er is genoeg keuze bij Siemens!

3.      AEG

Het merk AEG is ook in Duitsland opgericht in het jaar 1883 en bestaat dus al meer dan een eeuw. Het merk houdt zich tegenwoordig onder andere bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed, waaronder natuurlijk ook ovens. De ovens van het merk zijn van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van handige functies. Dit komt omdat AEG voortdurend bezig is met het ontwikkelen van innoverende technologieën. De ovens van het merk bieden veel verschillende programma’s, zodat je verschillende gerechten kan bereiden. Ook kun je kiezen uit zowel solo ovens, inbouw ovens en combiovens. Er zit voor iedere keuken wel een geschikte oven tussen. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te kiezen. Daarom benoemen wij hieronder onze favoriete modellen van het merk.

Voordelen AEG:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën
 • Inbouw- en combiovens

Nadelen AEG:

 • Aan de prijzige kant

Onze favoriete AEG ovens:

Omdat het assortiment aan ovens van AEG vrij groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom benoemen wij onze favorieten hier. Een van onze favoriete ovens van AEG is de AEG BPS33102ZM. Dit is een inbouw solo oven met een maximale temperatuur van 300 graden. Deze oven is voorzien van pyrolyse en daarom erg makkelijk schoon te maken. Verder is de oven ook voorzien van een turbo hetelucht stand, waarmee je gerechten op verschillende niveaus kunt bakken. Als je voor een combioven wilt gaan, kun je voor de AEG KMS361000M kiezen. Deze inbouwoven biedt keuze uit veel verschillende programma’s en heeft uiteraard een magnetronfunctie. Ideaal voor als je het beste van beide werelden wilt! Als je voor een inbouw combi stoomoven wilt gaan, kun je voor de AEG BSE682020M kiezen. Deze oven biedt maar liefst 25 verschillende programma’s, heeft een kerntemperatuurmeter en een geheugenfunctie. Kortom, er is genoeg keuze bij het merk AEG!

4.      Samsung

Ook het merk Samsung heeft een ruim assortiment aan ovens. Het merk is in 1969 opgericht in Zuid-Korea en houdt zich tegenwoordig bezig met het ontwikkelen van veel verschillende elektronicaproducten. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, huishoudelijke apparatuur en natuurlijk ook keukenapparatuur, waaronder ovens. Het merk biedt een aantal hoogwaardige ovens en is voortdurend bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Verder zijn de ovens van Samsung voorzien van een stijlvol design dat je keuken er mooier uit laat zien. Samsung biedt ovens aan in verschillende prijsklassen. Hierdoor kun je bij Samsung terecht voor zowel een goedkope oven als een wat prijzigere oven van hoogwaardige kwaliteit. Omdat Samsung een aantal verschillende modellen aanbiedt, kan het lastig zijn om een geschikte oven te kiezen. Hieronder benoemen we daarom een aantal van onze favoriete modellen!

Voordelen Samsung:

 • Groot assortiment
 • Verschillende prijsklassen
 • Stijlvol design
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën

Nadelen Samsung:

 • Geen combiovens

Onze favoriete Samsung ovens:

Omdat het assortiment aan ovens bij Samsung vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te kiezen voor in jouw keuken. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete modellen. Een van onze favoriete Samsung ovens is de Samsung NV75A6549RK/EF. Deze inbouwoven biedt keuze uit maar liefst 40 automatische programma’s, waardoor je veel verschillende gerechten goed kan bereiden. De maximale temperatuur van deze oven is 250 graden en is voorzien van telescopische rails, zodat je het gerecht zonder je handen te branden uit de oven kan halen. Ben je op zoek naar een oven met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding? Dan kun je voor de Samsung NV66M3571BS gaan. Deze solo oven is voorzien van pyrolyse, heeft 25 automatische programma’s en een maximumtemperatuur van 250 graden. Wil je voor een hoogwaardig model gaan? Dan is de Samsung NV75A6679RS/EF een goede optie. Deze inbouw solo oven is voorzien van pyrolyse, een topklasse gebruiksgemak en heeft een maximale temperatuur van 250 graden. Kortom, er zit voor elke keuken wel een geschikte Samsung oven tussen!

5.      ETNA

Het merk ETNA is op Nederlandse bodem opgericht in het jaar 1856. Het merk houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur, waaronder natuurlijk ovens. Het merk heeft een groot assortiment aan verschillende ovens in verschillende prijsklassen. Zo zit er voor elk budget wel een geschikte oven tussen. Ook kun je kiezen uit zowel een combioven als een solo oven. ETNA houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Dat betekent dat de ovens altijd voorzien zijn van handige functies en een goede kwaliteit. Omdat het assortiment vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te kiezen voor jouw keuken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete ovens.

Voordelen ETNA:

 • Hoge kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Innoverende technologieën
 • Verschillende prijsklassen

Nadelen ETNA:

 • Geen topklasse bereidingskwaliteit

Onze favoriete ETNA ovens:

Omdat het assortiment ovens bij ETNA vrij groot is, kan het lastig zijn om een geschikt model uit te zoeken voor in jouw keuken. Daarom benoemen we hier onze favoriete modellen. Een van onze favoriete ovens is de ETNA CM751ZT. Dit is een inbouw combioven die voorzien is van maar liefst 20 automatische standen. De oven is erg gebruiksvriendelijk en heeft een maximale temperatuur van 230 graden. Ben je juist op zoek naar een solo oven? Dan kun je voor de ETNA OM165ZT gaan. Deze oven is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft maar liefst 7 verschillende programma’s om uit te kiezen. Ideaal voor als je een klein budget hebt, maar toch graag een fijne oven wilt. Als je voor een hoogwaardige combioven wilt gaan, is de ETNA MO470ZT een goede optie. Deze inbouw combioven is voorzien van 10 automatische programma’s en een maximale temperatuur van 250 graden. Kortom, er is genoeg keuze bij het merk ETNA en er zit voor elke keuken wel een geschikte oven tussen!

6.      Steba

Het merk Steba is misschien wat minder bekend, maar biedt toch een aantal hoogwaardige ovens die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. Het merk is in het jaar 1919 opgericht in Duitsland en houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur. Het merk heeft verschillende vrijstaande en compacte ovens in het assortiment. Deze ovens zijn vrijwel allemaal erg betaalbaar en daarom favoriet bij mensen met een kleiner budget. Alle ovens van Steba zijn voorzien van een kruimellade, waardoor je de oven goed schoon kan maken. Ook kun je kiezen uit zowel combiovens als solo ovens en zo zit er voor elke keuken wel een geschikte oven tussen. Omdat het lastig kan zijn om de perfecte oven uit te kiezen, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete Steba ovens.

Voordelen Steba:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Vrijstaande ovens
 • Betaalbare ovens
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Steba:

 • Geen inbouwovens

Onze favoriete Steba ovens:

Ondanks dat het assortiment niet erg groot is, kan het lastig zijn om de perfecte oven te kiezen voor in jouw keuken. Daarom benoemen we een aantal van onze favorieten. Een van onze favorieten is de Steba SG40. Dit is een combi stoomoven die voorzien is van maar liefst 49 verschillende programma’s. Zo kun je elk gerecht precies goed bereiden en gerechten van topklasse bereiden. Wil je liever voor een kleine solo oven gaan van een lage prijs? Dan kun je voor de Steba KBM19 gaan. Deze vrijstaande solo oven is voorzien van een erg scherpe prijs en heeft een maximale temperatuur van 230 graden. Wil je toch liever voor een vrijstaande solo oven gaan met meer mogelijkheden? Dan kun je kiezen voor de Steba KBM60. Deze oven wordt geleverd met een handig draaispit rooster en een timer. Ook deze oven is voorzien van een handige kruimelplaat die kruimels opvangt, zodat je de oven makkelijk kan schoonmaken. Je merkt het al, er zit voor elke keuken wel een geschikte oven tussen!

7.      Miele

Ook Miele is een van de beste oven merken van dit moment. Het merk is in 1899 opgericht in Duitsland en houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed, waaronder natuurlijk ook ovens. De ovens van het merk zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn gemaakt van erg duurzaam materiaal. Zo weet je zeker dat je jarenlang kan genieten van je Miele oven. Ovens van Miele staan ook bekend om hun stijlvolle design, dat elke keuken een stuk mooier maakt. Uiteraard is het merk continu bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Miele biedt verder verschillende soorten ovens aan, zoals combiovens en solo ovens. Ondanks dat het assortiment ovens niet erg groot is, kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te zoeken. Daarom benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete Miele ovens!

Voordelen Miele:

 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam materiaal
 • Stijlvol design
 • Innoverende technologieën
 • Combiovens en solo ovens

Nadelen Miele:

 • Prijzig

Onze favoriete Miele ovens:

Miele heeft niet veel verschillende ovens in het assortiment, maar toch kan het lastig zijn om een geschikte oven uit te kiezen. Daarom benoemen we een aantal van onze favoriete ovens. Een van onze favorieten is de Miele H 2265-1 B. Deze inbouw solo oven is voorzien van een turbo hetelucht functie en een maximale temperatuur van 250 graden. Ben jij juist op zoek naar een combioven? Dan zou je voor de Miele H 7140 BM kunnen gaan. Deze oven is van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van veel verschillende standen. Zo kun je veel verschillende gerechten goed bereiden. Deze combioven kun je ook nog eens bedienen via de Miele@home app op je smartphone of je tablet. Wil je graag een solo stoomoven? Dan kun je voor de Miele DG 7140 kiezen. Deze stoomoven is van hoge kwaliteit, heeft maar liefst 20 automatische programma’s, een stoomfunctie en kun je bedienen via de app op je mobiel of tablet. Kortom, er zit voor iedere keuken wel een geschikte Miele oven tussen!

8.      Inventum

Het merk Inventum komt ook van Nederlandse bodem en is in 1908 opgericht. Het merk focust zich tegenwoordig vooral op het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Het merk heeft ook een aantal ovens in het assortiment. Dit zijn er niet heel veel, maar toch is het zeker de moeite waard om de ovens van Inventum te bekijken als je op zoek bent naar een nieuwe oven. Inventum heeft namelijk een aantal vrijstaande ovens in het assortiment. Deze ovens zijn erg goedkoop en daarom erg geschikt voor mensen met een kleiner budget. Ondanks dat het merk geen groot assortiment aan ovens heeft, benoemen we hieronder een aantal van onze favorieten.

Voordelen Inventum:

 • Goede kwaliteit
 • Goedkoop
 • Vrijstaande ovens

Nadelen Inventum:

 • Geen luxe kwaliteit
 • Klein assortiment

Onze favoriete Inventum ovens:

Inventum heeft geen groot assortiment aan ovens, maar ondanks dat benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete ovens van het merk. Een van onze favoriete exemplaren is de Inventum OV607B. Dit is een vrijstaande mini solo oven die ideaal is voor als je bijvoorbeeld een kleine keuken hebt. De oven is voorzien van een erg lage prijs en dus ook fijn voor mensen met een klein budget. Wil je graag een nog goedkoper exemplaar? Dan zou je voor de Inventum OV207B kunnen gaan. Deze oven is bijvoorbeeld erg handig voor studenten die op zoek zijn naar een goedkope kleine vrijstaande solo oven. Je merkt het al, het assortiment is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope oven!

9.      ATAG

Het merk ATAG komt ook van Nederlandse bodem en is in 1948 opgericht. Het merk richt zich tegenwoordig vooral op het ontwikkelen van keukenapparatuur, waaronder ovens. De ovens van het merk ATAG zijn van hoogwaardige kwaliteit en dus zeker de moeite waard om te bekijken. Het merk heeft alleen combiovens in het assortiment, dus voor mensen die op zoek zijn naar een combioven is het zeker aan te raden om de ovens van ATAG eens te bekijken. Omdat het assortiment niet heel groot is, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we hieronder een aantal van onze favoriete ovens van het merk benoemd.

Voordelen ATAG:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Combiovens
 • Innoverende technologieën

Nadelen ATAG:

 • Klein assortiment
 • Geen solo ovens

Onze favoriete ATAG ovens:

Ondanks dat het merk ATAG geen groot assortiment aan ovens heeft, benoemen we hier een aantal van onze favoriete ovens van het merk. Een van onze favorieten is de ATAG BCM4611C. Dit is een inbouw combioven van hoge kwaliteit die voorzien is van een topklasse bereidingskwaliteit. Je kunt uit maar liefst 127 verschillende automatische programma’s kiezen. Het Aqua clean reinigingssysteem zorgt ervoor dat het vuil los wordt geweekt en zo kun je de oven goed en snel schoonmaken. Een andere favoriet is de ATAG CS6692. Dit is een inbouw stoomoven die ook voorzien is van een topklasse bereidingskwaliteit. Verder heeft de oven een stoomfunctie en is de oven ook voorzien van het Steam Clean reinigingssyteem. Kortom, het merk heeft een aantal hoogwaardige ovens in het assortiment die zeker de moeite waard zijn om te bekijken!

10. Whirlpool

Het merk Whirlpool bestaat ook al meer dan een eeuw en is in het jaar 1911 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk houdt zich tegenwoordig vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Hieronder vallen natuurlijk ook ovens. Het merk heeft niet veel verschillende ovens in het assortiment, maar toch is het de moeite waard om de ovens van het merk te bekijken. De ovens zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een oven van een lage prijs. Ondanks dat het merk geen groot assortiment heeft, benoemen we hieronder een aantal van onze favoriete exemplaren.

Voordelen Whirlpool:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen Whirlpool:

 • Klein assortiment
 • Geen innoverende technologieën

Onze favoriete Whirlpool ovens:

Ondanks dat Whirlpool niet veel ovens in het assortiment heeft, benoemen we een aantal van onze favoriete exemplaren. Een van onze favoriete ovens van het merk is de Whirlpool AKZ9 6220 IX. Deze inbouw solo oven is voorzien van de hydrolyse technologie voor het reinigen van de oven. Ook is de oven voorzien van verschillende programma’s, een telescopische rail en een turbo hetelucht functie. Ideaal voor het bereiden van al je favoriete gerechten! Een andere favoriet is de Whirlpool AKZ9 6240 NB. Deze inbouw solo oven is voorzien van 13 verschillende functies, een turbo hetelucht functie en een timer. Kortom, bij Whirlpool kun je zeker terecht voor een kwalitatieve oven!

Veel gestelde vragen over de beste oven merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste oven merken.

Wat is het beste merk voor een inbouwoven?

Het merk Siemens is op dit moment het beste merk voor een inbouwoven. Het merk biedt inbouwovens van hoogwaardige kwaliteit en met veel handige en innoverende functies en technologieën. Ideaal voor het bakken van al je gerechten!

Wat is het beste merk voor een minioven?

Het beste merk voor een minioven van dit moment is Inventum. Bij Inventum kun je terecht voor een minioven met een lage prijs. Ideaal voor bijvoorbeeld studenten of mensen met een kleine keuken en een klein budget!

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste oven merken. Nu kun jij op zoek gaan naar de oven die het beste bij jouw keuken past!

Plaats een reactie