De Beste Vaatwasser Merken: Onze Top 10

Een vaatwasser is een fijne oplossing voor als je niet iedere dag wilt afwassen. Het scheelt een hoop tijd en werk en vooral als je met een groter huishouden bent is het fijn om een vaatwasser te hebben. Maar wat zijn nou goede merken voor een vaatwasser?

In deze koopgids hebben we de top 10 beste vaatwasser merken op een rijtje gezet. Van elk merk zetten we de voor- en nadelen op een rijtje. Ook lichten we een paar populaire modellen van elk merk toe, zodat je alvast inspiratie op kunt doen voor het uitzoeken van een nieuwe vaatwasser!

Uiteindelijk kun jij kiezen voor het merk dat het beste aan jouw wensen voldoet en een geschikte vaatwasser voor in je keuken uitzoeken!

De top 10 beste vaatwasser merken

Hieronder hebben we de top 10 beste vaatwasser merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende reviews en beoordelingen van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen!

1. Bosch

Het merk Bosch is het meest hoogwaardige merk voor vaatwassers van dit moment. Het merk is in 1886 opgericht in Duitsland en houdt zich al jarenlang bezig met het ontwikkelen van consumentenelektronica, waarvan met name witgoed. De vaatwassers van Bosch staan bekend om hun energievriendelijkheid en effectiviteit. De vaatwassers zijn voorzien van zeoliet en zorgen ervoor dat je vaat helemaal droog wordt en geen waterdruppels achterlaat. Zo kun je de vaat gelijk weer in de kast leggen en hoef je het niet af te drogen. Ook de wat delicatere materialen kun je goed kwijt in een Bosch vaatwasser, dankzij het VarioFlex korfsysteem. De vaatwassers van Bosch zorgen er ook voor dat de hardheid van het water precies goed is, zodat er geen glascorrosie kan ontstaan en je glazen vaat mooi blijft. De temperatuur wordt ook goed ingesteld en blijft de hele tijd hetzelfde. Je zult dus geen last krijgen van temperatuurschommelingen. Kortom, het merk heeft overal aan gedacht en is daarom ons favoriete vaatwasser merk. Hieronder benoemen we onze favoriete modellen vaatwassers van het merk.

Voordelen Bosch:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Voorzien van zeoliet
 • VarioFlex korfsysteem
 • Uitgebreid assortiment

Nadelen Bosch:

 • Erg prijzig

Je kunt bij de volgende webshops een Bosch vaatwasser kopen.

Onze favoriete Bosch vaatwassers:

Omdat Bosch een groot assortiment aan vaatwassers heeft, kan het lastig zijn om een geschikte vaatwasser uit te kiezen. Daarom benoemen wij onze favoriete modellen, waarmee je zeker weten goed zit! Een van onze favoriete modellen is de Bosch SMS4HBW00N EXCLUSIV Wit. Deze vaatwasser is voorzien van een laag geluidsniveau, heeft ruimte voor maar liefst 13 couverts en je kunt de vaatwasser bedienen via de app Home Connect. Een andere geschikte vaatwasser is de Bosch SMS2HUW00N EXCLUSIV Wit. Deze vaatwasser heeft ook een laag geluidsniveau, 12 couverts en is voorzien van AquaStop waarmee je lekkage en waterschade voorkomt. Wil je graag een wat goedkoper model? Dan kun je voor de Bosch SMS2ITI33E RVS gaan. Deze vaatwasser is voorzien van 12 couverts, heeft een laag geluidsniveau en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!

€499,00
€649,00
Op voorraad
Coolblue.nl

2. Miele

Miele is ook een van de beste keuzes als je op zoek bent naar een kwalitatieve vaatwasser. Het merk is in 1899 opgericht in Duitsland en produceert tegenwoordig vooral veel witgoed, zoals wasmachines, wasdrogers en natuurlijk vaatwassers. Het merk staat er om bekend kwalitatieve en hoogwaardige vaatwassers te leveren. De vaatwassers zijn bijvoorbeeld voorzien van een Eco programma, waardoor je de vaatwassers erg energiezuinig kan gebruiken. Verder zijn de vaatwassers voorzien van een uitgestelde start. Zo kun je precies de tijd instellen waarop je de vaatwasser wilt laten werken. Het merk heeft een groot assortiment aan vaatwassers en zo zit er voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen. Hieronder hebben we onze favoriete modellen op een rijtje gezet.

Voordelen Miele:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Eco-programma
 • Uitgestelde start
 • Groot assortiment

Nadelen Miele:

 • Erg prijzig

Onze favoriete Miele vaatwassers:

Omdat Miele een groot assortiment aan vaatwassers heeft, kan het erg lastig zijn om een geschikte vaatwasser voor jouw keuken uit te kiezen. Daarom benoemen we onze favorieten en de voordelen van deze modellen. Een van onze favorieten is de Miele G 5272 SC Vi, wat een inbouw vaatwasser is die je in verschillende afmetingen kan bestellen. De vaatwasser is voorzien van energielabel C, wat erg zuinig is voor een vaatwasser. Verder heeft de vaatwasser plek voor 14 couverts, een 3D-MultiFlex-besteklade, de AutoOpen functie, de SensorDry functie en nog veel meer. Een ander interessant model is de Miele G 7472 SC Vi AutoDos. Dit model is erg energiezuinig en voorzien van energielabel A, wat bijna nooit voorkomt bij vaatwassers. Hier staat wel een wat hoger prijskaartje tegenover. Je merkt het al, bij Miele kan iedereen terecht voor een kwalitatieve vaatwasser!

3. Siemens

Ook het merk Siemens is een erg hoogwaardig en populair merk dat in 1847 is opgericht in Duitsland. Het merk houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van witgoed apparatuur. Siemens staat dan ook bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en blijft altijd innoverende technologieën ontwikkelen. Het merk heeft een groot assortiment aan vaatwassers die allemaal erg duurzaam zijn. De vaatwassers zijn vaak erg energiezuinig en snel. De iSensoric vaatwassers zorgen ervoor dat het programma automatisch wordt aangepast op de hoeveelheid vaat, zodat je energie bespaard wanneer dit mogelijk is. Het kan lastig zijn om een geschikte vaatwasser uit te kiezen en daarom benoemen we hieronder onze favoriete modellen.

Voordelen Siemens:

 • Hoogwaardige vaatwassers
 • Innoverende technologieën
 • Groot assortiment
 • Dankzij iSensoric erg energiezuinig

Nadelen Siemens:

 • Kan prijzig zijn

Onze favoriete Siemens modellen:

Door het grote assortiment kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom benoemen wij onze favoriete modellen. Een van deze modellen is de Siemens SN65ZX49CE inbouw vaatwasser. Deze vaatwasser is voorzien van een zeoliet droogsysteem, de varioSpeed functie, 14 couverts en de intensiveZone functie. Verder is de vaatwasser voorzien van energielabel C en daarmee erg zuinig. Een andere kwalitatieve vaatwasser is de Siemens SN23EC14CE. Deze heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, is voorzien van 13 couverts, de varioSpeedPlus functie en je kunt het bedienen middels de Home Connect app. Ook deze vaatwasser is voorzien van energielabel C. Als je voor een kleine en goedkopere vaatwasser wilt gaan kun je voor de Siemens SK26E222EU kiezen. Deze vaatwasser heeft ruimte voor 6 couverts, is voorzien van 6 programma’s, het VarioSpeed programma en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen!

4. Sharp

Met een vaatwasser van het merk Sharp zit je ook goed! Het merk is opgericht in 1912 in Japan en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Al voor een lage prijs kun je voor een vaatwasser terecht bij het merk. Het merk houdt zich altijd bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën. Het assortiment vaatwassers is echter niet heel groot, maar er zit voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen vaatwassers van het merk!

Voordelen Sharp:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Innoverende technologieën
 • Voor mensen met een klein budget

Nadelen Sharp:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete Sharp modellen:

Ondanks dat het merk Sharp niet veel vaatwassers in het assortiment heeft, benoemen we een aantal van onze favoriete modellen hieronder. Een van onze favoriete modellen is de Sharp QWNA1BF47EWEU, deze is voorzien van energielabel D, 15 couverts en heeft een laag geluidsniveau. Daarnaast is de vaatwasser voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een ander favoriet model is de Sharp QWNA26F39DIDE Inox. Deze is voorzien van 15 couverts, energieklasse D, een besteklade en een laag geluidsniveau. Het allergoedkoopste model is de Sharp QWGX11F491WEU vaatwasser. Deze vaatwasser is voorzien van 13 couverts, energieklasse E en een laag geluidsniveau. De vaatwasser kun je kopen tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is ideaal voor mensen met een klein budget. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen bij het merk Sharp!

5. Inventum

Inventum is een Nederlands merk dat is opgericht in 1908. Het merk houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur, boilers en airco’s. De vaatwassers van Inventum staan bekend om hun uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en innoverende technologieën. Het assortiment vaatwassers is erg groot en er zit voor iedere keuken wel een geschikte vaatwasser tussen. De vaatwassers zijn over het algemeen erg energiezuinig, hebben verschillende vaatwasprogramma’s en zijn voorzien van een Aquastop functie. Omdat het assortiment groot is, kan het lastig zijn om een geschikte vaatwasser voor bij jou thuis uit te zoeken. Daarom hebben we hieronder onze favoriete modellen op een rijtje gezet.

Voordelen Inventum:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Innoverende technologieën
 • Groot assortiment
 • Energiezuinig en Aquastop functie

Nadelen Inventum:

 • Geen luxe functies

Onze favoriete Inventum modellen:

Het kan vrij lastig worden om uit het grote assortiment de beste vaatwasser te kiezen. Daarom benoemen we hier onze favoriete modellen. Een van onze favoriete modellen is de Inventum IVW6015A. Dit model is voorzien van energieklasse E, 15 couverts en startuitstel. Verder kun je uit 9 verschillende programma’s kiezen. Een andere favoriet is de Inventum IVW6006A. Deze vaatwasser is voorzien van energieklasse E, 12 couverts, een bestekmand en Aquastop. Heb je een wat kleinere vaatwasser nodig? Dan kun je het best kiezen voor de Inventum VVW5520, welke voorzien is van 6 couverts, energieklasse E en een laag geluidsniveau heeft. Al deze vaatwassers zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor mensen met een klein budget! Je merkt het al, voor mensen die op zoek zijn naar een vaatwasser met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding kun je goed terecht bij Inventum!

6. ETNA

Ook het merk ETNA is in Nederland ontstaan in het jaar 1856 in Breda. Het merk houdt zich met name bezig met het produceren van keukenapparatuur en witgoed. De vaatwassers van het merk zijn goed betaalbaar, energiezuinig, voorzien van waterbeveiliging en zorgen ervoor dat je vaat altijd blinkend schoon wordt. Het merk heeft zowel ingebouwde als vrijstaande vaatwassers in het assortiment en heeft voor iedere keuken wel een geschikte vaatwasser in het assortiment. Ondanks dat het assortiment niet erg groot is, blijft er genoeg keuze over. Hieronder benoemen we onze favoriete modellen van ETNA.

Voordelen ETNA:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Vrijstaande en ingebouwde vaatwassers
 • Energiezuinig

Nadelen ETNA:

 • Klein assortiment

Onze favoriete ETNA modellen:

Ondanks dat het merk ETNA geen groot assortiment aan vaatwassers heeft, hebben we een aantal kwalitatieve modellen gevonden. Een van onze favorieten is de ETNA VWV242WIT/Vrijstaand. Deze vaatwasser is voorzien van energielabel C, heeft een laag geluidsniveau, heeft 14 couverts en keuze uit maar liefst 8 programma’s. Een ander favoriet model is de ETNA VW247M/Inbouw. Dit model is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, 12 couverts, een halve belading functie, waterbeveiliging en maar liefst 9 vaatwasprogramma’s. Een kwalitatieve vrijstaande vaatwasser is de ETNA VWV240RVS. Deze is voorzien van energielabel C, een laag geluidsniveau, 14 couverts en 8 vaatwasprogramma’s. Er zit dus voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen!

7. Zanussi

Ook het merk Zanussi is een populair en kwalitatief merk dat vaatwassers ontwikkelt. Het merk is in 1916 in Italië ontstaan en houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van keukenapparatuur en witgoed. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en innoverende technologieën. Het merk beschikt ook over een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve vaatwassers, zowel inbouwvaatwassers als vrijstaande vaatwassers. De vaatwassers zijn voorzien van de AirDry technologie, dat ervoor zorgt dat de deur op een kier gaat wanneer het programma is afgelopen. Het nadeel aan de Zanussi vaatwassers is dat de meeste modellen niet energiezuinig zijn. Omdat Zanussi over een groot assortiment vaatwassers beschikt, hebben we hieronder een aantal van onze favorieten benoemd.

Voordelen Zanussi:

 • Hoge kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Zowel inbouw- als vrijstaande vaatwassers
 • AirDry technologie

Nadelen Zanussi:

 • Niet energiezuinig

Onze favoriete Zanussi modellen:

Omdat Zanussi een redelijk groot assortiment vaatwassers heeft, kan het lastig zijn om een kwalitatieve vaatwasser uit te kiezen. Daarom hebben wij een aantal favorieten uitgekozen. Een van onze favoriete vaatwassers van het merk is de Zanussi ZDLN6631. Dit inbouwmodel is voorzien van 14 couverts, energieklasse D, de Time-Set technologie, OrbitClean en Beam on Floor. De vaatwasser heeft dus genoeg handige functies en daarnaast voldoende ruimte voor de vaat van een groot gezin. Een andere favoriet is de inbouwvaatwasser Zanussi ZDSN653X2 RVS. Deze vaatwasser is voorzien van 13 couverts, energieklasse D, de OrbitClean functie, SoftSpikes, AirDry en een QuickLift-systeem. Allemaal handige functies die het gebruik van de vaatwasser erg eenvoudig maken. Wil je voor een vrijstaand model gaan? Dan kun je voor de Zanussi ZDF26020XA AirDry kiezen. Dit model heeft 13 couverts, energieklasse E, de AirDry functie, een bestekmand en Aquastop. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte vaatwasser tussen!

8. Samsung

Ook het merk Samsung verkoopt kwalitatieve vaatwassers. Het merk is in 1969 ontstaan in Zuid-Korea en houdt zich bezig met het ontwikkelen van veel verschillende soorten elektronicaproducten. Denk aan smartphones, witgoed, keukenapparatuur, airco’s en natuurlijk vaatwassers. Ondanks dat het merk niet over een groot assortiment aan vaatwassers beschikt, zijn de vaatwassers van goede kwaliteit en kun je ze bedienen via een app op je smartphone of tablet. Ook heeft Samsung aan de prijs gedacht en kun je een kwalitatieve vaatwasser kopen tegen een lage prijs. Verder zijn de vaatwassers van Samsung erg stil, voorzien van een AutoRelease functie en flexibel aan de binnenkant. Samsung houdt zich dus veel bezig met het ontwikkelen van innoverende technologieën en kwaliteit is een hoge prioriteit. Ondanks dat het merk geen groot aanbod aan vaatwassers heeft, benoemen we hieronder een aantal van onze favorieten.

Voordelen Samsung:

 • Hoge kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Innoverende technologieën
 • Bedienen via smartphone

Nadelen Samsung:

 • Geen uitgebreid assortiment

Onze favoriete Samsung modellen:

Ondanks dat het merk niet veel verschillende vaatwassers aanbiedt, hebben we een aantal interessante modellen kunnen vinden. Een van onze favoriete vaatwassers van Samsung is de Samsung DW60A6082BB/ET/Inbouw vaatwasser. Deze vaatwasser is voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, energielabel D, de Auto Open Functie, 7 wasprogramma’s en Hygiene Care. De vaatwasser is dus voorzien van alle handige functies die de vaatwasser erg gebruiksvriendelijk maken. Wil je liever een vrijstaande vaatwasser? Dan kun je voor de Samsung DW60M6050FW/EC gaan. Deze vaatwasser is voorzien van een laag geluidsniveau, de Express Wash-functie, de Aquastop functie, 14 couverts en verschillende programma’s. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte Samsung vaatwasser tussen!

9. AEG

Het merk AEG is in 1883 opgericht in Duitsland en is al meer dan een eeuw bezig met het ontwikkelen van allerlei elektronicaproducten. Tegenwoordig richt het merk zich vooral op keukenapparatuur en witgoed, waaronder natuurlijk ook vaatwassers. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en innoverende technologieën. Dit geldt natuurlijk ook voor de vaatwassers van het merk. De vaatwassers zijn voorzien van een flexibele binnenruimte, verschillende programma’s en handige functies die de vaatwasser erg gebruiksvriendelijk maken. Het merk beschikt over een groot assortiment aan vaatwassers en daarom kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete modellen van het merk AEG.

Voordelen AEG:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Gebruiksvriendelijke vaatwassers
 • Groot assortiment

Nadelen AEG:

 • Kan prijzig worden

Onze favoriete AEG modellen:

Ondanks dat het assortiment vaatwassers van AEG groot is, hebben we een aantal favoriete modellen kunnen vinden. Een van onze favorieten is de AEG FSE63617P, een inbouw vaatwasser. Deze vaatwasser heeft plaats voor 13 couverts, is voorzien van een SatelliteClean sproeiarm, energielabel D, de AirDry technologie en Softspikes. Dankzij deze functies is de vaatwasser erg gebruiksvriendelijk en maakt het je vaat blinkend schoon. Een andere favoriet is de AEG FSE7470AP, wat ook een inbouw vaatwasser is. Deze vaatwasser is voorzien van energielabel C, een ProClean sproeiarm, een SatelliteClean sproeiarm, een QuickSelect schuifregelaar en een laag geluidsniveau. Verder heeft de vaatwasser plek voor maar liefst 15 couverts, wat handig is voor grote gezinnen! Wil je liever een vrijstaand model? Dan zou je voor de AEG FFB63700PM kunnen gaan. Dit model is voorzien van energielabel C, de AirDry technologie, startuitstel en veel verschillende programma’s. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte vaatwasser bij van het merk AEG!

10. Beko

Ook het merk Beko produceert vaatwassers, tegen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het merk is in 1954 opgericht in Turkije en houdt zich bezig met het produceren van keukenapparatuur, witgoed en televisies. Het merk heeft een groot assortiment van vaatwassers, die bijna allemaal voorzien zijn van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. De vaatwassers staan verder erg bekend om hun gebruiksvriendelijkheid, de halve belading functie, verschillende vaatwasprogramma’s en andere innoverende technologieën. Uiteraard kun je bij Beko terecht voor zowel inbouwvaatwassers als vrijstaande vaatwassers. Omdat het assortiment groot is, kan het lastig zijn om een geschikte vaatwasser uit te kiezen. Wij benoemen hieronder een aantal favoriete modellen.

Voordelen Beko:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Groot assortiment
 • Gebruiksvriendelijk
 • Inbouw- en vrijstaande vaatwassers

Nadelen Beko:

 • Geen luxe, hoogwaardige vaatwassers

Onze favoriete Beko modellen:

Beko heeft een groot assortiment aan verschillende vaatwassers. Het kan lastig zijn om er een geschikt model tussen te vinden en daarom benoemen we een aantal van onze favorieten. Een van onze favoriete vaatwassers van Beko is de Beko BDFN26430W. Deze vaatwasser is vrijstaand, voorzien van energielabel, 14 couverts en verschillende handige functies. Ben je juist op zoek naar een inbouwvaatwasser? Dan zou je voor de Beko DIN28433 AquaIntense kunnen gaan. Deze vaatwasser is volledig geïntegreerd, voorzien van een laag geluidsniveau, een halve belading functie en verschillende vaatwasprogramma’s. Er zit voor iedere keuken wel een geschikte Beko vaatwasser tussen!

Veel gestelde vragen over vaatwasser merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over vaatwasser merken.

Is Beko een goed merk vaatwasser?

Beko is merk dat ook vaatwasser produceert en bekend staat om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je moet niet te veel luxe functies verwachten van een vaatwasser van het merk, maar over het algemeen zijn de vaatwassers voorzien van een goede kwaliteit en kun je er jarenlang mee door. En dat tegen een lage prijs! 

Welk merk vaatwasser is het beste?

De merken Miele, Bosch en Siemens zijn over het algemeen de beste merken voor een vaatwasser. Ben je op zoek naar een goed merk vaatwasser tegen een lage prijs? Dan zou je voor Inventum of Beko kunnen gaan.

Wat is het beste merk inbouw vaatwasser?

Voor een inbouw vaatwasser kun je het beste terecht bij de merken Bosch, Siemens en Miele. Deze drie merken verkopen vaatwassers van de beste kwaliteit, waaronder ook inbouw vaatwassers.

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste vaatwasser merken. Nu wordt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om een goede vaatwasser voor in jouw keuken uit te zoeken!

Plaats een reactie