De Beste Wasmachine Merken: Onze Top 10!

Elk huishouden heeft er wel een nodig: een wasmachine! Is jouw wasmachine kapot of wil je een nieuwe wasmachine? Het uitzoeken van een nieuwe wasmachine is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn veel verschillende merken en daarnaast verschillende modellen. Je wilt natuurlijk wel een goede aankoop doen en voor een wasmachine gaan van een van de beste merken.

Daarom hebben wij in deze koopgids de top 10 beste wasmachine merken op een rijtje gezet. Daarnaast benoemen we van ieder merk onze favoriete modellen. Zo weet jij straks precies welke merken en modellen een goede keuze zijn. Erg handig voor het uitzoeken van een nieuwe wasmachine!

De top 10 beste wasmachine merken

Hieronder hebben we de top 10 beste wasmachine merken op een rijtje gezet. We hebben verschillende beoordelingen en reviews van relevante websites uitgebreid met elkaar vergeleken. Uiteindelijk zijn we bij deze top 10 uitgekomen. Per merk benoemen we ook een aantal populaire modellen. Jij weet straks precies welke modellen een goede keuze zijn. Zo kun jij een betere keuze maken voor een nieuwe wasmachine bij jou thuis!

1. Bosch

Het merk Bosch is al ruim meer dan een eeuw oud en is opgericht in het jaar 1886. Het merk heeft zich door de jaren heen ontwikkeld in meerdere vakgebieden. Het is al jarenlang een zeer bekend wasmachine merk en dat is niet voor niets. Bosch is altijd aan het innoveren op het gebied van wasmachines en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Denk bijvoorbeeld aan de i-Dos techniek, die het wasmiddel automatisch doseert. Ook de SpeedPerfect optie en de EcoSilence Drive is een geliefde functie bij Bosch wasmachines. Bosch wasmachines zijn daarnaast erg duurzaam en worden altijd geleverd met een ruime garantie. Met een wasmachine van Bosch weet je zeker dat je jarenlang goed kan wassen! Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk.

Voordelen Bosch:

 • Hoge kwaliteit
 • Altijd innoverend
 • Veel extra functies
 • Goede garantie en duurzaam

Nadelen Bosch:

 • Kan prijzig zijn

Onze favoriete Bosch wasmachines:

Bosch heeft een ruim assortiment aan verschillende wasmachines. Daardoor kan het voor jou als consument soms vrij lastig zijn om een wasmachine uit te kiezen. Wij benoemen daarom onze favorieten en vertellen je voor wie het model geschikt is. Een van onze favoriete wasmachines van het merk Bosch is de Bosch WGG244A5NL i-DOS. Deze wasmachine is voorzien van een van de nieuwste technologieën van het merk, namelijk de i-DOS technologie. Deze zorgt ervoor dat het wasmiddel automatisch gedoseerd wordt. Een andere favoriet is de Bosch WAN28275NL. Deze wasmachine heeft een lage prijs, maar biedt wel de kwaliteit en garantie van het merk. Als je voor een simpele, maar energiezuinige wasmachine wilt gaan, is de Bosch WGG24405NL een goede optie. Je merkt het al, er zit voor ieder wel een geschikte wasmachine tussen!

2. Miele

Ook het merk Miele is al meer dan een eeuw een begrip. Het merk is in 1899 opgericht en ontwikkelt op dit moment vooral huishoudelijke apparatuur, waaronder natuurlijk ook wasmachines. Miele is een hoogwaardig merk dat alleen voor de beste kwaliteit gaat. De wasmachines van het merk zijn daarom ook erg duurzaam. Het merk houdt zich ook continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de TwinDos en PowerWash technologie. Of de CapDosing capsules waar alle wasmachines van zijn voorzien, die ervoor zorgen dat fijne stoffen goed beschermd worden. Het nadeel aan dit merk is dat het merk geen goedkope modellen heeft, maar zich echt focust op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk.

Voordelen Miele:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Goede garantie
 • Duurzaam

Nadelen Miele:

 • Kan redelijk prijzig worden

Onze favoriete Miele wasmachines:

Miele heeft een ruim assortiment aan verschillende wasmachines, waardoor er voor iedereen wel een geschikte tussen zit. Een van onze favoriete modellen is de Miele WSD 023 WCS. Dit is een van de goedkoopste modellen van het merk en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het model is erg duurzaam en is erg geschikt voor een normaal gezin. Wil je liever een wasmachine met automatische wasmiddeldosering? Dan is de Miele WSG 663 WCS TwinDos een goede optie. Als je van bijna alle nieuwe innoverende technologieën gebruik wilt kunnen maken, kun je voor de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos gaan. Hier betaal je dan uiteraard ook meer voor. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte wasmachine bij.

3. Samsung

Samsung is een wereldberoemd merk dat in het jaar 1938 is opgericht in Korea. Het merk staat erg bekend om zijn smartphones, maar heeft ook een enorm uitgebreid assortiment in andere elektronicaproducten. Denk bijvoorbeeld aan wasmachines, wasdrogers, koelkasten, airco’s en nog veel meer andere producten. De wasmachines van het merk staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Het merk houdt zich ook altijd bezig met innovatie en heeft een ruim assortiment aan wasmachines voor ieder budget. Elke wasmachine van het merk is voorzien van de EcoBubble technologie, die ervoor zorgt dat je ook op een lage temperatuur goed kan wassen. Andere innovatieve technologieën van het merk zijn AddWash, AutoDose, QuickDrive, Al Control en nog veel meer andere functies. Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk.

Voordelen Samsung:

 • Kwalitatieve wasmachines
 • Innovatieve technologieën
 • Elke wasmachine voorzien van EcoBubble technologie
 • Voor elk budget

Nadelen Samsung:

 • Geen erg hoogwaardige wasmachines in het assortiment

Onze favoriete Samsung wasmachines:

Samsung staat bekend om zijn ruime assortiment aan wasmachines, waarvan de meeste zijn voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Een van onze favoriete wasmachines van het merk is de Samsung WW90TA049AE EcoBubble. Deze duurzame wasmachine heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is onder andere voorzien van een Steam Wash functie. Heb je een klein budget maar wil je toch een kwalitatieve wasmachine kopen? Dan is de Samsung WW70TA049TE EcoBubble een goede optie voor jou. Deze wasmachine is vrij duurzaam en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wil je graag wat meer opties? Dan is de Samsung WW90T986ASH QuickDrive AddWash de wasmachine voor jou. Deze wasmachine is voorzien van de nieuwste technologieën van Samsung en is daarnaast erg energiezuinig. Kortom, er zit voor iedereen wel een geschikte wasmachine tussen!

4.  Siemens

Siemens is een van de oudste elektronica merken ooit. Het merk is in 1847 opgericht in Berlijn en staat nog steeds bekend als een van de meest kwalitatieve elektronica merken. Ook de wasmachines van het merk staan bekend als hoogwaardig en duurzaam. Uiteraard blijft ook Siemens zich innoveren en zijn wasmachines voorzien van technologieën zoals intelligentDosing, iSensoric sensoren en varioSpeed. Ook kun je veel van de wasmachines besturen via een app op je mobiel. Siemens heeft voor elke portemonnee wel een geschikte wasmachine, maar de goedkopere wasmachines van het merk zijn helaas niet erg energievriendelijk. Als je voor een energievriendelijke Siemens wasmachine wilt gaan, zul je wat meer moeten betalen. Hier krijg je dan uiteraard ook weer een heleboel kwaliteit voor terug! Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete Siemens modellen.

Voordelen Siemens:

 • Hoogwaardige wasmachines
 • Innoverende technologieën
 • Voor elk budget wasmachines

Nadelen Siemens:

 • Energievriendelijke wasmachines zijn prijziger

Onze favoriete Siemens wasmachines:

Omdat Siemens over een vrij groot assortiment aan wasmachines beschikt, kan het lastig zijn om een geschikte wasmachine uit te kiezen. Wij benoemen daarom onze favorieten. Een van onze favoriete Siemens wasmachines is de Siemens WG44G2A7NL intelligentDosing. Deze wasmachine is voorzien van de intelligentDosing en de varioSpeed technologie en heeft energielabel A. Voor mensen met een kleiner budget zouden we de Siemens WM14UP70NL intelligentDosing aanraden. Deze is ook voorzien van de intelligentDosing technologie maar heeft helaas wel een energielabel C. Heb jij een wat groter budget? Dan kun je voor de Siemens WM14VEH7NL gaan. Deze is voorzien van alle nieuwste technologieën van Siemens en is dus erg gebruiksvriendelijk. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikt model tussen!

5. LG

LG is een Zuid-Koreaans merk dat in 1958 is opgericht in de hoofdstad Seoul. Het merk staat bekend om het produceren van hoogwaardige elektronicaproducten, waaronder wasmachines. Het merk ontwikkeld wasmachines van hoge kwaliteit en blijft ook ieder jaar weer innoveren. De LG-wasmachines staan erom bekend weinig geluid te geven, dankzij de Direct Drive Motor die op de trommel is aangesloten. Bekende technologieën bij LG-wasmachines zijn de stoomfunctie, de TurboWash en de AI DD technologie. De wasmachines zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën, zo zit er voor ieder budget wel een geschikte wasmachine tussen. Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk.

Voordelen LG:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Innoverende technologieën
 • Voor elk budget

Nadelen LG:

 • Geen groot assortiment

Onze favoriete LG wasmachines:

Het assortiment wasmachines van LG is niet heel groot, maar desondanks kan het vrij lastig zijn om de perfecte wasmachine uit te zoeken. Als je voor een energievriendelijke wasmachine wilt gaan met een TurboWash optie, raden wij de LG GC3V708S2 TurboWash 39 aan. Wil je voor een iets goedkoper model gaan en wens je geen speciale technologieën? Dan is de LG GC3V309N4 een goede optie. Als je een wasmachine zoekt die voorzien is van alle nieuwe technologieën, dan is de LG F6WV910P2E TurboWash 39 een goede keuze. Iedereen kan wel een geschikte wasmachine vinden bij LG!

6. AEG

Het merk AEG is in het jaar 1883 opgericht en bestaat dus al meer dan een eeuw. Het merk verkoopt tegenwoordig vooral huishoudelijke apparaten, waaronder dus ook wasmachines. AEG staat bekend om zijn energievriendelijke wasmachines die dus veel energie besparen en energievriendelijk zijn. Verder blijft het merk zich elk jaar weer innoveren en komt het telkens met nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de ProSteam functie, de ÖKOMix techniek, de SoftWater technologie en de AutoDose technologie. Daarnaast zijn alle wasmachines van AEG voorzien van een ProSense beladingssensor, wat ervoor zorgt dat het programma wordt aangepast bij een kleinere lading was. De AEG wasmachines liggen allemaal rond ongeveer hetzelfde budget, wat je middenklasse kunt noemen vergeleken met andere wasmachines. Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk AEG.

Voordelen AEG:

 • Energievriendelijke wasmachines
 • Innoverend merk
 • Hoge kwaliteit

Nadelen AEG:

 • Geen goedkope modellen
 • Geen luxe modellen

Onze favoriete AEG wasmachines:

Het assortiment AEG wasmachines is niet heel groot, maar toch kan het lastig zijn om een wasmachine uit te kiezen die goed bij jou past. Een van onze favoriete wasmachines van het merk is de AEG L8FB786CBS ÖKOMix. Deze wasmachine is erg energievriendelijk en beschikt over de ÖKOMix technologie en de ProSteam stoomfunctie. Een andere favoriet is de AEG L6FB586CBS ProSense die wat goedkoper is, maar daarentegen ook in moet leveren op energielabel. Deze wasmachine is voorzien van energielabel B en van de ProSense technologie. Een goed voorbeeld van een wasmachine die is voorzien van de UniversalDose technologie is de AEG L7FE706CBV ProSteam UniversalDose. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 10 kilo en is voorzien van energielabel A. Je merkt het al, er zit voor iedereen wel een geschikte wasmachine tussen bij het merk!

7. Beko

Beko is een merk dat in 1954 in Turkije is opgericht. Het merk produceert sindsdien veel verschillende elektronicaproducten en staat bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het merk probeert elke keer weer de beste wasmachines te produceren tegen een lage prijs. Dat betekent dat het merk ook erg geliefd is bij mensen met een wat kleiner budget. De meeste wasmachines van Beko zijn erg energiezuinig en voorzien van energielabel A. Beko zit zeker niet stil en is elk jaar weer bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de AutoDose techniek, de SteamCure techniek, het StainExpert programma en de ProSmart motor. Hieronder benoemen we een aantal van onze favoriete wasmachines van het merk.

Voordelen Beko:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor een klein budget
 • Energievriendelijk
 • Innoverend

Nadelen Beko:

 • Geen hoogwaardige functies
 • Kwaliteit kan wat minder zijn

Onze favoriete Beko wasmachines:

Ondanks dat Beko niet super veel wasmachines in het assortiment heeft, kan het best lastig zijn om een geschikte wasmachine voor bij jou thuis uit te zoeken. De wasmachines liggen bijna allemaal rond dezelfde prijs en daarom kan het moeilijk zijn om er een uit te kiezen. Een van onze favoriete wasmachines van Beko is de Beko WTV8716XBWST. Deze wasmachine is voorzien van een ProSmart motor, de SteamCure stoomfunctie en de StainExpert functie. Daarnaast is de wasmachine ook nog eens erg energievriendelijk en voorzien van energielabel A. Een andere favoriet is de Beko WTV10725XCW1, welke beschikt over de StainExpert functie en over een vulgewicht van maar liefst 10 kilo. Het nadeel is dat deze wasmachine over energielabel B beschikt en daarom net iets minder energiebesparend is.

8. Whirlpool

Het merk Whirlpool werd in 1911 opgericht in de Verenigde Staten. Whirlpool verkoopt tegenwoordig vooral witgoed producten, zoals wasmachines, drogers, koelkasten, magnetrons en kookplaten. Het merk spitst zich net als Beko vooral toe op de consument met een wat kleiner budget. De wasmachines van Whirlpool beschikken over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ook Whirlpool houdt zich bezig met het innoveren van de technologieën, zodat de consument een steeds betere ervaring heeft. Whirlpool beschikt niet over een uitgebreid assortiment aan wasmachines, maar toch zit er voor iedereen wel een geschikte bij. Zo verschillen de wasmachines in vulcapaciteit en mogelijkheden. Hieronder benoemen we onze favoriete wasmachines van het merk Whirlpool.

Voordelen Whirlpool:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Goedkope wasmachines
 • Innoverend

Nadelen Whirlpool:

 • Geen groot assortiment
 • Kwaliteit kan tegenvallen

Onze favoriete Whirlpool wasmachines:

Ondanks dat Whirlpool geen groot assortiment aan wasmachines heeft, hebben we een aantal favoriete wasmachines weten te vinden. Een van onze favorieten is bijvoorbeeld de Whirlpool FFB 10469E BV BE. Deze wasmachine heeft energielabel A en is voorzien van een vulgewicht van 10 kilo, wat meer dan genoeg is voor een groot gezin! Een andere favoriet is de Whirlpool FFB 8469 BV BE, welke voorzien is van energielabel A, de FreshCare+ functie en het Steam Refresh programma. Hiermee krijg je muf wasgoed weer lekker fris en blijft het wasgoed tot 6 uur na het programma nog lekker fris. Heb je net iets meer budget? Dan zou je voor de Whirlpool W8 W946WB BE kunnen gaan. Deze wasmachine beschikt over energielabel A en is voorzien van technologieën zoals de AutoDose technologie en het WaterSave systeem. Kortom, er is voor iedereen wel een geschikte wasmachine van het merk Whirlpool!

9. Haier

Haier is een van de nieuwste merken uit dit rijtje. Het merk is in 1987 in China opgericht en focust zich vooral op het ontwikkelen en verkopen van wit- en bruingoed, waaronder wasmachines natuurlijk ook vallen. Het merk is elk jaar druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën en brengt telkens weer kwalitatieve en duurzame wasmachines op de markt. Het assortiment aan verschillende wasmachines is niet heel groot, maar de wasmachines zijn wel voorzien van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Elke wasmachine van Haier is voorzien van een koolborstelloze moter en daarom erg stil. Hieronder hebben we onze favoriete wasmachines van Haier op een rijtje gezet.

Voordelen Haier:

 • Kwalitatieve en duurzame wasmachines
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Koolborstelloze motor

Nadelen Haier:

 • Een klein assortiment

Onze favoriete Haier wasmachines:

Ondanks dat Haier een klein assortiment aan wasmachines heeft, kunnen we een paar mooie exemplaren benoemen. Neem bijvoorbeeld de Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7. Deze wasmachine is voorzien van energielabel A, de i-Refresh stoomfunctie en de Smart Dual Spray functie. Een andere goedkopere keuze is de Haier HW80-B14636N. Deze wasmachine is voorzien van energielabel A en beschikt over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Heb je een wat groter budget? Dan zou je voor de Haier HW100-B14979 I-Pro Series 7 kunnen gaan. Deze wasmachine beschikt over energielabel A, heeft een vulgewicht van 10 kilo en is voorzien van de i-Refresh functie. Er zit voor iedereen wel een geschikte wasmachine bij!

10. Hoover

Hoover is een merk dat al meer dan een eeuw oud is. Het merk is opgericht in 1908 in de Verenigde Staten en houd zich sinds toen al bezig met huishoudelijke apparatuur. Het merk staat vooral bekend om zijn stofzuigers, maar verkoopt ook kwalitatieve wasmachines. Hoover wasmachines zijn erg energiezuinig en hebben vrijwel allemaal een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Deze wasmachines zijn ideaal voor mensen met een wat kleiner budget. Alle wasmachines van Hoover zijn voorzien van een koolborstelloze Eco-Power Inverter motor, die ervoor zorgt dat het geluid stiller blijft. Verder ontwikkelt het merk zich telkens weer en biedt het de nieuwste technologieën aan, zoals de Active Steam functie en het Power Care systeem. Hieronder hebben we onze favoriete wasmachines van Hoover op een rijtje gezet.

Voordelen Hoover:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Kwalitatieve wasmachines
 • Duurzaam

Nadelen Hoover:

 • Klein assortiment
 • Alleen voor een kleiner budget

Onze favoriete Hoover wasmachines:

Ondanks dat Hoover geen groot assortiment heeft, hebben wij een aantal goede wasmachines gevonden. Een van onze favorieten is de Hoover HWP 48AMBC/1-S. Deze wasmachine is voorzien van energielabel A en van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Heb jij een eenpersoonshuishouden? Dan zou je voor de Hoover HWE4 47AMBS/1-S kunnen gaan. Deze wasmachine is voorzien van energielabel A en een vulgewicht van 7 kilo en heeft een zeer scherpe prijs. Voor mensen met een groter gezin raden we de Hoover HWE 49AMBS/1-S aan, welke is voorzien van een vulgewicht van 9 kilo en energielabel A. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte wasmachine tussen!

Veel gestelde vragen over de beste wasmachine merken

Hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over de beste wasmachine merken.

Wat zijn de beste Miele wasmachines?

Het merk Miele heeft veel hoogwaardige wasmachines in het assortiment. De beste Miele wasmachines zijn onder andere de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos, de Miele WWG 760 WPS TwinDos AllWater en de Miele PWM 300 SmartBiz. Deze wasmachines zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit en voorzien van de nieuwste technologieën van het merk Miele.

Wat is de beste wasmachine van 2022?

Op dit moment is de Bosch WAN28095NL de beste wasmachine, volgens de Consumentenbond. De wasmachine beschikt over de nieuwste technologieën van het merk en is daarnaast erg energiezuinig.

Is Haier een goed merk wasmachine? 

Veel mensen kennen het merk Haier niet, omdat het nog vrij ‘nieuw’ is. Desondanks is het merk zeer vooruitstrevend en zijn de wasmachines van het merk van goede kwaliteit.

Na het lezen van deze koopgids weet jij alles over de beste wasmachine merken. Nu weet jij welke merken en modellen van goede kwaliteit zijn en kun jij op zoek gaan naar een wasmachine die goed bij jou past!

Plaats een reactie